Kuukauden kanava on ilmainen kaikille DNA TV
-asiakkaillemme

Kuukauden kanava helmikuussa 2023: Viasat Nature

Viasat Nature on koko perheen luontokanava, joka tarjoaa korkeatasoisia eläin- ja luontodokumentteja läheltä ja kaukaa. Viasat Naturelta löydät melkein mitä tahansa, niin kauan kuin se liikkuu, ryömii, ui, lentää tai kasvaa. Kanava tarjoaa kiehtovia dokumentteja aamukuudesta puoleen yöhön.

Dominic Monaghan ja villi luonto
Dominic Monaghan ja villi luonto. Credits: ITV Global

Dominic Monaghan ja villi luonto

Brittiläisessä dokumenttisarjassa näyttelijä Dominic Monaghan seikkailee eksoottisissa ympäristöissä. Näillä matkoilla ei etsitä valkoisia hiekkarantoja tai paikkoja, joissa napata kauniit lomakuvat, vaan Dominic etsii maailman vaarallisimpia, näyttävämpiä sekä vaikeimmin löydettäviä villieläimiä.

Dominic Monaghan ja villi luonto

Brittiläisessä dokumenttisarjassa näyttelijä Dominic Monaghan seikkailee eksoottisissa ympäristöissä. Näillä matkoilla ei etsitä valkoisia hiekkarantoja tai paikkoja, joissa napata kauniit lomakuvat, vaan Dominic etsii maailman vaarallisimpia, näyttävämpiä sekä vaikeimmin löydettäviä villieläimiä.

Kauden jaksoissa Dominic Monaghan kohtaa Ecuadorissa myrkyllisten lihansyöjämuurahaisten kolonnan. Tämän joukon hyönteismassa on niin valtava, että se saattaa olla suurin koskaan löydetty hyönteiskolonna. Mosambikin rannikolla etsitään isokokoista uintikaveria eli pyritään päästä uimaan maailman suurimman kalan eli jopa 18 metriä pitkän valashain kanssa.

Yorkshiren eläinlääkäri
Yorkshiren eläinlääkäri. Credits: All3Media

Yorkshiren eläinlääkäri

Brittiläinen dokumenttisarja seuraa Skeldalen eläinlääkäriasemaa Pohjois-Yorkshiressä. Skeldalen osaava tiimi huolehtii isoista ja pienistä eläimistä suurella sydämellä. Heidän asiakaskunnallaan on harvoin vakuutuksia, mutta hoidettava eläin tulee aina ensimmäiseksi ennen rahoituksen selvittämistä.

Yorkshiren eläinlääkäri

Brittiläinen dokumenttisarja seuraa Skeldalen eläinlääkäriasemaa Pohjois-Yorkshiressä. Skeldalen osaava tiimi huolehtii isoista ja pienistä eläimistä suurella sydämellä. Heidän asiakaskunnallaan on harvoin vakuutuksia, mutta hoidettava eläin tulee aina ensimmäiseksi ennen rahoituksen selvittämistä. Lisäksi potilaat saavat hoidon päälle vielä rutkasti rakkautta.

Tällä kaudella Mark on huolissaan borderterrierinsä Annien jalassa olevasta kasvaimesta ja hän tuo koiran Julian Nortonille. Vastaavasti Peter Wright lähtee tapaamaan lammasfarmaria Roland Norrisia, jonka huolena on siitospässi. Peter hoitaa myös vastasyntynyttä Marshmallow-varsaa, joka tarvitsee apua maitoruokinnan aloitukseen. Eikä siinä vielä kaikki, Julian tekee leikkauksen vastasyntyneelle Bea-labradorille, joka on syönyt labbismaiseen tyyliinsä sukan.

Euroopan villi luonto
Euroopan villi luonto. Credits: Off the Fence

Euroopan villi luonto

Eurooppa ja eurooppalainen luonto on meille kaikille tuttu, mutta miten eläimet käyttäytyvät niiden luonnollisessa ympäristössään? Saksalaisessa dokumenttisarjassa esiintyvät Euroopan kuusi suurinta, harvinaisinta sekä nopeinta eläintä.

Euroopan villi luonto

Eurooppa ja eurooppalainen luonto on meille kaikille tuttu, mutta miten eläimet käyttäytyvät niiden luonnollisessa ympäristössään? Saksalaisessa dokumenttisarjassa esiintyvät Euroopan kuusi suurinta, harvinaisinta sekä nopeinta eläintä. Miten muuttuva ilmasto vaikuttaa näihin eläimiin, ja miten ne puolustavat elinympäristöään ihmisten vaikutuksia vastaan?

Euroopassa asuu lähes miljoona hirveä. Norjan suurimman järven Mjøsan länsipuoli on kuvankaunista aluetta, josta alkaa hirvien asuinalue ja jossa voimme tutustua tähän upeaan sarvipäähän. Białowieżan kansallispuistosta Puolasta löytyy Euroopan viimeinen aarniometsä, jossa asuu Euroopan ainoa biisonilaji eli visenttejä. Koskemattomassa luonnossa pääsemme kurkkaamaan ja tutustumaan visenttilaumaan.

Jokihirviöt
Jokihirviöt. Credits: ITV Global

Jokihirviöt

Uintikelit antavat vielä helmikuussa odottaa hetken, joten on aikaa tutustua pinnan alla lymyäviin petoihin. Brittiläisessä dokumenttisarjassa äärimmäisyyksiin vihkiytynyt kalastaja Jeremy Wade etsii petokaloja, jotka ovat mieltyneet ihmislihan makuun.

Jokihirviöt

Uintikelit antavat vielä helmikuussa odottaa hetken, joten on aikaa tutustua pinnan alla lymyäviin petoihin. Brittiläisessä dokumenttisarjassa äärimmäisyyksiin vihkiytynyt kalastaja Jeremy Wade etsii petokaloja, jotka ovat mieltyneet ihmislihan makuun. Rikosteknisin keinoin Jeremy demonstroi, miten näiden petojen anatomia on rakentunut tappamista varten.

Lymyääkö mytologisen merikäärmeen takana oikea otus? Merikäärmeen etsintä alkaa Englannin kanaalista ja jatkuu Thaimaahan asti. Paratiisimainen Fiji tunnetaan upeista rannoista ja turkoosista vedestään, mutta Jeremy Wade on kiinnostunut päälle hyökkäävästä pedosta, joka tekee uhreistaan pahannäköistä jälkeä. Jeremy löytääkin reissullaan kaksi vedenlaista petoa.

Miten voit katsoa Kuukauden kanavaa?

Televisiolla

DNA:n kaapeliverkossa näet Viasat Nature -kanavan teräväpiirtolaadulla kanavapaikalla 77.

DNA TV Hubi tarjoaa Kuukauden kanavan vakiopaikallaan 250.

Voit myös peilata Kuukauden kanavan puhelimestasi, tabletistasi tai tietokoneelta kotitelkkariin Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

Tietokoneella

Kuukauden kanavaa katselet osoitteessa dnatv.dna.fi.

Puhelimella tai tabletilla

Seuraa Kuukauden kanavaa DNA TV -sovelluksella. Lataa DNA TV -sovellus sovelluskaupastasi (Android, Apple).

 

Haluatko nähdä Viasat Nature -kanavan jatkossakin? 

V series & film (sis. Elisa Viihde Viaplay)

12,95 €/kk

+ DNA TV 0 €/kk/1 kk (jatkossa 3,50  €/kk) tai TV-kortti 3,50 €/kk
Ei määräaikaa

DNA Mix 4

9,95 €/kk

+ DNA TV 0 €/kk/1 kk (jatkossa 3,50  €/kk) tai TV-kortti 3,50 €/kk
Ei määräaikaa.

PS. Maaliskuun Kuukauden kanava on FIGHT SPORTS.