Puhelinliittymien tuki

Haluatko aktivoida uuden liittymäsi tai onko PUK-koodi hukassa? Tutustu ohjeisiin.

Aktivoi uusi liittymäsi ennen käyttöönottoa

Postin toimipisteestä, DNA Kaupasta tai DNA:n jälleenmyyjän myymälästä noudettua liittymää ei tarvitse aktivoida erikseen, vaan liittymä on heti käyttövalmis.

Suoraan kotiin toimitettu liittymätilaus tai muu palvelu on aktivoitava ennen käyttöönottoa, ellei myyntitilanteessa ole sovittu tilauksen automaattisesta aktivoinnista. Sama koskee myös puhelimitse tehtyjä tilauksia.

Aktivointiin tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnuksesi tai mobiilivarmenteen. Tilausnumeron löydät sähköpostitse tai postilla lähetetystä tilausvahvistuksesta. Saat tilausnumeron myös tekstiviestinä heti, kun tilaus on valmis aktivoitavaksi.

Yritysasiakkaana aktivoinnin voi tehdä vain tilauksen tekijä henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Saat lisäohjeita aktivointia tehdessäsi.

Siirry aktivointiin

Palvelukohtaiset ohjeet

Liittymän asetukset ja käyttäminen

Useimmissa laitteissa on automaattisesti oikeat asetukset. Tarvittaessa voit tilata asetukset viestinä tai määrittää ne manuaalisesti:

  • Tallenna asetukset manuaalisesti. Tutustu liittymän manuaalisiin asetuksiin täällä
  • Tilaa kaikki asetukset tekstiviestillä. Lähetä tekstiviesti ASETUKSET numeroon 14 000
  • Tilaa multimedia- eli MMS-asetukset tekstiviestillä. Lähetä tekstiviesti ASETUKSET MMS numeroon 14 000

Multimediapalvelun asetukset

Nimi DNA MMS
Yhteyspiste / Yhteysosoite (APN) mms
Välityspalvelin Ei asetettu
Portti Ei asetettu
Käyttäjänimi / Käyttäjätunnus Ei asetettu
Salasana Ei asetettu
Palvelin Ei asetettu
Aloitussivu / Kotisivu / MMSC (URL) http://mmsc.dna.fi
MMS-välityspalvelimen osoite / WAP-yhdyskäytävän osoite 10.1.1.2
Portti (MMSC, välitysportti & WAP-yhdyskäytävän portti) 8080
MCC (Matkapuhelimen maakoodi) 244
MNC (Matkapuhelinverkon koodi) 12
Todennustapa Ei asetettu
APN-tyyppi mms
Protokolla / IP-tyyppi IPv4
Yhteystapa Määrittelemätön

Internet-asetukset

Nimi DNA Internet
Yhteyspiste (APN) internet
Välityspalvelin Ei asetettu
Portti Ei asetettu
Käyttäjänimi Ei asetettu
Salasana Ei asetettu
Palvelin Ei asetettu
MMSC Ei asetettu
MMS-välityspalvelin Ei asetettu
MMS-portti Ei asetettu
MCC 244
MNC 12
Todennustapa PAP
APN-tyyppi internet

SMS-asetukset

Sanomakeskuksen numero: +358 44 798 3500

 

Hae ohjeita DNA:n tarjoamista puhelinliittymän lisäpalveluista

Prepaid-liittymien tukiasiat

Prepaid-liittymien ohjeet löydät prepaidin esittelysivuilta. Tässä pikalinkit tärkeimpiin toimintoihin:

Liittymät ja esittelyt Saldon lataaminen netissä Liittymän rekisteröinti

Henkilöllisyystodistus puhelimessasi

DNA Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus puhelimessasi. Sen avulla todistat henkilöllisyytesi ja teet sähköisen allekirjoituksen silloin, kun nettiasiointi sitä vaatii.

Tutustu palveluun ja rekisteröi se käyttöösi!

Katso Mobiilivarmenteen esittelyvideo

PUK-koodi avaa lukkiutuneen liittymän

Jos olet syöttänyt PIN-koodin väärin kolme kertaa, tarvitset lukituksen purkamista varten PUK-koodin. Saat sen maksutta Minun palveluni -sivuilta tai Oma DNA -sovelluksesta.

Valitse seuraavista:

1. Kirjaudu Minun palveluuni

Voit tarkistaa puhelinliittymäsi tai liikkuvan laajakaistan PUK-koodin veloituksetta Minun palvelustani. Löydät PUK-koodin liittymäsi tiedoista.

Minun palveluni -sivulle

2. Avaa Oma DNA -sovellus

Voit tarkistaa puhelinliittymäsi PUK-koodin myös Oma DNA -sovelluksesta kyseisen liittymän tiedoista. Voit ladata sovelluksen käyttöösi helposti omasta sovelluskaupastasi.

Lataa Oma DNA -sovellus

3. Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Saat PUK-koodin myös DNA:n asiakaspalvelusta. PUK-koodin selvittämisestä asiakaspalvelun kautta veloitetaan puheluhinnaston mukaisesti.

Yhteystiedot

Kotikenttäetu DNA:n WiFi-puheluilla

WiFi-puhelulla voit soittaa ja vastaanottaa tavallisia puheluita missä tahansa WiFi-verkossa. Käytännössä ominaisuus laajentaa DNA:n matkapuhelinverkon puheluiden kuuluvuuden kaikkialle missä on WiFi. Siinä vasta kotikenttäetu!

Palvelu vaatii toimiakseen WiFi-puheluita tukevan puhelinliittymän ja puhelimen sekä langattoman WiFi-verkon. Jos kotonasi ei vielä ole WiFi-verkkoa, saat sellaisen helposti käyttöösi DNA Netti -laajakaistapalvelun avulla. Tutustu valikomaamme täältä.

Parempaa kuuluvuutta

Muutos tuo merkittävän parannuksen puheluiden kuuluvuuteen. Esimerkiksi kellarit ja uudet matalaenergiatalot ovat kuuluvuuden kannalta usein haastavia paikkoja. Uudet energiatehokkaat ikkunat myös usein huonontavat kuuluvuutta kotona.

WiFi-puhelut kuuluvat kuitenkin myös siellä missä matkapuhelinverkon kuuluvuus ei ole riittävä. Riittää, että puhelimella on yhteys langattomaan WiFi-verkkoon.

Huom: Toistaiseksi hätäpuhelut eivät toimi WiFi-verkossa vaan ne välitetään aina automaattisesti matkapuhelinverkon kautta. SMS- ja MMS-viestien välitystapa on päätelaitekohtaista. Osa puhelimista edellyttää SMS- ja MMS-viestien lähettämiseksi matkapuhelinverkon kuuluvuuden.

Ei ylimääräisiä maksuja edes ulkomailla

Kuuluvuuden lisäksi WiFi-puheluiden toinen selkeä kotikenttäetu on niiden hinta: ne laskutetaan aina Suomesta soitettuina puheluina, vaikka olisit ulkomailla. Suomesta ulkomaille suuntautuvat puhelut ja viestit laskutetaan aina erillisen hinnaston mukaan. Kaukomaillakin voit nyt huoletta kertoa kuulumisia puhelimessa pitkän kaavan mukaan ilman huolta roaming-maksuista. DNA:n WiFi-puheluiden kotikenttäetu seuraa sinua kaikkialle!

Huom. Kun matkailet EU-alueella ja soitat puheluita paikallisiin numeroihin tai toiseen EU-maahan, on edullisempaa soittaa puhelut matkapuhelinverkossa. Esimerkiksi Saksassa Saksaan/Ruotsiin soitettu WiFi-puhelu laskutetaan Suomesta Saksaan/Ruotsiin soitettuna puheluna (=ulkomaan puhelumaksu), mutta matkapuhelinverkossa soitettu puhelu EU-roamingpuheluna (=kotimaan hinta).

WiFi-puheluita tukevat liittymät

Palvelu ei vaadi erillistä tilausta vaan se aktivoituu liittymälle automaattisesti. WiFi-puheluita voi soittaa ja vastaanottaa seuraavilla liittymillä:  DNA Rajaton 5G 1000M, DNA Rajaton 5G 400M, DNA Rajaton 4G 10M, DNA Max 4G Rajaton, DNA Super 4G Rajaton, DNA Nopea 4G Rajaton Plus, DNA Nopea 4G Rajaton, DNA Nopea 4G Rajaton Lite, DNA Rajaton, DNA Nopea 4G Paketti, DNA Paketti, DNA Nopea 4G Jämpti, DNA Jämpti 4G, DNA Jämpti ja DNA Puhe Plus.

Minkä puhelimen tarvitsen?

WiFi-puheluita tukevien puhelinmallien määrä kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä ominaisuutta tukevat esimerkiksi monet Samsungin, Huawein ja Sonyn puhelinmallit.

Alla listatut mallit olemme testanneet itse toimiviksi:

  • Samsung J4+, J6+, Galaxy S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge ja S6 Edge+, Note 8, A8, A6, A6+, A5, A3 (vuoden 2016 tai uudempi), XCover 4, J7, J5, J3 (2017 ja uudemmat mallit).
    Samsungin laitteissa WiFi-puhelut saattavat vaatia ohjelmistopäivityksen toimiakseen.
  • Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite, P Smart, P10, P10 Plus ja P10 Lite, Mate 10, Mate 10 Pro ja Mate 10 Lite, Mate 20 Pro, P30 ja P30 Pro
  • Honor 10, Honor 10 View, Honor 9, Honor 9 Premium
  • Sony Xperia X, X compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium ja Compact, XZ1 ja XZ1 Compact, XZ2 ja XZ2 Compact, Xperia XA2, Xperia L2
  • Nokia 1, 3, 3.1, 5.1, 6.1, 7.1 (uusimmat ohjelmistoversiot)

Usein kysytyt kysymykset

Minkälaista liittymää etsit?
Valitse rajaton käyttö tai valmis paketti. Tutustu!