Cisco EPC3825

Ominaisuudet

  • Docsis 3.0 -yhteensopiva kaapelimodeemi
  • Langaton yhteys: Wi-Fi 802.11n/g/b 2.4 GHz
  • 4 kpl 1 Gb LAN-portteja (esim. digiboksille tai tietokoneelle)
  • IPv6-tuki
  • Palomuuri ja NAT
  • DNA:n kustomoidut asetukset

Myyntipaketin sisältö: Cisco EPC3825 -modeemi, Ethernet-johto, antenni-kaapelijohto,
antennijakaja, virtajohto ja -adapteri, DNA:n pikaopas

Käyttöönotto

Modeemin asennus

Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla. Valkoinen antenni johto viedään antennirasiaan. Rasiajaotinta käytetään, jos antennirasiassa ei ole omaa datapistoketta ja kaapelitelevisiota tai digiboksia halutaan käyttää samaan aikaan. Lopuksi kytketään virtajohto modekeemiin ja seinään sekä kytketään virrat päälle modeemin päävirtakytkimestä. Tietokone tai muu käyttölaite voi olla yhteydessä modeemiin langattomasti tai Ethernet-johdolla.


 

 

Resetoi modeemi painamalla modeemin takana olevaa reset-nappia 15 sekunnin ajan. Tänä aikana modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti. Rekisteröityminen DNA:n kaapeliverkkoon kestää yleensä n. 10 minuuttia, enintään 2 tuntia. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, soita DNA:n asiakaspalveluun. Yhteys on käytettävissä kun modeemin (1. Power, 2. DS, 3. US ja 4. Online) valot palavat yhtäjaksoisesti. Nyt voit aloittaa netin käytön.


 

 

Langattoman verkon eli WiFin käyttöönotto

Löydät modeemien WiFi-tehdasasetukset modeemin pohjassa olevasta tarrasta.
 


 

  • SSID (verkon nimi): CM MAC -kohdasta kuusi (6) viimeistä merkkiä Esim. 1CDBFA
  • Salasana (wpa/wpa2 personal): S/N (Serial number)-kohdan sarjanumero Esim. 34D75F1CDBFA

Cisco 3825 verkon nimeä voit vaihtaa laitteen asetussivuilta. Lisätietoa asetussivuille kirjautumiseen löydät täältä.

DNA:n laajakaistan modeemit ovat langattoman WiFi-verkon osalta valmiiksi salattuja. Langattoman verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjasta tai takaosasta tai joissakin tapauksissa laitteen pakkauksesta. Jos modeemi resetoidaan, palautuvat nämä alkuperäiset asetukset takaisin.

Etsi ohjeen mukainen langaton WiFi-verkko, tietokoneen tai muun päätelaitteen langattomien verkkojen hakutoiminnolla. Jos verkkoa ei löydy, varmista, että tietokoneen langaton yhteys on kytketty päälle. Syötä WiFi-verkon salasana päätelaitteeseen (oikean salasanan löydät pohjasta, takaosasta tai pakkauksesta).

Langattoman verkon eli WiFin käyttöönotto

DNA:n laajakaistan modeemit ovat langattoman WiFi-verkon osalta valmiiksi salattuja. Langattoman verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjasta tai takaosasta tai joissakin tapauksissa laitteen pakkauksesta. Jos modeemi resetoidaan, palautuvat nämä alkuperäiset asetukset takaisin. Etsi ohjeen mukainen langaton WiFi-verkko, tietokoneen tai muun päätelaitteen langattomien verkkojen hakutoiminnolla. Jos verkkoa ei löydy, varmista, että tietokoneen langaton yhteys on kytketty päälle. Syötä WiFi-verkon salasana päätelaitteeseen (oikean salasanan löydät pohjasta, takaosasta tai pakkauksesta).


Unohtuiko salasana?

Voit palauttaa tehdasasetukset painamalla laitteen takaosassa olevan RESET-painikkeen pohjaan yli 15 sekunnin ajaksi.

Tehdasasetukset palauttamalla kaikki tehdyt muutokset laitteen asetuksiin häviävät. Tämän jälkeen voit Ethernet-yhteyden kautta tai yhdistämällä langattomaan verkkoon modeemin tarrastoista löytyvillä oletusnimellä ja salasanalla aloittaa modeemin tehdasasetuksien muokkauksen uudelleen alusta.

Asetukset

Huom! Langattoman verkon käyttöön liittyviä asetuksia kannattaa muuttaa vain sellaiselta tietokoneelta, joka on liitetty laitteeseen verkkokaapelilla (Ethernet-kaapeli).

Ohjelmistopäivitykset

Kaapelimodeemeissa päivitykset tulevat automaattisesti verkosta. Päivityksiä ajetaan öisin modeemeihin, jolloin ne aiheuttavat vähiten ongelmia. Joissakin harvinaisissa tapauksissa modeemi voi tarvita aamulla resetoinnin ja uudelleenkäynnistyksen päivityksen jäljiltä, jotta laitteen toiminta olisi paras mahdollinen.

Jos haluat ajaa päivitykset saman tien laitteeseen, kannattaa kokeilla irrottaa kaikki johdot laitteesta muutamaksi minuutiksi ja kytkeä ne sen jälkeen uudelleen. Tällöin modeemi nousee linjoille uudelleen ja pyytää samalla päivityksiä.