Huhtikuun kuukauden kanava: Nelonen Maailma

Nelonen Maailma tuo maailman kotiisi. Huhtikuussa kanavan teemana on Iso-Britannian kuningashuone.


Nelonen Maailma tarjoaa kiehtovan kattauksen matkailua, luonto-ohjelmia ja dokumentteja. Nelonen maailma tuo planeetan ihmiset, kiehtovat kulttuurit ja ilmiöt kotiisi.


Huhtikuussa Nelonen Maailma on astetta kuninkaallisempi, sillä kanavalla tutustutaan Iso-Britannian kuningashuoneeseen ja sen historiaan usean dokumentin voimalla.


Elisabet II:n timanttijuhlavuosi
2.4. alkaen torstaisin klo 22
Kaksiosainen dokumentti kurkistaa kuningatar Elisabet II:n valtakauden 60-vuotisjuhlan eli timanttijuhlan järjestelyihin ja toteutukseen vuonna 2012. Dokumentissa haastatellaan mm. kuningattaren lähipiiriä, perheenjäseniä ja poliitikkoja.


Kuninkaallisen morsiusneidon tarina
Perjantaina 3.4. klo 21
Prinssi Charlesin ja Lady Dianan häissä morsiusneitona ollut India Hicks muistelee kuninkaallisen hääpäivän tapahtumia. Mukana muisteloissa ovat legendaarisen Dianan hääpuvun suunnitellut David Emanuel, hovireportteri Tim Ewart sekä itsekin morsiusneitona ollut Clementine Hambro.


Yrjö III – mielipuoli vai ei?
Lauantaina 4.4. klo 22.00
Vuosina 1760–1820 Iso-Britanniaa hallinnut kuningas Yrjö III oli ristiriitainen hallitsija. Hän oli maanläheinen, vaatimaton ja kansan rakastama. Mutta elämänsä loppupuolella hän alkoi käyttäytyä omituisesti, ja häntä alettiin pitää erikoisena, suorastaan hulluna. Oliko siihen todella aihetta?


Keskiajan kuninkaiden historiankirjat
Maanantaina 13.4. klo 22.00
Keskiajalla edes kuninkaiden asema ei ollut suojattu. Usein turvauduttiin kuviteltuihin ja koristeltuihin käsikirjoituksiin, joiden avulla saattoi hankkia kirkollista ja maallista arvovaltaa ja jopa manipuloida hallitsijan kuninkaallista imagoa. BBC:n dokumentissa tutustutaan, mitä kaikkea nämä historiankirjat paljastavat Iso-Britannian menneisyydestä.

 

Miten voit katsoa kuukauden kanavaa?

Antenniverkossa Nelonen Maailma -kanavaa esitetään UHF/T1-verkon kanavapaikalla 51. Katso kanavan näkyvyys tästä.

Kaapelissa Nelonen Maailma -kanava löytyy tutulta Kuukauden kanava -kanavapaikalta (98).

Nelonen Maailma -kanavan lähetysaika on arkisin klo 10­-24. Viikonloppuisin ohjelmaa on kellon ympäri.

 

Haluatko nähdä Nelonen Maailma -kanavaa jatkossakin?

Tilaa Nelonen Paketti ja saat Nelonen Maailma -kanavan lisäksi paljon muuta katseltavaa. Tutustu Nelonen Pakettiin.

Muut kanavapaketit ja lisätiedot vaihtoehdoista löydät täältä.