Puhelinliittymien tuki

DNA Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus puhelimessasi

DNA Mobiilivarmenteen avulla todistat henkilöllisyytesi ja teet sähköisen allekirjoituksen silloin, kun nettiasiointi sitä vaatii.

Tutustu palveluun ja rekisteröi se käyttöösi!

Mitä hyötyä mobiilivarmenteesta on?

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen keino sähköiseen tunnistautumiseen ja allekirjoituksiin mm. viranomaisten ja eri yritysten tarjoamissa palveluissa. Käyttökohteiden ja mobiilivarmennetta käyttävien palveluntarjoajien määrä kasvaa jatkuvasti.

Toimiiko mobiilivarmenne kaikissa DNA:n liittymissä?

Kyllä, kaikissa DNA:n puheliittymissä (ei prepaid) on automaattisesti mobiilivarmennevalmius, mutta sinun tulee erikseen rekisteröidä palvelu käyttöösi.

Mitä eroa on DNA Tunnuksella ja Mobiilivarmenteella?

DNA Tunnusta käyttämällä kirjaudutaan DNA:n itsepalveluun osoitteessa minunpalveluni.dna.fi. Mobiilivarmenne käy tunnisteena myös muiden palveluntarjoajien palveluissa (esim. vakuutusyhtiöt ja muut verkon asiointipalvelut).

Mikä on mobiilivarmenteessa käytettävä koodi?

Koodi 4-8 numeron on numerosarja, jonka voit itse valita. Mobiilivarmenteesi sisältää kaksi tunnuslukua: ns. tunnistautumisavaimen, jota käyttämällä osoitat henkilöllisyytesi sekä allekirjoitusavaimen, jota käyttämällä voit tehdä sähköisen allekirjoituksen. Tunnusluku voi olla sama tai eri numerosarja näihin molempiin, päätät sen tunnusta luodessasi itse.

Huomaathan, että tunnusluku ei ole sama asia kuin PIN-koodi, jota puhelin kysyy käynnistyksen yhteydessä. Sitä ei myöskään ole esiasetettu muotoon 0000 tai 1234, vaan käyttäjän tulee luoda tunnusluku itse. Suositus on, että tunnusluku on minimissään 6 merkkiä.

Mitä jos puhelin tai henkilökohtainen tunnusluku varastetaan?

Tunnuslukua ja puhelinta ei kannata koskaan säilyttää samassa paikassa. Mobiilivarmennetta ei pysty kukaan ulkopuolinen käyttämään ilman omaa koodiasi.

Tarvittaessa mobiilivarmenne voidaan sulkea pois käytöstä. Ota yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun

Onko mobiilivarmenne maksullinen palvelu?

DNA:n asiakkaana saat Mobiilivarmenteen käyttöösi edullisesti: 3 kk 0 €/kk, norm. 1,99 €/kk. Kytkentä 0 € (norm. 3,90 €).

3 kuukauden jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana hinnaston mukaisella hinnalla. Yritysliittymissä mobiilivarmenteen käyttäminen on veloituksetonta.