Tuhdisti teknologiaa – kesällä kerkeää pysähtymään uuden äärelle

Toimiston hälinä ja Teams-palaverit ovat pian vain etäinen muisto, kun kesälomat kolahtavat kohdilleen. Vaikka työkone olisikin hylätty hetkeksi, niin todellinen tekkinörtti käyttää lomallakin aikaa teknologian kehityksen perässä pysymiseen. Kesälukupaketistamme löydätkin katsauksen tärkeimpiin vinkkeihin ja teknologiarintaman uusiin tuuliin.

Tärkeimmät vinkit ja välineet työn tueksi

Maailma muuttuu koko ajan monimutkaisemmaksi. Yritysten tietoverkossa voi olla perinteisten tietokoneiden lisäksi mobiililaitteita, älykelloja tai esineiden internetin antureita. Sen lisäksi, että verkon pitää yhdistää toisiinsa yrityksen eri toimipisteet, tarvitaan usein myös yhteydet pilvipalveluihin ja konesaleihin. Onko yritysverkollesi siis paras vaihtoehto MPLS vai SD-WAN?

Pitkään jatkunut etä- ja hybridityöskentely näkyy tietotyöntekijöiden jaksamisessa, ja monet kamppailevat myös työ- ja vapaa-ajan raja-aitojen vetämisessä. Auntie-hyvinvointipalvelun perustaja Mervi Lamminen muistuttaa, ettei ylikuormitus saisi kroonistua – tarvitsemme kaikki työhyvinvointia!

Itsepalvelun merkitys palvelukanavissa korostuu yhä useammin. Asiakkaat hoitavat helpoimmat asiat mielellään itse, mutta samalla monimutkaisempiin ongelmiin kaivataan entistä yksilöidympää palvelua. Monikanavainen asiakaspalvelu vastaakin palvelutrendien vaatimaan muutokseen.

Terveiset teknologiarintamalta

Julkinen mobiiliverkko on altis viiveen ja kapasiteetin vaihtelulle: viive on verkon käyttäjän vihollinen. Privaattiverkon avulla voidaan varmistaa, että siirtonopeus ja viive pysyvät halutulla tasolla. Privaattiverkkoratkaisut avaavat kiinnostavia mahdollisuuksia niin liiketoiminnalle kuin terveydenhuollollekin.

Reunalaskenta mainitaan joka paikassa, mutta mitä ihmettä se oikein tarkoittaa? Reunalaskennalle ei ole olemassa vielä virallista ja kaiken kattavaa määritelmää – ja määritelmä saattavaa vaihdella sen mukaan, keneltä sitä kysyy. Pyysimmekin Oulun yliopiston apulaisprofessori Ella Peltosta selvittämään asiaa meille.

Kirjoittaako tulevaisuudessa tekoäly sähköpostit ja toimiiko kollegana robotti? Miten metaversumi muuttaa maailmaa? Mitä on bittimätä? Keräsimme yhteen vuoden 2022 teknologiatrendit, jotta pysyt ajan hermolla maailman menosta!

Miten muut hyödyntävät teknologiaa

DNA ja Telenorin muut pohjoismaiset yhtiöt syventävät yhteistyötä entisestään. Tavoitteena on tuoda globaaleja ratkaisuja ja uusien teknologioiden laaja-alaisempia hyötyjä suomalaisyritysten käyttöön. Putkessa on monta pohjoismaista yhteistyöhanketta 5G:n ympärille. Kyse on muun muassa yksityisistä ja viipaloiduista verkoista sekä näihin liittyvistä reunalaskennan sovelluksista, jotka mahdollistavat muun muassa entistä älykkäämmät IoT- ja yritysratkaisut.

Globaalisti toimiva monialakonserni Algol hoitaa it-asiansa keskitetysti Suomesta käsin. Algolin viidestä tytäryhtiöstä koostuvassa konsernissa työskentelee lähes 500 henkilöä kymmenessä erimaassa. Yritysverkko tarjoaa yrityksen ulkomaan toimipisteiden ja konsernin palvelukeskuksen välille datayhteydet, joihin on liitetty palomuuri- ja tietoturvapalvelut.

Hiilijalanjäljen pienentäminen, vastuullisuus ja kiertotalous: kolme megatrendiä, jotka muuttavat maailmaa. Rakennusala, kera Destacleanin toimitusjohtaja Tanja Rytkösen, seisoo tukevasti näiden kolmen trendin risteyksessä. Kiertotalouden myös uskotaan luovan rakennusalalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Sukella syvemmälle

Jouhevampaa yritystoimintaa 5G:n avulla. 5G on täällä, ja palveluiden saatavuus Suomessa laajenee jatkuvasti. Tässä oppaassa kerromme, mitä yritysten tulee tietää uuden sukupolven 5G-teknologiasta. Selvitämme, millaisia etuja 5G tarjoaa eri kokoisille ja eri aloilla toimiville yrityksille aina yhden henkilön toimipisteistä massiivisiin tuotantolaitoksiin. Lisäksi käymme läpi 5G-verkkojen kehityksen aikataulua.

IoT:n uudet kulmakivet: rohkeus, ketteryys ja mobiiliverkko. IoT on viime vuosina todella lyönyt itsensä läpi 5G:n kiihdyttäessä IoT-kehitystä entisestään. Eikä ihme – digitalisaatio ja myös IoT tarjoavat pitkän listan optimointimahdollisuuksia, jotka voivat parantaa kannattavuutta nopeastikin. Tämä opas on tarkoitettu avuksi yritykselle, joka harkitsee IoT-pilotin aloitusta tai haluaisi saada enemmän irti jo alkaneesta kokeilustaan.   

Avainsanat:

Mobiili IoT Digitalisaatio Muuttuva työ Työkulttuuri Teknologia 5G Teknologiatrendit

Lue lisää uudesta työstä

Suomen menestys syntyy loskan keskellä
9/2022 DNA Business

Suomen menestys syntyy loskan keskellä

Slushin toimitusjohtaja Eerika Savolainen vinkkaa, mitä kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneen kannattaisi tehdä juuri nyt. 
9/2022 DNA Business

Tietoturvahyökkäyksillä on monta muotoa ja seurausta – varaudu ainakin näihin yleisimpiin uhkiin

Lue DNA:n tietoturva-asiantuntija Juho Saarisen vinkit parempaan tietoturvaan.
Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa
9/2022 DNA Business

"Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa"

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n johtava asiantuntija Tomi Kiuru vastaa kysymykseen: miten yrityksen energiatehokkuutta voi parantaa?
Vaihdepalvelun avulla yritys ja asiakas tavoittavat toisensa
9/2022 DNA Business

Vaihdepalvelun avulla yritys ja asiakas tavoittavat toisensa

Liiketoiminnan kannalta on keskeistä, ettei yksikään asiakas jää palvelematta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.