DNA Hubi -laitteen asennus ja käyttöönotto

Jos käytössäsi on 1. sukupolven DNA Hubi -laite, etene tässä järjestyksessä

Jos tilasit myös DNA Netin, asenna ensin nettiyhteys

Asenna netti ensin. Suosittelemme DNA Hubi -laitteen käyttöön vähintään 10M nopeutta. DNA Hubi ei toimi ilman nettiyhteyttä. Jos olet hankkinut samalla kertaa nettiyhteyden, se on toimitettu erillisessä paketissa. Asenna laajakaista ensin sen mukana tulleen erillisen ohjeen mukaan ja varmista, että nettiyhteys toimii.

Ota esille kaikki myyntipakkauksen tarvikkeet
 • Tarkista, että sinulla on käsilläsi DNA Hubi -myyntipakkauksen koko sisältö (DNA Hubi -laite, virtajohto, kaukosäädin paristoineen, HDMI-johto, ethernet-johto, antennijohto, pikaopas)
 • Toimiva nettiyhteys (jos olet tilannut DNA Netin yhdessä DNA Hubi -laitteen kanssa, asenna DNA Netti ensin)
 • Käyttäessäsi langatonta nettiyhteyttä, tarvitset langattoman verkon salasanan
 • Käyttäessäsi kiinteää yhteyttä tarvitset vapaan ethernet-liitännän
 • Vähintään HD-ready-tasoinen televisio
 • Saatat tarvita myös antennijakajan esim. käyttäessäsi kaapelimodeemia
Liitä DNA Hubi televisioon HDMI-kaapelilla

Liitä DNA Hubi televisioon HDMI-kaapelilla ➀. Voit valita minkä tahansa vapaana olevan HDMI-paikan, se löytyy yleensä television takaa tai sivusta ja siinä lukee HDMI IN.  Varmista, että laitat kaapelin liittimiin oikein päin.

Liitä laite nettiin nettijohdolla

Liitä laite nettiin nettijohdolla ➁. Kytke DNA Hubi modeemisi nettiliitäntään tai lähiverkon seinäpistokkeeseen. Monissa modeemeissa lähiverkkoliitännät on merkitty LAN-tekstillä. Voit käyttää mitä tahansa modeemista löytyvää LAN-liitäntää.

Jos haluat kytkeä DNA Hubi -laitteen nettiin langattomalla WiFi-verkolla, sen tunnukset syötetään myöhemmin laitteen käynnistyksen jälkeen. Tämä ohjeistetaan myöhemmissä tämän oppaan vaiheissa.

DNA TV-hubin kytkentä: kytkeminen nettiin ethernet-liitäntää käyttäen

Liitä antennijohto antennipistorasian TV-pistokkeeseen

Liitä antennijohto antennipistorasian TV-pistokkeeseen ➂ ellet katso kanavia vain netin kautta. Jos sinulla on kaapelimodeemiyhteys, käytä tarvittaessa erikseen hankittavaa antennijakajaa. Laita jakaja antennipistorasiaan ja kytke antennikaapelit jakajasta DNA Hubi -laitteeseen ja kaapelimodeemiin.

Varmista, että antennijohto menee oikein päin.

Huom. Antennijohdon liittämisen voi jättää tekemättä, jos katselet kanavia vain netin kautta. DNA Hubi -laitteella kanavat ovat katsottavissa myös IPTV-laadulla netin kautta. Suosittelemme vähintään 10M nopeutta.

DNA TV-hubin kytkentä: TV-antennijohdon kytkentä suoraan antennipistorasian ja DNA TV-hubin välille

Kytkentä antennijakajaa käyttäen

DNA TV-hubin kytkentä: TV-antennijohdon kytkentä antennijakajaa käyttäen

 

Kytke virtajohto vasta viimeisenä

Liitä virtajohto laitteeseenja pistorasiaan. Laite käynnistyy automaattisesti.

DNA TV-hubin kytkentä: Virtajohdon kytkentä

 

DNA Hubi -laitteen käyttö käynnistyksen jälkeen

Tarkista, että televisiosi Source eli kuvalähde on asetettu siihen HDMI-liitäntään, johon kytkit DNA Hubi -laitteen HDMI-johdon. Voit vaihtaa kuvalähteen television kaukosäätimen Source-painikkeella. Kun kuvalähde on oikein, näet television ruudulla tervetuloa-aloitusnäkymän.

Käyttöönoton yhteydessä laite tarkistaa saatavilla olevat päivitykset

DNA Hubi päivittyy jatkuvasti ja samalla päivittyvät sen ominaisuudet sekä sen sisältämät sovellukset. Käyttöönoton yhteydessä laite tarkistaa saatavilla olevat päivitykset ja asentaa ne tarvittaessa. Laite voi käynnistyä tällöin automaattisesti uudelleen. Anna DNA Hubi -laitteen asentaa päivitykset, jotta laitteesi on ominaisuuksiltaan ja toimivuudeltaan ajan tasalla.

Valitse järjestelmän kieli

Aloita valitsemalla haluamasi järjestelmän kieli. Kaukosäätimen nuolinäppäimillä pääset siirtymään kielivaihtoehtojen välillä. Hyväksy valinta painamalla kaukosäätimen OK-painiketta.

DNA TV-hubin käyttöönotto: järjestelmän kielen valinta

Google-tunnukset ja niiden hyödyntäminen

Google-tunnuksia käyttämällä saat kaikki DNA Hubi -laitteen ominaisuudet käyttöösi

 • Syöttämällä Google-tunnukset ja antamalla sovellusten käyttää sijaintiasi pystyt mm. lataamaan YLE Areenan, Ruutu- tai mtv -sovelluksen sekä pelaamaan pelejä.
 • Voit käyttää jo olemassa olevia Google-tunnuksia tai luoda tarvittaessa uudet. Google-tunnuksina voit käyttää minkä tahansa Googlen palvelun käyttäjätunnusta ja salasanaa, esim. Gmail-sähköpostiosoitetta ja -salasanaa. 
 • Halutessasi voit jättää tämän kohdan tekemättä valitsemalla käyttöönoton yhteydessä ”Ohita”. Tällöin voit katsella TV-kanavia ja tallenteita normaalisti DNA Hubi -laitteella, kun käyttöönotto on saatettu muilta osin loppuun. Voit syöttää Google-tunnukset vielä myöhemmin.


Onko sinulla Android-puhelin tai -tabletti?

Kyllä

Valitse Kyllä ja jatka asennusta TV-ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan.

 1. Etsi puhelimestasi Google-sovellus.
 2. Kirjoita sovelluksen hakukenttään Set up my device tai suomeksi Määritä laitteeni tai vaihtoehtoisesti sano OK Google, set up my device tai suomeksi OK Google, määritä laitteeni. Valitse Seuraava
 3. Valitse listasta DNA Hubi -laitteesi nimi. Nimi näkyy televisiosi ruudulla. Valitse Seuraava.
 4. Television ja puhelimesi näytöllä näkyy koodi. Vahvista että koodit vastaavat toisiaan. Valitse Seuraava.
 5. Jatka TV-ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan. 
 6. Sijainti, valitse Kyllä tai Ei. Sovellukset tarvitsevat laitteen sijaintitiedot pystyäkseen näyttämään paikallissään ja muita paikkasidonnaisia tietoja. Tee haluamasi valinta nuolinäppäimillä ja paina OK.
 7. Auta parantamaan Android TV:tä. Valitse Kyllä tai Ei.


Ei

Valitse Ei ja jatka asennusta TV-ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan.

 1. Kirjaudu Googleen ja käytä puhelinta tai kannettavaa tietokonetta.
 2. Käytä salasanaasi.
 3. Ohita. Voit halutessasi ohittaa tämän vaiheen ja syöttää Google-tunnukset myöhemmin.

Sovellukset tarvitsevat laitteen sijaintitiedot pystyäkseen näyttämään paikallissään ja muita paikkasidonnaisia tietoja. Tee haluamasi valinta nuolinäppäimillä ja paina OK.

Langattoman verkon valinta (ellei käytössäsi ole nettijohtoa)

Valitse käyttämäsi langaton verkko ja paina kaukosäätimen OK-painiketta. Syötä tämän jälkeen langattoman verkon salasana. Jos liitit DNA Hubi -laitteen nettijohdolla, tätä vaihetta ei näytetä.

Viritä kanavat

Muutaman minuutin kestävä automaattinen kanavahaku käynnistyy:

DNA TV-hubin käyttöönotto: automaattinen kanavahaku.

Jos et näe DNA Hubi -laitteen käynnistysnäkymää, lue tämä

Kun olet asennuksen lopuksi kytkenyt DNA Hubi -laitteen virtalähteen pistorasiaan, DNA Hubi käynnistyy. Monet televisiot käynnistyvät samalla asettaen oikean kuvalähteen automaattisesti.

Mikäli televisio ei käynnistynyt, kytke se päälle. Tarkista, että televisiosi Source eli kuvalähde on asetettu siihen HDMI-liitäntään, johon kytkit DNA Hubi -laitteen HDMI-johdon. Voit vaihtaa kuvalähteen television kaukosäätimen Source-painikkeella. Tarkemmat ohjeet kuvalähteen vaihtamiseksi löydät television käyttöohjeesta.

Nyt DNA Hubi -laitteen käyttöönotto on valmis ja se kytkeytyy automaattisesti YLE TV1 -kanavalle. Mukavia katseluhetkiä!

Pääset katsomaan TV-ohjelmia painamalla DNA Hubi -kaukosäätimen vasemman yläreunan pinkkiä DNA TV -painiketta.