Ulkomokkula 5G H312

Ominaisuudet

Ulkomokkula 5G H312

Tuotenimi: Huawei 5G CPE Win H312-371

Tehokas Ulkomokkula 5G H312 poimii huippunopean 5G-netin kotisi WiFi-reitittimeen esteettömästi suoraan ulkoilmasta. Vaivaton kiinnitys seinään tai tolppaan.

Laitteen käyttö langattoman lähiverkon kanssa edellyttää yhteyttä erilliseen Ethernet WAN -portilla varustettuun WiFi-reitittimeen (esim. Google WiFi). Ilman erillistä WiFi-reititintä voit kytkeä Ulkomokkulaan vain yhden käyttölaitteen kerrallaan, yhdistämällä käyttölaitteen erillisellä Ethernet-johdolla Ulkomokkulan virtalähteen LAN-porttiin.

 • 5G enimmäisnopeus verkosta 1,65 Gbit/s
 • 5G enimmäisnopeus kohti verkkoa 250 Mbit/s
 • 4G LTE enimmäisnopeus verkosta 1,6 Gbit/s
 • 4G LTE enimmäisnopeus kohti verkkoa 150 Mbit/s
 • Veden- ja pölynkestävä rakenne IP65-luokituksen mukaisesti
 • Toimivuus -40 – 55 °C -lämpötilassa
 • Suojaus 6 kV:n jännitepiikiltä

Myyntipakkauksen sisältö

 • Ulkomokkula 5G H312
 • Virtalähde ja -johto
 • 10 metrin Ethernet-lattakaapeli Ulkomokkulan ja virtalähteen välille
 • Kanta seinäkiinnitykseen
 • 4 kpl ruuveja ja kiila-ankkureita
 • Säädettävä hihna tolppakiinnitykseen
 • Nimilaatta
 • Pikaopas ja takuukortti

Käyttöönotto

Ulkomokkulan asennus

Ulkomokkula 5G H312 on yhteensopiva Nano-SIM-kortin kanssa. Aloita asennus työntämällä kortti ulkomokkulan pohjassa olevaan korttipaikkaan. Varmista, että asetat kortin oheisen esimerkkikuvan mukaisessa asennossa.

 

 

Kiinnitä Ethernet-lattakaapeli SIM-korttipaikan vieressä olevaan verkkoliitäntään. Kaapelin suojalevyä ei tarvitse vielä tässä vaiheessa kiristää kiinni Ulkomokkulaan.

 

 

Kiinnitä Ethernet-lattakaapelin vapaaksi jäänyt pää virtalähteen ”WAN & POWER”-liitäntään. Kiinnitä virtalähteeseen myös virtajohto ja yhdistä se pistorasiaan.

 

 

Käynnistä virtalähde virtajohdon vieressä olevasta painikkeesta. Ulkomokkula käynnistyy automattisesti ja etsii käytettävissä olevia 5G- ja 4G-mobiiliverkkoja.

Onnistuneen yhteyden merkkinä Ulkomokkulan kyljessä olevan 5G-/4G-signaalin merkkivalon tulisi pysyä tasaisesti päällä. Sen vieressä oleva toinen merkkivalo kertoo puolestaan signaalin vahvuuden: vihreä (vahva), keltainen (kohtalainen) tai punainen (heikko).

 

 

Ulkomokkulan sijainnin määritys

Ulkomokkula 5G H312:n sijainti on suositeltavaa valita signaalin vahvuuden mukaan. Vahvuuden määrittely onnistuu sujuvasti puhelimen tai tietokoneen avulla.

Signaalin vahvuuden testaaminen

 

Ulkomokkulan kiinnittäminen

Ulkomokkula 5G H312:n kiinnitys onnistuu joko seinään tai tolppaan.

Ulkomokkulan tulee olla pystysuorassa asennossa, jotta se pysyy suojattuna vesivaurioilta.

Ethernet-lattakaapeli tulee kiinnittää Ulkomokkulaan niin, että sen alin kohta roikkuu hieman matalammalla kuin läpimeno, josta kaapeli kulkee sisätiloihin. Näin vettä ei pääse valumaan kaapelia pitkin Ulkomokkulaan, tai kodin sisään.

 

Ethernet-lattakaapelin läpivienti

Ethernet-lattakaapelin läpivienti ulkotiloista sisälle onnistuu joko ikkunakehysten raosta, tai poraamalla seinään reikä. Mikäli vedät kaapelin ikkunan kautta, varmista että ikkunankehystä suojaa pehmeä kumilista. Sulje ikkuna varovasti, jotta kaapeli ei vaurioidu liiasta paineesta.

 

 

Ulkomokkulan yhdistäminen WiFi-reitittimeen

Viimeistele käyttöönotto yhdistämällä Ulkomokkula sisätiloissa olevaan WiFi-reitittimeesi. Kiinnitä ensin läpivetämäsi Ulkomokkulan Ethernet-lattakaapeli virtalähteen WAN & POWER -liitäntään. Tämän jälkeen yhdistä erillinen Ethernet-lattakaapeli virtalähteen LAN-liitännästä reitittimesi WAN-liitäntään.

 

 

Kun Ulkomokkula on yhdistetty nettiin, kiristä kaapelin suojakansi kiinni mokkulan pohjaan.

 

 

Nyt voit yhdistää laitteet nettiin reitittimen kautta joko langattomasti WiFillä, tai verkkokaapelin avulla.

 

 

Vianselvitys