Blogit

Moderni yhteiskunta vaatii toimiakseen vankan ja turvallisen digitaalisen perustan.

Telenor korosti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Helmikuun 2024 lopussa järjestetty Mobile World Congress -tapahtuma kokosi yhteen mobiilialan huiput puhelinoperaattoreista laitevalmistajiin. Telenor-konserni, johon DNA:kin kuuluu, nosti esiin erityisesti pohjoismaisen yhteistyön merkityksen tietoturvan saralla. Mihin yhteispohjoismaalaisen tietoturvatyön tulisi pohjautua? Tähän vastaa erityisesti tapahtumassa julkistettu Digital Security -raportti.

Osana Mobile World Congressia järjestetty Telenorin Strengthening Nordic Digital Security: Panel on Nordic cooperation -tapahtumassa keskusteltiin tiiviin yhteistyön merkityksestä kyberturvallisuuden saralla. Moderni yhteiskunta vaatii toimiakseen vankan ja turvallisen digitaalisen perustan, sillä niin valtiot kuin yrityksetkin ovat riippuvaisia luotettavista pilvi- ja tietoverkkopalveluista.

Tilaisuudessa päästiin muun muassa kuulemaan liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen ja Norjan digitalisaation ja julkishallinnon ministeri Karianne Oldernes Tungin ajatuksia globaalin turvallisuusympäristön muutoksista sekä digitaalisen turvallisuuden kyvykkyyksien vahvistamisesta.

”Kun tarkastelemme turvallisuustilannetta Suomesta käsin, turvallisuus lähtee ensisijaisesti meistä itsestämme. Globaalin tilanteen muuttuessa yhä haastavammaksi Suomen tulee olla osana vahvaa teknodemokratioiden verkostoa. Pohjoismaat, Saksa, Espanja, USA ja Hollanti ovat luottokumppaneitamme. Työskennellessämme yhdessä konkreettisella tasolla, olemme uhkien saralla jo voiton puolella”, Ranne tiivistää.

Niin tapahtumassa kuin siellä julkistetussa raportissa alleviivattiin digiresilienssin vahvistamisen tärkeyttä jokaisessa Pohjoismaassa – mikä tuleekin vaatimaan järjestelmällistä yhteystyötä. Jatkuvan globaalin myllerryksen keskellä yritysten on varauduttava kohtaamaan epävarmuutta ja mukautumaan muutokseen. Pohjoismainen aloite teknisten ratkaisujen ja infrastruktuurin – kuten kuitu- ja datakeskusten – paremmaksi hyödyntämiseksi vahvistaisi kansallista turvallisuutta varmistamalla enemmän resursseja lähemmäs kotia.  

”Jokainen puhuja ja jokainen puheenvuoro tapahtumassa korosti sitä, että tietoturvaa koettelevat kyberuhat ovat todellisia. Pohjoismainen yhteistyö on loistava mahdollisuus tiivistää uhkien torjumista monella tasolla: niin valtioiden, julkishallinnon kuin yritystenkin kautta”, kertoo tapahtumassa vieraillut Johan Flykt, DNA:n yritysmyynnin johtaja, vastuualueenaan pienet ja keskisuuret yritykset.

Tilannekatsaus kyberturvaan 

Juuri julkistetussa Digital security -raportissa alleviivataan, että tällä hetkellä on välttämätöntä kehittää, rakentaa ja hyödyntää digitaalisia infrastruktuureja korkeatasoisen turvallisuuden, resilienssin ja huoltovarmuuden saavuttamiseksi. Kyberturvallisuus alkaa riskien tunnistamisesta ja niihin valmistautumisesta, ja raportti tarjoileekin kattavan tilannekuvan tämän hetken tärkeimmistä kyberturvaan vaikuttavista ilmiöistä.

”Toivoisin jokaisen yrityksen sisäistävän, millainen tilanne on tällä hetkellä kyberuhkien rintamalla. Tällä hetkellä monilla on vielä liian ruusuinen kuva todellisuudesta ja helposti ajatellaankin, että uhkat koskevat lähinnä vain kriittisiä toimijoita. Asia ei kuitenkaan ole näin, sillä ne koskevat meistä aivan jokaista – toimialasta tai sijainnista riippumatta”, Flykt kuvailee.

DNA:n tultua osaksi norjalaista Telenor-konsernia pohjoismainen ja globaali yhteistyö yhteyksistä tietoturvaan asti on vahvistunut entisestään. Asiantuntemuksen ja kyvykkyyksien hyödyntäminen eri toimialoilla läpi Pohjoismaiden voi myös avata uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia kyberturvallisuuden alalla.

 

Lue, miten ennakointi voi pelastaa liiketoimintasi jatkuvuuden!

Avainsanat:

Digitalisaatio Teknologia Tietoturva Kyberturvallisuus Teknologiatrendit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.