Kuukauden kanava on ilmainen kaikille DNA TV -asiakkaillemme

Kuukauden kanava syyskuussa 2022: Viasat History

Näköalapaikka menneeseen maailmaan. Viasat History tekee syväsukelluksen merkittävimpiin historiallisiin hetkiin ja esittelee viimeisimmät teoriat evoluutiostamme sekä kulttuurimme juurista. Kanavan tarjoaa kiehtovaa ohjelmaa vuorokauden ympäri. Suurin osa ohjelmista on tekstitetty suomeksi.

Kuukauden tärpit:

Myytit: ihmiskunnan mahtavat myytit
Myytit: ihmiskunnan mahtavat myytit. Credits: ZDF

Myytit: ihmiskunnan mahtavat myytit

Miten paljon myyttien takana on totuutta? Saksalaisessa dokumenttisarjassa tutustutaan myyttien selityksiin, tarkastellaan hurjalta kuulostavia teorioita ja testataan myyttejä tieteen keinoin.

Myytit: ihmiskunnan mahtavat myytit

12.9. alkaen

Miten paljon myyttien takana on totuutta? Saksalaisessa dokumenttisarjassa tutustutaan myyttien selityksiin, tarkastellaan hurjalta kuulostavia teorioita ja testataan myyttejä tieteen keinoin. Oliko Graalin malja olemassa? Kuka tai mikä oli mystinen Koimies? Entä mitä tapahtui Bermudan kolmiossa?

Historia on täynnä tuttuja myyttejä. Mutta kuinka paljon myytit olivat vain tarinoita vai olivatko ne totta? Sarjan jaksoissa tutkijat sekä harrastelijat selvittävät myyttien totuuspohjaa. Arkeologit johdattavat meidät muinaiseen Egyptiin, onnettomuustutkijat sekä todistajana toiminut lentokapteeni vievät Bermudan kolmiona tunnettuun alueeseen.

Hylätyt paikat
Hylätyt paikat. Credits: ZDF

Hylätyt paikat

Merkittävät historialliset kaudet palautuvat usein rakennuksiin. Mitä nämä monumentit voivat kertoa meille?

Hylätyt paikat

Merkittävät historialliset kaudet palautuvat usein rakennuksiin. Mitä nämä monumentit voivat kertoa meille? Saksalaisessa dokumenttisarjassa rakennuksissa asuneet tai työskennelleet ihmiset opastavat tutustumaan niiden salaisuuksiin. Nämä muistopaikat on rakennettu teräksestä ja betonista. Ne on kaivettu jopa vuoren sisään.

Oli aika, jolloin puoli maailmaa eli Neuvostoliiton varjon alla ja tämän valtakunnan jälkiä näkee edelleen. Vastaavasti kolme hylättyä kohdetta kuvaa amerikkalaista unelmaa, mutta todistaa samalla tämän unelman varjopuolia. Miten Britti-imperiumi näkyy edelleen Merasheen saarella Newfoundlandissa Kanadassa sekä Montserratin saarella Karibialla?

Vaiettu historia
Vaiettu historia. Credits: Like A Shot

Vaiettu historia

Ovatko Torinon käärinliinat aito vai väärennös? Mistä voisi löytyä natsien valtava ryöstösaalis? Pystyvätkö tutkijat todistamaan Nooan arkin jäännökset Ararat-vuoren rinteiltä?

Vaiettu historia

12.9. alkaen

Dokumenttisarja esittelee uskomattomia historiallisia tarinoita mahtavista aarteista, salaliittoteorioista, kadotetuista sivilisaatioista sekä sotasalaisuuksista. Ovatko Torinon käärinliinat aito vai väärennös? Mistä voisi löytyä natsien valtava ryöstösaalis? Pystyvätkö tutkijat todistamaan Nooan arkin jäännökset Ararat-vuoren rinteiltä?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, millaisia salaisuuksia historia pitää sisällään. Mitä kaikkea ei kerrota koulun historian kirjoissa. Brittiläinen uutuussarja kurkistaa salaisuuksien taakse. Mitkä tarinoista ovat totta, mitkä tarua? Eri alojen tutkijat ottavat selvää ja paljastavat historialliset totuudet. Vai paljastavatko?

Grace Kellyn kadonneet miljoonat
Grace Kellyn kadonneet miljoonat. Credits: Silverlining

Grace Kellyn kadonneet miljoonat

Grace Kelly oli kuuluisa filmitähti ja 50-luvun muoti-ikoni. Lopulta hän järisytti maailmaa ja jätti Hollywoodin mennäkseen naimisiin Monacon ruhtinas Rainierin kanssa.

Grace Kellyn kadonneet miljoonat

Grace Kelly oli kuuluisa filmitähti ja 50-luvun muoti-ikoni. Lopulta hän järisytti maailmaa ja jätti Hollywoodin mennäkseen naimisiin Monacon ruhtinas Rainierin kanssa. Mutta Grace Kellyn kadonneista miljoonista ei tiedetä paljoakaan. Kun Kelly kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa 1982, hänellä oli vain 10 000 dollarin omaisuus sekä ränsistynyt mökki Irlannissa.

Finanssiguru Gemma Godfrey on työskennellyt superrikkaiden varallisuudenhoitajana ja tutkinut suuryritysten piilo-omaisuuksia. Dokumentissa hän etsii Grace Kellyn kadonneita miljoonia. Tarina avaa Gracen tarinan, kuinka hän neuvotteli omat elokuvasopimuksensa, elokuva-alan alipalkkauksen sekä kuinka hän joutui Monacossa kultaiseen häkkiin, tuoden kaupunkivaltiolle miljoonia, mutta saaden itse vain pennejä. Ja ennen kaikkea: mihin miljoonat katosivat.

Näin katsot Kuukauden kanavaa

Televisiolla

DNA:n kaapeliverkossa näet Viasat Historyn kanavapaikalla 76.

DNA TV Hubi tarjoaa Kuukauden kanavan vakiopaikallaan 250.

Voit myös peilata Kuukauden kanavan puhelimestasi, tabletistasi tai tietokoneelta kotitelkkariin Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

Tietokoneella

Katselet Kuukauden kanavaa osoitteessa dnatv.dna.fi.

Puhelimella tai tabletilla

Seuraa Kuukauden kanavaa DNA TV -sovelluksella. Lataa DNA TV -sovellus sovelluskaupastasi (Android, Apple).

 

Haluatko nähdä Viasat History -kanavan jatkossakin?

V series & film (sis. Elisa Viihde Viaplay)

12,95 €/kk

+ DNA TV 0 €/kk/1 kk (jatkossa 3,50  €/kk) tai TV-kortti 3,50 €/kk
Ei määräaikaa

DNA Mix 4

9,95 €/kk

+ DNA TV 0 €/kk/1 kk (jatkossa 3,50  €/kk) tai TV-kortti 3,50 €/kk
Ei määräaikaa.

PS. Lokakuun Kuukauden kanava on BBC Brit.