Modeemit FTTH-liittymään

Laajakaistayhteys optisella kuituyhteydellä (FTTH). Yleinen uusissa asunnoissa, etenkin omakotitaloissa.

DNA Kuitumodeemi EG400AC
DNA Kuitumodeemi EG300AC

Vanhemmat modeemit

Laitteiden ohjelmistoja ei enää päivitetä aktiivisesti. Suosittelemme vaihtamaan uuteen laitteeseen, jotta tietoturva ja suorituskyky ovat varmasti ajan tasalla.

Inteno XG6846
Inteno EG500

Oppaat

Muut ohjeet

Päivitystiedostot

Ominaisuudet

• FTTH kuitumuunnin SFP liittimellä
  • Langaton yhteys: Wi-Fi 802.11b/g 2,4GHz
  • 4kpl LAN-portteja (esim. digiboksille tai tietokoneelle)
  • IPv6 -tuki
  • Palomuuri ja NAT
  • DNA:n kustomoidut asetukset
  • Oletuksena siltaavassa tilassa, DNA suosittelee reitittävää tilaa

Modeemin siltaus

Oletuksena siltaavana, tässä ohje reitittäväksi muuttamiseen.

1. Vaihda verkkokortin asetuksista ip-osoitteeksi 192.168.1.0 /24 esim 192.168.1.100 / 255.255.255.0
  2. Avaa selain ja syötä osoiteriville 192.168.1.1 ja paina ”Enter” . Kirjaudu sisään tunnuksilla admin/admin
  3. Mene Advanced setup -> WAN service
  4. Laita rasti eth4.2 kohdassa ruutuun ”Remove” ja paina ”Remove”
  5. Valitse jäljelle jääneen yhteyden kohdalla valitaruutu ”Edit”
  6. ”Edit”-painikkeella pääset Network Address Translation settings -valikkoon: Rasti ruutuun ”Enable NAT” (tämä enabloi reitityksen) Fulcone NAT ei tarvitse enabloida Palomuuri saadaan päälle ”Enable Firewall” Paina ”Next”-painiketta.
  7. Yhteenvetosivulla on yhteenveto asetuksista. Paina ”Apply/Save”.
  8. Mene vielä ”LAN”-valikkoon ja valitse ”Enable DHCP server” ja paina ”Apply/Save”

Mikäli haluat muuttaa LAN-osoitteet muuksi kuin 192.168.1.0/255.255.255.0, onnistuu se tässä samassa valikossa

Inteno FG101 R2