Sagemcom F-3284DC

Ominaisuudet

 • Docsis 3.0 -yhteensopiva kaapelimodeemi (8 DS ja 4 US kanavaa)
 • Langaton yhteys: Wi-Fi 802.11b/g/n dual band, 2.4GHz ja 5 GHz
 • IPv6-tuki
 • 4 kpl 1Gb LAN-portteja (esim. digiboksille tai tietokoneelle)
 • USB-portti esimerkiksi massamuistin jakamiseksi lähiverkkoon
 • DNA:n kustomoidut asetukset

Käyttöönotto

1. Modeemin asennus

 1. Kytke Sagemcom-modeemisi kuvassa näkyvällä tavalla. Valkoinen antenni johto viedään antennirasiaan. Rasiajaotinta käytetään, jos antennirasiassa ei ole omaa data pistoketta ja kaapelitelevisiota tai digiboksia halutaan käyttää samaan aikaan.* Lopuksi kytketään virtajohto modeemiin ja seinään sekä kytketään virrat päälle modeemin päävirtakytkimestä. Tietokone tai muu käyttölaite voi olla yhteydessä modeemiin langattomasti tai Ethernet-johdolla.
  Sagemcom-modeemin ohje
   
 2. Rekisteröityminen DNA:n kaapeliverkkoon kestää yleensä n. 10 minuuttia, enintään 2 tuntia. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, soita DNA:n asiakaspalveluun. Yhteys on käytettävissä kun modeemin (1. Power, 2. DS, 3. US ja 4. Online) valot palavat yhtäjaksoisesti. Nyt voit aloittaa netin käytön.

Sagemcom-modeemin ohje

2. WLAN-verkon nimi ja salasana

Löydät modeemien WLAN-tehdasasetukset modeemin pohjassa olevasta tarrasta.

SSID (verkon nimi): Esim. DNA-WLAN-2G-00A1
Salasana (WPA2-PSK): Esim. 12345678901

Sagemcom-modeemin ohje


Unohtuiko salasana?

Voit palauttaa tehdasasetukset painamalla laitteen takaosassa olevan RESET-painikkeen pohjaan yli 5 sekunnin ajaksi. Tällöin kaikki laitteen asetuksiin tekemäsi muutokset nollautuvat ja laite palautuu oletusasetuksiin. Laitteen asetusten muokkaus kannattaa tehdä tämän jälkeen uudelleen kytkemällä laite tietokoneeseen verkkokaapelilla (Ethernet-kaapeli).

Asetukset

Ohjelmistopäivitykset

Kaapelimodeemeissa päivitykset tulevat automaattisesti verkosta. Päivityksiä ajetaan öisin modeemeihin, jolloin ne aiheuttavat vähiten ongelmia. Joissakin harvinaisissa tapauksissa modeemi voi tarvita aamulla resetoinnin ja uudelleenkäynnistyksen päivityksen jäljiltä, jotta laitteen toiminta olisi paras mahdollinen.

Jos haluat ajaa päivitykset samantien laitteeseen, kannattaa kokeilla irrottaa kaikki johdot laitteesta muutamaksi minuutiksi ja kytkeä ne sen jälkeen uudelleen. Tällöin modeemi nousee linjoille uudelleen ja pyytää samalla päivityksiä.

 

Uusin versio julkaistu 2.183.0, julkaistu 20.1.2020

 • Cable Hunt -korjaus
 • Turvapäivityksiä


Versiojulkaisu 87.11.2018

 • Yhteensopivuutta DNA Hubin kanssa parannettu
 • Portinsiirtoa ja käyttöä parannettu medium ja high palomuuriasetuksilla
 • Pieniä käyttöliittymämuutoksia

Uusi versionumero on 2.150.0

HUOM! Sagemcom F-3284DC -modeemin uuden päivityksen (11/15) mukana on tullut uusia ominaisuuksia ja oletusasetusten muutoksia. Muutoksia ovat uusi asetussivu LED-valolle, IP-flood detection kytkeminen pois päältä ja palomuurien kytkeminen päälle. DNA suosittelee käyttäjää kytkemään palomuurit (ipv4 ja ipv6) pois päältä, jos niitä ei koe tarvitsevansa.