Löydät laskusi Minun palvelusta

Tiesithän, että helpoin tapa nähdä laskutuksesi tilanne ja viimeisimmät laskut on kirjautua Minun palveluni –itsepalvelusivustolle. Tätä kautta pääset myös maksamaan avoimia laskujasi.

Tutustu laskutukseen liittyviin aiheisiin:

DNA:n tilinumerot

Seuraavat kuluttajatuotteet DNA Rajaton, DNA Äly, DNA Veppi, maksuaikasopimus ja Reilu maksetaan näille tileille:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI38 1660 3001 0146 64 NDEAFIHH
OKO FI20 5000 0120 2681 30 OKOYFIHH

 

DNA:n matkapuhelinpalvelut (DNA Onni ja DNA Joustavat), liikkuva laajakaista -tuotteet sekä luottomaksusopimuslaitteet voi maksaa seuraaville tileille:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI10 1572 3000 3468 82 NDEAFIHH
Pohjola/OKO FI28 5000 0120 2122 11 OKOYFIHH
Handelsbanken FI47 3131 3001 1172 17 HANDFIHH
Danske Bank FI23 8000 1770 7693 97 DABAFIHH
Aktia FI81 4055 1120 0572 23 HELSFIHH

 

DNA Welho -laskujen tilinumerot:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI15 1575 3000 0000 64 NDEAFIHH
Pohjola FI65 5000 0120 2295 87 OKOYFIHH
Danske Bank FI46 8000 1501 7745 00 DABAFIHH

 

DNA-liittymän laskua maksettaessa tulee aina käyttää viitenumeroa. Tällöin maksu kohdistuu heti oikeaan laskuun, eikä aiheetonta maksukehotusta lähetetä.

DNA:n laskun maksullinen ja maksuton vaihtoehto

DNA:n laskun voi vastaanottaa sähköpostiin, e-laskuna tai paperipostilla. E-lasku ja sähköpostilasku ovat maksuttomia, mutta uuden tilauksen yhteydessä laskun paperiversio on marraskuusta 2014 alkaen maksanut 1,90 euron kappalehinnan.

Matkapuhelinliittymä suljettu maksamattomien laskujen vuoksi

Mikäli matkapuhelinliittymäsi on tilapäisesti suljettu maksamattomien laskujen takia, liittymä avautuu automaattisesti uudelleen kun erääntyneet laskut ovat maksettu. Näet laskusi Minun Palvelustani. Liittymä avautuu kun maksusuoritukset ovat kirjautuneet DNA:lle, missä kestää n. 1-3 arkipäivää.

Näin otat e-laskun käyttöösi verkkopankissa

E-laskun voit ottaa käyttöön omassa verkkopankissasi. E-laskun käyttöönotto ei vaadi toimenpiteitä DNA:n minun palvelussani.

Näin otat E-laskun käyttöösi:

 1. Ota uusimmasta laskusta asiakastunnus ja viitenumero ylös
 2. Kirjaudu verkkopankkiin
 3. Valitse verkkopankissa uusi e-laskusopimus
 4. Anna laskuttajan nimi DNA Oy
 5. Valitse laskutusaiheeksi joku seuraavista:
  • Lasku/Matkaviestin (Onni- ja Joustava-liittymät, Liikkuva Laajakaista sekä Luottomaksusopimus)
  • Lasku/Kiinteän verkon asiakkaat (Kotipuhelimet, Kotiluurit)
  • Lasku/DNA WELHO (laajakaistat, tv-palvelut)
  • Lasku/Rajaton, Äly, Veppi liit./Maksuaika
 6. Yksilöintitieto on laskun asiakastunnus ja viitenumero. Syötä viitenumero ilman välilyöntejä.
 7. Vahvista e-laskusopimus

​Jatkossa tulet saamaan laskusi e-laskuna suoraan verkkopankkiin. Tarkat tiedot e-laskun käyttöönotosta löydät oman pankkisi sivuilta.

Lasku maksettu väärillä maksutiedoilla

Mikäli lasku on maksettu väärillä tiedoilla, suorituksen etsimiseen tarvitaan alla olevat tiedot ennen asiakaspalveluun soittamista. Tiedot löytyvät verkkopankista.

 • Maksupäivä
 • Maksajan nimi
 • Summa
 • Tilinumero jolle summa on kohdistettu
 • Viitenumero
 • Selite-kenttään mahdollisesti kirjattu tieto
 • Arkistointitunnus

Vähimmäislaskutusraja

DNA Onni - ja DNA Joustava -matkapuhelinliittymien, DNA Liikkuva laajakaista -liittymien ja DNA Kotipuhelin ja DNA Kotiluuri -liittymien vähimmäislaskutusraja on 19 e.
DNA Welho Laajakaistojen ja Tuplakaistojen vähimmäislaskutusraja puolestaan on 10 e.
DNA Äly -, DNA Rajaton - ja DNA Veppi -liittymillä vähimmäislaskutusraja on 8 euroa alkaen 1.5.2014

Jos yhden kuukauden lasku jää alle laskutusrajan, veloitukset yhdistetään seuraavan kuukauden laskulle, ja lasku lähetetään vasta laskutusrajan täytyttyä. Saat kuitenkin laskun vähintään kolmen kuukauden välein.

Maksupäivän siirto

DNA Onni ja DNA Joustava matkapuhelinliittymien, DNA Liikkuvalaajakaista liittymien laskujen maksupäivää voi siirtää ennen laskun eräpäivää liittymän omistaja tai maksaja. Maksupäivän muutoksen voit tehdä maksutta Minun palvelussani. Huomioitavaa on ettei maksupäivän siirto muuta laskun eräpäivää.

Laskun tiedot

Liittymäsi laskun tiedot löydät Minun palvelustani lasku-osiosta. Minun palveluuni pääsee kirjautumalla helposti omalla hallintatunnuksella tai verkkopankkitunnuksilla. DNA Matkapuhelin- ja matkaviestinasiakkaana saat avoimen laskusi tiedot lähettämällä tekstiviestin LASKU numeroon 14000.

Matkapuhelinliittymän saldo

Voit tarkistaa matkapuhelinliittymäsi saldon Minun palvelustani kohdasta "Puhelin ja liittymä" tai "Saldotiedot". Mikäli sinulla on Onni tai Joustava -liittymä, voit tarkistaa saldon myös lähettämällä tekstiviestin SALDO numeroon 14000.

Osoitteenmuutos

Laskutusosoitteesi voit muuttaa Minun palvelussani Omat asiakastiedot kohdassa.
Huomioithan muuttaessasi, että sinun tulee itse päivittää osoitetietosi DNA:lle.

Määräaikainen sopimus asiakkaan muuttaessa

DNA:n palveluiden saatavuus on hyvä, joten pääsääntöisesti määräaikaisia sopimuksia voidaan jatkaa normaalisti asiakkaan muutosta huolimatta. Jos kuitenkin käy niin, ettei asiakkaan ottamaa palvelua voida toimittaa hänen uuteen osoitteeseensa, tulee tietyin edellytyksin kyseeseen sopimuksen purkaminen kesken sopimuskauden.

Jotta sopimus voidaan purkaa kesken määräaikaisen sopimuskauden, tulee asiakkaan toimittaa DNA:lle muuttotodistus. Siitä tulee ilmetä nimi, henkilötunnus, muuttopäivä ja vanha ja uusi osoite. Todistus on saatavilla Väestörekisterikeskuksen sivujen Tarkasta tietosi! -sivuston kautta muuttoilmoituksen tekemisen jälkeen, tarvittaessa jo kuukautta ennen muuttopäivää. Tositteen voi toimittaa DNA:lle sähköpostin välityksellä asiakaspalveluun tai postitse: DNA Oy/Asiakaspalvelu, PL 100, 01044 DNA.

Tositteen saavuttua asiakaspalvelumme selvittää palvelun saatavuuden uuteen osoitteeseen, ja tarvittaessa sopimus puretaan kahden viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta tai sen jälkeiseen asiakkaan toivomaan ajankohtaan.

Virtuaaliviivakoodi

Virtuaaliviivakoodi on pankkiviivakoodin numeerinen versio, jota käytetään tilanteessa, jossa lasku toimitetaan sähköisesti.

Pikaohje virtuaaliviivakoodin käyttämiseen:

 1. Maalaa sähköpostissa oleva virtuaaliviivakoodi
 2. Paina Ctrl + C tai vaihtoehtoisesti klikkaa hiiren oikean puoleisella napilla ja valitse "Kopioi" ("Copy")
 3. Avaa uuden maksun luonti verkkopankissasi ja valitse aukeavalta sivulta viivakooditoiminto
 4. Liitä virtuaaliviivakoodi kenttään klikkaamalla kenttää ja painamalla Ctrl + V tai vaihtoehtoisesti klikkaa hiiren oikean puoleisella napilla ja valitse "Liitä" ("Paste")
 5. Sulje viivakooditoiminto, jollei se sulkeudu automaattisesti, jonka jälkeen maksun tiedoissa näkyy täytettynä saajan tilinumero, euromäärä, eräpäivä sekä viitenumero.

HUOM! Kaikissa verkkopankeissa maksajan tiedot eivät automaattisesti päivity, jolloin maksun saaja pitää täyttää maksulomakkeelle erikseen.