Kaapelikodin tuki

Jos asut kaapelikodissa, saat DNA:n tarjoamat teräväpiirtokanavat ja huippulaatuisen kuvan oikeiden laitteiden avulla.

Kaapelikodin tarkistuslista

1. Asutko kaapelitelevisioverkossa?

Jotta saisit kaapelitelevisioverkon palvelut käyttöösi, television on sijaittava kiinteistössä, joka on kytketty DNA:n kaapelitelevisioverkkoon. Mikäli et ole varma verkosta, tiedustele asiaa taloyhtiön hallitukselta tai isännöitsijältä.  Lisää kaapelitelevisioverkkoon liittymisestä Taloyhtiöt-sivuilla.

Tarkista saatavuus osoitteeseesi

2. Onhan sinulla TV-kortti?

DNA:n kaapelitelevisioverkon kautta näet peruskanavat, kuten YLE:n kanavat, MTV3:n, Nelosen sekä monia muita TV-kanavia. TV-kortin käyttöönotto kannattaa, sillä sen kautta saat katsottavaksesi FOX HD ja National Geographic HD -teräväpiirtokanavat sekä kuukausittain vaihtuvan Kuukauden kanavan.

TV-kortin omistajana ulottuvillasi ovat myös maksu-tv-kanavien laaja urheilu-, viihde- ja dokumenttitarjonta.  Tutustu kanavapaketteihin.

3. Oletko linkittänyt TV-kortin?

Katso ohjeet TV-kortin linkitykseen TV-kortin linkitys -välilehdeltä

4. Saatko HD-kanavat näkyviin?

HD- eli teräväpiirtokanavien katseluun tarvitset HD-television, Cable Ready HD-digiboksin tai CI+-kortinlukijan. Tutustu digibokseihin ja kortinlukijoihin nettikaupassa tai digiboksien ohjeisiin.

Testaa, saatko HD-kanavat näkyviin saman tien: Valitse kanava 22. Jos näet Yle TV2 HD -kanavan, on kotisi teräväpiirtoajassa.

TV-kortin linkitys

Cable Ready HD -digiboksi tai CI+ -kortinlukija tulee aina linkittää TV-kortin kanssa

1. Etsi linkitysnumero

Linkitysnumeron löydät digiboksin tai kortinlukijan sarjanumerotarrasta nimellä Chip-ID, Chipset ID tai CAM ID. Huom! Linkitysnumero on eri kuin sarjanumero.

2. Kirjoita ohjelmakortin numero muistiin

Korttinumero on ilman tarkistenumeroa 11 merkkiä pitkä ja sisältää vain numeroita. Löydät TV-kortin numeron katselukortin kääntöpuolelta, viivakoodin yläpuolelta.

3. Voit linkittää oman HD-laitteesi itse Minun palveluni -kanavassa

Liittymät ja palvelut -sivulla voit itse linkittää TV-kortin lukulaitteeseen:

  • Kirjauduttuasi sisään, valitse palveluistasi DNA TV ja klikkaa sen alta DNA TV-kortti  Linkitä TV-kortti
  • Seuraavaksi pääset lisäämään laitteen linkitystiedot Syötä laitteen linkitysnumero -kohtaan. Syötettyäsi numeron, klikkaa Linkitä.

Huomaathan, että TV-kortti on otettava käyttöön 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun laitteen tiedot on ilmoitettu DNA:n asiakastietokantaan.

4. Asenna TV-kortti

Linkityksen jälkeen asenna TV-kortti suoraan digiboksiisi tai CI+-kortinlukijan avulla televisioosi. Asenna TV-kortti digiboksiin siru edellä ja siru alaspäin.

5. Pidä linkitettävä laite päällä

Linkitetty laite on pidettävä päällä, kunnes linkitystä vaativat maksu-tv-kanavat avautuvat. Kanavat avautuvat viimeistään 1–2 vrk:n aikana. Kanavien aukeamista odotellessa voit katsoa normaalisti muita kanavia.

Jos pidät päällä kanavaa, joka on korttiin liitetyssä kanavapaketissa, kanavat avautuvat nopeammin.

Lisätietoa CI+ -kortinlukijasta ja Cable/Antenna Ready -HD-laitteista saat kortinlukijan tuotesivulta ja osoitteesta www.testatutlaitteet.fi

Sama TV-kortti toimii kotona ja mökillä

Sama TV-kortti toimii kotona ja mökillä – antennissa ja kaapelissa. Huomaathan, että kanavapaketeissa ja yksittäisten kanavien näkyvyydessä on eroja riippuen siitä, katseletko ohjelmia antenni- tai kaapelitaloudessa. Ennen käyttöönottoa TV-kortti on linkitettävä myös mökin television tai digiboksin kanssa.

Jos haluat katsoa maksu-tv:tä useammalla laitteella tai useammassa paikassa samanaikaisesti, ota käyttöösi DNA Rinnakkaisliittymä.

Kaapeli-TV:n käyttöönotto

DNA:n kaapelitelevisioverkon kautta näet peruskanavat, kuten YLE:n kanavat, MTV3:n, Nelosen sekä monia muita TV-kanavia. Voit tutustua DNA:n kaapelitelevisioverkon peruskanavatarjontaan kanavalistan kautta.

DNA:n TV-kortin käyttöönotto kannattaa, sillä sen kautta saat katsottavaksesi FOX HD, Nelonen HD ja National Geographic HD -teräväpiirtokanavat sekä kuukausittain vaihtuvan Kuukauden kanavan.

TV-kortin omistajana voit myös tilata kanavapaketteja runsaasta valikoimastamme. Voit tilata kanavapaketteja kätevästi verkkokaupastamme, DNA Kaupoista tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kiinteistön kytkeminen kaapelitelevisioverkkoon

Jotta saisit kaapelitelevisioverkon palvelut käyttöösi, television on sijaittava kiinteistössä, joka on kytketty DNA:n kaapelitelevisioverkkoon. Mikäli et ole varma, onko taloyhtiösi kytketty DNA:n kaapelitelevisioverkkoon, tiedustele asiaa taloyhtiön hallitukselta tai isännöitsijältä.

Lisää kaapelitelevisioverkkoon liittymisestä Taloyhtiöt-sivuilla.

Näin aloitat maksu-tv-kanavien katselun

Käytettäessä Cable Ready HD -laitteistoa, TV-kortti ja digiboksi tai CI+ -kortinlukija on linkitettävä toisiinsa. Linkitys voidaan tehdä DNA Kaupassa tai asiakaspalvelumme kautta. Linkitystä varten tarvitset linkitettävän päätelaitteen (CI+ -kortinlukija tai digiboksi), sarja- tai linkitysnumeron (CHIP-ID) sekä TV-kortin numeron.

Aseta TV-kortti siru edellä kortinlukijaan, kuten digiboksiin tai CI+ tai Conax - kortinlukijaan. Tarkista lisäohjeet kortinlukijan tai digiboksin käyttöohjeesta.

Tee tarvittaessa kanavahaku digiboksin tai kortilukijan käyttöohjeen avulla.

Avaa jokin tilaamistasi maksu-tv-kanavista ja kokeile, näkyykö kuva. Jos jonkin kanavan kohdalla televisioruudulla näkyy ilmoitus "ei valtuuksia" tai "ei käyttöoikeuksia", pidä laitetta päällä, kunnes valtuudet päivittyvät. Tämän tulisi tapahtua viimeistään saman päivän aikana. Voit katsoa muita kanavia valtuuksien päivittymisen aikana. Linkitetty laite on pidettävä päällä, kunnes maksu-tv-kanavat avautuvat katsottavaksi.

Cable Ready HD -digiboksi tai CI+ -kortinlukija tulee aina linkittää TV-kortin kanssa. Ohjeet TV-kortin linkittämiseen löydät täältä.