DNA Selausturva

Suojaa laitteesi netti haitallisilta sivustoilta

DNA Selausturva on liittymän lisäpalvelu, joka estää pääsyn tunnetuimmille haitallisille sivustoille netissä. Palvelu suodattaa tietojenkalasteluyritykset ja netin tunnetuimmat haitalliset sivustot. Lisäksi lapsen puhelimessa ja tabletissa palvelulla voi estää muutkin netin pimeimmät nurkat, jotka sisältävät väkivaltaa, huumeita, uhkapelejä tai aikuisviihdettä.  

DNA Selausturva toimii DNA:n verkossa, joten se ei vaadi erillistä asentamista laitteelle eikä kuormita laitteen muistia tai suorituskykyä.

Siirry DNA Selausturvan tuotesivulle

DNA Selausturvan tilaaminen

Voit tilata lisäpalvelun liittymälle Oma DNA -sovelluksen kautta tai myyntipalvelusta

Hinta:
puhelinliittymään 1,90 €/kk
liikkuvalle laajakaistalle 4,90 €/kk
Ei määräaikaa

Jos sinulla on prepaid-liittymä, katso ohjeet täältä.

Oma DNA -sovelluksessa* tilaaminen onnistuu näin:

 1. Valitse sovelluksesta liittymä, jolle haluat palvelun liittää
 2. Mene kohtaan "Liittymän hallinta"
 3. Valitse "Lisäpalvelut" ja sen alta DNA Selausturva

*) Huomioithan, että sinulla tulee olla päivitettynä Oma DNA -sovelluksen uusin ohjelmistoversio.

Palvelu on tämän jälkeen heti käyttövalmis ja voit hallita suojauksen tasoa helposti Oma DNA -sovelluksen kautta. Jos tilasit palvelun DNA:n myyntipalvelun kautta, suojaustasoksi on automaattisesti valittu Tietoturvauhat -taso. 

Huomioithan nämä:
 • DNA Selausturva suojaa tunnetuimmilta haitallisilta verkkosivuilta, mutta ei sisällä virusturvaa tai VPN-ominaisuutta.
 • Palvelu toimii ainoastaan silloin, kun puhelin on mobiiliverkossa, ei WiFi-verkossa.
 • Palvelu ei välttämättä tunnista sovellusten sisäisiä, tai sovelluksen omaan selaimeen avautuvia nettisivuja.
 • DNA Selausturva on liittymäkohtainen eli toimii aina siinä liittymässä, jolle se on otettu käyttöön.
 • Tarkista, että laitteesi asetukset mahdollistavat palvelun toiminnan.

Palvelun käyttäminen

Tilattuasi DNA Selausturva -lisäpalvelun liittymällesi, palvelu on heti käyttövalmis. Voit hallita sitä kätevästi Oma DNA -sovelluksessa: vaihtaa suojaustasoa ja kytkeä palvelun halutessasi välillä pois päältä. Huomioithan, että sinulla tulee olla päivitettynä Oma DNA -sovelluksen uusin ohjelmistoversio.

Valitse sopiva suojaustaso

Valittavanasi on kaksi suojaustasoa: Tietoturvauhat tai Tietoturvauhat ja lapsille sopimaton sisältö. Näistä jälkimmäinen on suositeltava suojaustaso esim. lapsen laitteelle, sillä se suodattaa tietoturvauhkien lisäksi myös väkivaltaa, aikuisviihdettä, uhkapelejä ja huumeita käsitteleviä sivuja. Voit valita haluamasi suojaustason helposti Oma DNA -sovelluksesta tai prepaidin itsepalvelukanavassa - ja vaihtaa sitä koska tahansa haluat. 

Huom! Palvelu ei osaa eritellä ja suodattaa YouTuben näyttämää sisältöä. Jos lapsesi katsoo YouTube-videoita, sovittehan pelisäännöistä yhdessä.

Palvelun kytkeminen pois päältä

Voit kytkeä palvelun päälle ja pois päältä helposti Oma DNA -sovelluksessa. Halutessasi voit myös irtisanoa tilauksen Oma DNA -sovelluksessa.

Jos käytössäsi on prepaid-liittymä, hallinnointi onnistuu osoitteessa: prepaid.dna.fi

Toimiiko suojaus? Testaa!

Voit helposti yhdellä klikkauksella testata, toimiiko suojaus laitteessasi kuten on tarkoitus. Klikkaa alla olevaa linkkiä laitteella, jonka liittymässä DNA Selausturva on käytössä. Jos sivu ei aukea, palvelu toimii oikein. Jos päädyt testisivulle, jokin laitteesi asetus estää vielä palvelun toiminnan. Löydät testisivulta lisäohjeita. Tehtyäsi muutokset, toista testi uudelleen - muutosten jälkeen testisivun ei pitäisi enää avautua. 

Tee testi

DNA Selausturva prepaid-liittymässä

Jos käytössäsi on prepaid-liittymä, kaikki hallinnointi tapahtuu osoitteessa: prepaid.dna.fi

Palvelun tilaaminen ja hallinnointi prepaid-liittymässä

DNA Selausturvan tilaaminen ja hallinnointi prepaid-liittymälle onnistuu prepaidin itsepalvelukanavassa, osoitteessa prepaid.dna.fi. Siellä voit tilata palvelun, vaihtaa suojaustasoja ja ottaa palvelun halutessasi välillä pois päältä. Myös palvelun irtisanominen onnistuu itsepalvelukanavan kautta. 

Jotta saat palvelun pysymään päällä keskeytyksittä, muista ladata riittävästi saldoa liittymällesi - palvelun kuukausihinta veloitetaan suoraan saldoltasi aina 30 vuorokauden välein.

Palvelun veloitus prepaid-liittymässä

DNA Selausturvan tilaus veloitetaan prepaid-liittymäsi saldolta 30 vuorokauden jaksoissa. Jos seuraavan tilausjakson alkaessa saldoa ei ole riittävästi, suodatus ei ole käytössä, ja saat tekstiviestin, jossa kehotetaan lisäämään saldoa liittymälle. Automaattista veloitusta yritetään tehdä 2 viikon ajan muistutuksesta. Jos tänä aikana saldoa ei ole ladattu liittymälle, palvelun tilaus peruuntuu.

Usein kysyttyä DNA Selausturvasta

Puhelimen asetukset ja Selausturva – mitä niistä on hyvä tietää?

Muutama puhelimen asetus on hyvä varmistaa ennen kuin aloitat palvelun käytön: 

 1. Ota WiFi-yhteys pois päältä. Selausturva toimii vain, kun käytät nettiä DNA:n mobiiliverkossa. WiFi-yhteyden saat helposti päälle ja pois päältä asetuksista. Huom! Jos soitat puhelimellasi WiFi-puheluita ulkomailla ollessasi, muista laittaa WiFi uudelleen päälle.
 2. Ota suojattu VPN-yhteys pois päältä. Selausturvan suodatus toimii vain, kun käytät nettiä ilman suojattua VPN-yhteyttä. Saat VPN:n pois päältä laitteesi asetuksista tai erikseen tilaamastasi VPN-palvelun sovelluksesta: 
  • Android-laitteet:  Android-laitteissa ei ole omaa VPN-asetusta. Jos olet tilannut laitteellesi erillisen VPN-palvelun, ota se pois päältä silloin, kun haluat, että suodatus on päällä. Löydät VPN-asetukset tällöin tilaamasi palvelun omasta sovelluksesta. 
  • iOS / Applen laitteet:  Applen käyttöjärjestelmässä on IP-osoitteen piilotus -toiminto, esim. ”Kätke IP-osoite”. IP-osoitteen näyttämistä voidaan Applen laitteissa hallinnoida käytettävän selaimen, mobiilidatan asetusten ja iCloudin asetusten kautta. Varmista, että kaikki nämä asetukset ovat pois päältä:
   • Safari-selaimen asetukset:
   • Mobiilidata:
   • iCloudin asetukset:
 3. Palvelu ei välttämättä tunnista sovelluksien kautta avautuvia nettisivuja. Selausturva ei aina tunnista nettiosoitetta, joka on avattu laitteeseen ladatun sovelluksen kautta. Nettiselaimen kautta avautuvat sivut palvelu suodattaa varmimmin. 
Mille liittymille palvelu on kytkettävissä?

DNA Selausturva on liittymän lisäpalvelu, jonka voi kytkeä useimmille DNA:n mobiililiittymille. Palvelu estää pääsyn tunnetuimmille haitallisille sivuille, kun käytät nettiä puhelimella mobiiliverkossa. 

Tarvitsenko tämän lisäksi muita tietoturvapalveluita?

DNA Selausturva estää pääsyn tunnetuimmille haitallisille nettisivuille silloin, kun käytät nettiä mobiiliverkossa. Se ei estä viruksia tai tietovuotoja,  tarjoa suojattua nettiyhteyttä avoimissa verkoissa tai esim. auta suojaamaan salasanojasi. Sitä varten on DNA Digiturva, kattava tietoturvapalvelu, jonka avulla voit yhdellä tilauksella suojata perheen kaikki päätelaitteet -  puhelimet, tietokoneet ja tabletit.

Voinko käyttää VPN-palvelua Selausturvan kanssa?

Huomioithan, että laitteessasi tai tietoturvasovelluksissasi voi olla asetuksia, joilla salataan laitteesta lähtevä verkkoliikenne välityspalvelimen avulla. Tällaisia asetuksia voivat olla esimerkiksi IP-osoitteen piilottaminen tai VPN-ominaisuuden käyttö. Näiden ominaisuuksien ollessa aktiivisena DNA Selausturva ei suojaa salattua liikennettä ja haitallisten sivujen suodattaminen ei välttämättä silloin toimi.

Mistä tiedän, että palvelu on estänyt sivun?

DNA Selausturva estää sivun valitsemasi suojaustason mukaisesti. Vaihtoehtoiset suojaustasot ovat: Tietoturvauhat tai Tietoturvauhat ja lapsille sopimaton sisältö. Kun DNA Selausturva havaitsee, että sivulla on haitallista sisältöä, se estää käyttäjältä pääsyn kyseiselle sivulle. Haitallista sisältöä voi olla esim. aikuisviihdettä, väkivaltaa, uhkapelejä tai huumeita sisältävä sivu. Tällöin aiotun sivun sijaan avautuu erillinen DNA:n infosivu, jossa kerrotaan, että DNA Selausturva on estänyt kyseisen sivun haitallisen sisällön vuoksi.

Voit siis huoletta liikkua netissä ja antaa lapsenkin käyttää nettiä puhelimella mobiiliverkossa - palvelu estää pääsyn tunnetuille haitallisille sivustoille ja ohjaa käyttäjän niiltä pois ennen kuin vahinkoa ehtii tapahtumaan.

Huom! Jos kyseinen sivusto käyttää suojattua https-yhteyttä, infosivua ei aina näytetä, mutta saat tiedon, että sivu on estetty.

Estetyn sivun jälkeen avautuva DNA:n infosivu näyttää tältä: Jos sivulla on suojattu https-yhteys, estetty sivu näyttää tältä:

Tee testi: 

Voit helposti yhdellä klikkauksella testata, toimiiko suojaus laitteessasi kuten on tarkoitus. Klikkaa alla olevaa linkkiä laitteella, jonka liittymässä DNA Selausturva on käytössä. Jos sivu ei aukea, palvelu toimii oikein. Jos päädyt testisivulle, jokin laitteesi asetus estää vielä palvelun toiminnan. Löydät testisivulta lisäohjeita. Tehtyäsi muutokset, toista testi uudelleen - muutosten jälkeen testisivun ei pitäisi enää avautua. 

Tee testi

Miten palvelu laskutetaan?

Palvelu laskutetaan liittymäsi laskulla tai kuukausihinta veloitetaan suoraan prepaid-liittymäsi saldolta. Voimassa olevan kuukausihinnan näet Oma DNA -sovelluksesta tai liittymäsi laskulta.

Prepaid-liittymässä palvelu kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jos kuukausimaksua ei ole pystytty veloittamaan.

Miten Selausturva käsittelee tietojani?

Tietoja käsitellään DNA Selausturva -palvelun tuottamiseksi. Palvelu käsittelee tietoja niistä haitallisiksi luokitelluista verkko-osoitteista (URL-osoitteet), jotka liittymällä on yritetty avata. Tietoja käsitellään, jotta voimme tuottaa tilaamaasi DNA Selausturva -palvelua. Palvelu tunnistaa valitun suojaustason mukaan laitteen nettiliikenteestä yrityksen hakeutua haitalliseksi luokitellulle sivustolle ja estää sivustolle pääsyn. Jos haluat edetä estetylle sivulle, voit kytkeä palvelun pois päältä Oma DNA -sovelluksessa.

DNA Selausturva ei muilta osin kerää tietoja liittymällä käytetyistä palveluista tai vierailluista verkkosivustoista. Lisää tietoa löydät DNA:n tietosuojaselosteesta.

DNA Selausturva ei toimi oikein, mitä teen?  

Varmista ensin, että laitteesi asetukset ovat oikein. Katso tarkemmat ohjeet edeltä, kohdasta Laitteen asetukset ja Selausturva – mitä niistä on hyvä tietää?.

Suodatukseen vaikuttaa myös valitsemasi suojaustaso – voit vaihtaa sitä itse Oma DNA -sovelluksessa tai prepaidin itsepalvelukanavassa: 

Valittavat suojaustasot: Tietoturvauhat tai Tietoturvauhat ja lapsille sopimaton sisältö, joka suodattaa tietoturvauhkien lisäksi myös väkivaltaa, aikuisviihdettä, uhkapelejä ja huumeita käsitteleviä sivuja.   Palvelu suodattaa tunnetuimpia haitallisiksi luokiteltuja sivustoja – ja suodatuksen piirissä olevia sivuja lisätään palveluun säännöllisesti sitä mukaa, kun sivut on luokiteltu haitallisiksi. Halutessasi saat apua asiakaspalvelustamme – kysy, jos jokin palvelun suhteen vielä mietityttää. Autamme mielellämme! 

Huomioithan rajoitukset: palvelu ei osaa eritellä ja suodattaa YouTuben näyttämää sisältöä eikä aina välttämättä tunnista sivuja, jotka avautuvat laitteeseen ladatun sovelluksen kautta.  

Palvelu estää mm. joitakin YouTuben sisältöjä, mitä teen? 

Jos käytät DNA Selausturvan tiukempaa suojaustasoa (Tietoturvauhat ja lapsille sopimaton sisältö), palvelu ei näytä haitalliseksi luokittelemiaan sisältöjä. Joissakin sovelluksissa on lisäksi käytössä oma Safety mode -toiminto, joka yhdessä Selausturvan kanssa estää haitalliset sisällöt. Saat tiukemman suojauksen pois vaihtamalla Oma DNA -sovelluksessa suojaustasoksi Tietoturvauhat