Laajakaistan ja modeemien tuki

Etsitkö ohjeita laajakaistan asennukseen ja käyttöön? Tältä sivulta voit hakea ohjeita laajakaistan liittymätyypin tai modeemimallin mukaan.

Päivityksiä useille modeemimalleille

DG301AC, DG200AC ja EG300AC saavat uudet päivitykset portaittain maalis-huhtikuussa 2017.

DG301AC, DG200AC ja EG300AC saavat uudet päivitykset portaittain maalis-huhtikuussa 2017. Mukana tietoturvapäivityksiä, uusia ominaisuuksia, isoja käyttöliittymämuutoksia sekä virheenkorjauksia. Päivityksen versionumeroinnit muodostuvat seuraavasti: DNA 3.10.x tai uudempi. DNA suosittelee vahvasti päivittämään modeemit uusimpiin versioihinsa. Päivitysohjeet löytyvät modeemikohtaisista oppaista

Liikennerajoitukset

Kuluttajalaajakaistaliittymien osalta rajoitetaan julkisesta verkosta liittymään suuntautuvaa IP-liikennettä. Rajoitukset vastaavat mm. Viestintäviraston määräyksiä.

Liikennerajoitukset

Kuluttajalaajakaistaliittymien osalta rajoitetaan julkisesta verkosta liittymään suuntautuvaa IP-liikennettä. Rajoitukset vastaavat mm. Viestintäviraston määräyksiä. Rajoitukset eivät poista tietoturvapalveluiden tarvetta, kuten esimerkiksi palomuuri- ja virustorjuntaohjelmistoja. Internet ryhmälähetys (multicast) ei ole tuettu. Liikennöinti estetään seuraaviin tunnettuihin tcp-/udp-portteihin.

Estetyt portit (IPv4 ja IPv6):

 • Port 135(tcp/udp) RPC Endpoint Mapper
 • Port 137(tcp/udp) Netbios Name Service
 • Port 138(tcp/udp) Netbios Datagram Service
 • Port 139(tcp/udp) Netbios Session Service
 • Port 445(tcp/udp) Microsoft DS
 • Port 593(tcp/udp) HTTP RPC Endpoint Mapper
 • Port 1433(tcp/udp) Microsoft SQL Server
 • Port 1434(tcp/udp) Microsoft SQL Monitor
 • Port 53 (udp) Domain Name System
 • Port 1900 (udp)
 • Port 7547 (tcp) TR069

Lähtevä sähköpostiliikenne (SMTP)-liikenne liittymästä porttiin 25 on sallittu vain DNA:n omille SMTP-palvelimille Viestintäviraston määräyksen mukaan.

Palvelinosoitteet:

 • DNA:n SMTP-sähköpostipalvelimen osoite on smtp.dnainternet.fi
 • DNA:n NTP-aikapalvelimen osoite on ntp.dnainternet.fi
 • DNA:n DNS-nimipalvelimien IPv4-osoitteet: 62.241.198.245 ja 62.241.198.246
 • DNA:n DNS-nimipalvelimien IPv6-osoitteet: 2001:14b8:1000::1 ja 2001:14b8:1000::2

Laajakaistan asennus

Eri modeemimallit ja tiedonsiirtotekniikat riippuvat käyttökohteen sijainnista, talotekniikasta sekä yhteydestä DNA:n valokuiturunkoverkkoon. Eri modeemimalleja tarvitaan, jotta pystytään kytkeytymään DNA:n valokuitutekniikalla toteutettuun runkoverkkoon käyttäen hyväksi runkoverkon ja asunnon välisiä yhteyksiä.

 

Hae tästä ohjeita laajakaistan liittymätyypin tai modeemimallin mukaan

Modeemien asetus siltaavaksi

NAT (routed, reitittävä) ja BRIDGE (siltaava) -asetukset:
Päätelaitteet tai modeemit ovat oletuksena joko NAT- tai Bridge-tilassa. NAT-tilassa päätelaite jakaa kotiverkon IP-osoitteet laitteille ja liikennöinti internetiin tapahtuu yhden julkisen IP-osoitteen avulla.

NAT-tilassa liittymään on mahdollista kytkeä useampia laitteita samanaikaisesti. Bridge-tilassa (siltaava) kotiverkon IP-osoitteet jaetaan suoraan DNA:lta, ja jokainen modeemin kytketty laite (max. 5 kpl) liikennöi internetiin omalla julkisella IP-osoitteella. Esimerkiksi 100/350/1000 Mbit/s -liittymissä saavutetaan paremmat yhteysnopeudet sillattuna.

Siltaavassa tilassa voidaan päästä reitittävää suurempiin huippunopeuksiin, koska modeemi ei suodata liikennettä. Modeemit voi vaihtaa tarvittaessa siltaavaan tilaan, jolloin laajakaistaan voi liittää 5 kpl verkkolaitteita. Siltaavaksi vaihtaminen tarkoittaa että modeemissasi ei ole enää DHCP- ja NAT-ominaisuudet käytössä eikä tiedostoja tai printtereitä pysty jakamaan lähiverkossa. Myös yhdistettävien laitteiden tietoturva voi huonontua. Verkkolaitteesi saa IP-osoitteen suoraan DNA:lta.

IP Flood -asetuksesta yleisesti

IP Flood Detection on netistä tulevan IP-pakettihyökkäyksen tunnistusmenetelmä. Mikäli internet-yhteys pätkii surffatessa, skypettäessä, ladatessa tiedostoja jne., tulee IP Flood detection -asetus ottaa pois päältä. Asetus otetaan päälle ja pois päältä modeemikohtaisesti.

Modeemit kaapeliliittymään
Modeemit Ethernet-liittymään
Modeemit FTTH-liittymään
Modeemit xDSL-liittymään

Yhteys ei toimi

Ethernet-yhteys:

Langaton yhteys:

Langattoman verkon eli WLANin käyttöönotto

Mitä laitetta etsit?
Puhelimet, tabletit, mokkulat ja muut aina meiltä. Valitse!