Modeemit xDSL-liittymään

Laajakaistayhteys perinteisen puhelinpistokkeen kautta

DNA xDSL ED500a
DNA DSL-modeemi Inteno DG200AC
DNA xDSL-modeemi DG301AC

Vanhemmat modeemit

Laitteiden ohjelmistoja ei enää päivitetä aktiivisesti. Suosittelemme vaihtamaan uuteen laitteeseen, jotta tietoturva ja suorituskyky ovat varmasti ajan tasalla.

Inteno VG50

Oppaat

Muut ohjeet

Inteno VG50 on saanut uuden laajan päivityspaketin. Seuraa alla olevia ohjeita, jos et ole vielä versiossa 3.3.0 tai uudemmassa. Jos modeemisi ohjelmistoversio on 3.3.0 tai korkeampi, tulevat päivitykset voidaan suorittaa suoraan hallintasivulta. Helpoiten tarkistat VG50 ohjelmistoversion kirjautumalla hallintasivulle ja tarkistamalla version status-sivulta.

Ominaisuudet

• Vanhempi modeemi DSL- ja Ethernet-kohteisiin
  • ADSL2+/VDSL2+ -tekniikka tuettuna
  • Langaton yhteys: Wi-Fi 802.11b/g 2,4GHz
  • 4kpl 1Gb LAN-portteja (esim.. digiboksille tai tietokoneelle), 1 WAN-portti mahdollistaa käytön myös Ethernet kohteissa
  • IPv6 -tuki
  • 1 USB-portti laitteiden jakamiseen verkossa
  • Palomuuri ja NAT
  • DNA:n kustomoidut asetukset

Ohjelmistopäivitykset

Huomio erittäin vanhan version käyttäjät, katso ensin edeltä miten päivitys uudempaan versioon tehdään.

Mikäli laitteelle on saatavilla päivitys, kirjautumisen jälkeiselle etusivulle ilmestyy ilmoitus. Klikkaamalla ilmoitusnappulaa esitetään eri vaihtoehdot laitteen päivittämiselle.

• Yes: Päivittää ohjelmiston ja säilyttää käyttäjän tekemät asetukset.
  • No: Päivittää ohjelmiston ja palauttaa oletusasetukset.
  • Cancel: Ei päivitä uusinta ohjelmistoa. Ilmoitusnappula jää näkyviin muistuttamaan päivityksestä. Valinta tehdään klikkaamalla haluttua painiketta.

Yes/No -valinnan jälkeen modeemi lataa päivitysohjelmiston palvelimelta, päivittää ohjelmiston ja käynnistyy uudelleen.

Käyttäjä pystyy hakemaan päivitykset myös itse polusta järjestelmä – päivitykset – päivitys palvelimelta

Uusi versio 3.16.9 julkaistu 29.6.2021

• Pieniä korjauksia ja tietoturva parannuksia

Uusi versio 3.15.4 julkaistu 25.9.2018

Muutoslista:

• IPv6 joka oli rikki aikaisemmassa versiossa
  • 2,4GHz 40MHz korjattu
  • Internet statuksen tarkastus muutettu DNS pingauksesta GW osoitteeseen
  • samalla interval aikaa kasvatettu 30s (ipv4) ja 300s (ipv6)
  • haavoittuvuus paikattu

Uusi WLAN controller/mesh ominaisuus

• Tuettuna kaikissa Intenon iopsys laitteissa: VG50, DG200, DG301, EG300
  • Extender mode käyttöönotto
    • Pidä extender laitteen WPS nappia pohjassa (n. 10s), kunnes kaikki valot syttyvät
    • Paina WPS painiketta kertaalleen toisesta laitteessa
    • Kytke ethernet kaapeli extenderin punaisesta portista päätelaitteen keltaiseen porttiin
  • Repeater mode käyttöönotto
    • Vastaava kuin extender, mutta ilman ethernet kaapelia
    • Käyttöönoton jälkeen kaikki SSID, salasana muutokset pääreitittimellä periytyvät automaattisesti takana oleville repeatereille/extendereille

Etusivun verkkokartassa jatkossa näkyvät takana olevat repeaterit/extenderit sekä niiden takana olevat clientit tietoineen.

Inteno DG201-R1