DNA Ethernet- ja Mesh-modeemi WiFi 6 F-266
Ominaisuudet
Modeemia voi käyttää ethernet-kodin päämodeemina. Modeemi toimii ensimmäisenä mesh-pisteenä ja voidaan laajentaa yhdellä tai useammalla DNA Ethernet- ja Mesh WiFi 6 F-266 modeemilla.
Lisäksi DNA Ethernet ja Mesh WiFi 6 F-266 -modeemin kanssa ensimmäisenä mesh-yhteyspisteenä toimivat modeemit: DNA Kaapelimodeemit F-3890v3 ja F-3896 sekä DNA Ethernet-modeemi WiFi 6 Plus F-5670. Voit yhdistää toisiinsa korkeintaan neljä laitetta.
Mitat ja paino
- Korkeus 142 mm
- Leveys 110 mm
- Syvyys 57 mm
- Paino 285 g
Asennustavat: pöydälle (pystyyn)
Sähkönkulutus: 18 W
Tiedot
Valmistaja: Sagemcom
Malli: F-266
Valmistajan takuu: 24 kk
Verkkoliitännät:
- ethernet 1 kpl 1 Gbit/s WAN + 1 kpl 1 Gbit/s LAN
- WiFi 6 (802.11ax), 5 GHz (4x4) ja 2.4 GHz (2x2)
Myyntipaketin sisältö
DNA Mesh WiFi -modeemi F-266, käyttöopas, virtajohto ja adapteri, ethernet-johto, turvallisuusohje
Käyttöönotto
Voit käyttää DNA Mesh WiFi -modeemia kahdella eri tavalla: kodin päämodeemina tai WiFi-laajentimena. Katso helpot ohjeet modeemin käyttöönottoon käyttötarkoituksesi mukaan.
Käyttö päämodeemina Käyttö WiFi-laajentimena
-
- Jos kodissasi on kytkinkaappi eli huoneistojakamo (usein asunnon sähkökaapissa), voit määrittää, mihin asunnon ethernet-pistorasioista nettiyhteys tulee. Kytkinkaapin kytkennät pitää tehdä, jos käytät modeemia jonkin huoneen nettipistorasian kautta.
- Kytke ethernet-johto
A. huoneen nettipistorasiasta F-266-modeemin punaisella merkattuun ethernet-liitäntään.
TAI
B. jonkin toisen modeemin tai mokkulan ethernet-liitännästä F-266-modeemin punaisella merkattuun ethernet-liitäntään. - Kytke virtajohto pistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää F-266-modeemiin.
- Paina modeemin takana olevaa virtapainiketta. Odota hetki. Laite voi käynnistää itsensä uudestaan ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä (ohjelmistopäivitys). Laite on virroissa, kun vasemmalla oleva virtavalo palaa tasaisen valkoisena.
- Odota hetki, kun modeemi muodostaa nettiyhteyden. Asennus on mennyt oikein, kun keskimmäinen nettiyhteyden merkkivalo palaa tasaisen vihreänä. WiFi on päällä, kun oikealla oleva WiFi-merkkivalo palaa tasaisen valkoisena (lisää merkkivaloista sivulla 15). Nettiyhteys on nyt valmis!
- Voit kytkeä laitteita modeemiin kahdella eri tavalla:
A. Yhdistä laitteet, joissa on ethernet-liitäntä modeemiin ethernet-johdolla. Tämä takaa laadukkaimman nettiyhteyden. Asenna johto modeemin oikeanpuoleiseen keltaiseen ethernet-liitäntään.
B. Valitse tietokoneella, puhelimella tai muulla laitteella modeemin muodostama WiFi-verkko. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjaan liimatusta tarrasta sekä modeemin asetussivuilta.
-
Jos kodissasi on ethernet-sisäverkko, ja asunnossa on useampi netti-pistorasia, voit itse määrittää mihin huoneeseen modeemi kytketään. Kodissasi on tällöin myös kytkinkaappi eli huoneistojakamo, joka sijaitsee yleensä asunnon sähkökaapin yhteydessä eteisessä. Yhteys avataan kytkinkaappiin, josta voit itse päättää, millä asunnon ethernet-pistorasialla otat netin käyttöön.
Kytkennöistä: Yleensä kytkennät on jo valmiiksi kytketty oikein. Tällöin netin tuloliitännästä on vedetty lyhyt ethernet-johto sen huoneen liitäntään, jossa modeemia halutaan käyttää.
Kytkinkaapit ja merkintätyylit vaihtelevat asuntokohtaisesti, mutta toimintaperiaate on aina sama. Nettiyhteyden tuloliitäntä on merkitty esimerkiksi NOUSU-, ATK- tai SISÄÄNTULO-merkinnällä. Joskus yhteyden tuovassa ethernet-liitännässä lukee vain A tai B. Löydät helpoiten oikean liitännän kytkemällä tietokoneen tai modeemin ethernet-kaapelilla tuloliitäntään ja kokeilemalla nettiyhteyden muodostumista.
Voit määrittää mihin huoneeseen nettiyhteys tulee kytkemällä ethernet-johdon siitä sisääntuloliitännästä, josta nettiyhteys muodostuu, haluamaasi huoneistossa olevaan ethernetliitäntään. Huoneistossa olevat ethernet-liitännät on yleensä nimetty samalla tavalla kuin kytkinkaapissa. Tämän jälkeen modeemi kytketään huoneen ethernet-liitäntään ohjeiden mukaisesti. Jos vaihtoehtoja on useampia, kannattaa valita huone, joka on keskeisellä paikalla. Näin modeemin muodostama langaton WiFi-verkko ulottuu koko asuntoon.
Huom! Modeemia ei kannata sijoittaa kytkinkaappiin. Suljettu tila rajoittaa WiFiyhteyden toimivuutta
Katso videolta ohjeet modeemin käyttöönottoon, sekä käyttöön sisäverkon laajentimena
Käyttö WiFi-laajentimena
Voit käyttää F-266-modeemia myös WiFi-laajentimena, jolloin tarvitset päämodeemina toimivan F-266:n tai jonkin muun yhteensopivan Mesh WiFi -modeemin lisäksi vähintään yhden laajentimena toimivan F-266-modeemin.
Ota aluksi käyttöön ensimmäinen päämodeemi, ja tee tämän jälkeen yhden tai useamman laajentimena käytettävän F-266-modeemin käyttöönotto allaolevien vaiheiden mukaisesti. Voit yhdistää WiFi-laajentimena käytettävän F-266-modeemin kodin päämodeemina käytettävään Mesh WiFi -modeemiin joko ethernet-johdolla tai langattomasti.
-
Saumattomasti F-266-modeemin kanssa yhteensopivia Mesh WiFi -modeemeja ovat ethernet-modeemit F-266 ja F-5670 sekä kaapelimodeemit F-3890v3 ja F-3896. Nämä kaikki modeemit toimivat ensimmäisenä mesh-yhteyspisteenä.
Yhden tai useamman WiFi-laajentimena toimivan F-266-modeemin avulla luot kotiisi saumattoman Mesh WiFi -verkon, joka kasvattaa kotisi WiFi-verkon kantavuutta ja toimii saman WiFi-verkon (SSID) ja salasanan kautta kuin kotisi päämodeemina toimivan ensimmäisen F-266-modeemin tai muun yhteensopivan Mesh WiFi -modeemin määrittämä WiFi-verkko.
Ota aluksi käyttöön ensimmäinen päämodeemina toimiva F-266, tai jokin muu yhteensopiva Mesh WiFi -modeemi (F-3890v3, F-3896 tai F-5670).
-
Muodostetaan WiFi-laajentimen ja päämodeemin välille pariliitos. Voit yhdistää WiFi-laajentimena käytettävän F-266-modeemin kodin päämodeemina käytettävään Mesh WiFi -modeemiin myös langattomasti, katso ohjeet alta.
Pariliitoksen muodostaminen ethernet-johdolla:
- Sijoita WiFi-laajennin päämodeemin viereen.
- Liitä WiFi-laajentimen virtajohto pistorasiaan ja kytke virta päälle.
- Kytke ethernet-johto kodin päämodeemin vapaasta ethernet-liitännästä WiFi-laajentimena käytettävän modeemin punaisella merkattuun ethernet-liitäntään.
- Odota hetki. Yhteyden muodostumiseen voi mennä joitain minuutteja. Mesh WiFi -verkko laitteiden välille on muodostettu onnistuneesti, kun WiFi-laajentimena käytettävän modeemin keskimmäinen yhteyden merkkivalo palaa tasaisen vihreänä. Voit irroittaa ethernet-johdon, kun pariliitos on muodostettu.
- Kun laitteiden pariliitos on tehty onnistuneesti, voit ottaa WiFi-laajentimena käytettävän modeemin virroista ja siirtää sen paikkaan, jonne haluat WiFi-verkon ulottuvan. Laajentimen merkkivalot sammuvat siirtämisen ajaksi.
- Liitä WiFi-laajentimen virtajohto uudestaan pistorasiaan haluamassasi paikassa.
- Odota hetki. Keskimmäinen merkkivalo vilkkuu aluksi punaisena laitteen etsiessä signaalia, jonka löytymiseen voi mennä joitain minuutteja. Yhteyden muodostumisen jälkeen keskimmäinen merkkivalo kertoo Mesh WiFi -verkon signaalin vahvuuden. WiFi-laajentimen sijoitusta voi vaihdella paremman yhteyden löytämiseksi.
- Vihreä: Yhteys on hyvä
- Oranssi: Yhteys on vakaa
- Punainen: Yhteys on epävakaa
- Voit lisätä useamman WiFi-laajentimen Mesh WiFi -verkkoon toistamalla edellä kuvatut vaiheet.
-
Muodostetaan WiFi-laajentimen ja päämodeemin välille pariliitos. Voit yhdistää WiFi-laajentimena käytettävän F-266-modeemin kodin päämodeemina käytettävään Mesh WiFi -modeemiin myös ethernet-johdolla, katso ohjeet yltä.
Pariliitoksen muodostaminen langattomasti:
- Sijoita WiFi-laajennin korkeintaan 2 metrin päähän päämodeemista.
- Liitä WiFi-laajentimen virtajohto pistorasiaan ja kytke virta päälle. Odota hetki.
- Muodosta yhteys laitteiden välille painamalla ensin päämodeemin pariliitoksen muodostuspainiketta (WPS) noin 5 sekuntia. Paina sitten WiFi-laajentimen WPS-painiketta (sivut 4-5) 5 sekunnin ajan.
- Laitteiden muodostaessa yhteyttä WiFi-laajentimen oikeanpuoleinen valkoinen merkkivalo vilkkuu nopeasti. Myös päämodeemin WPS-merkkivalo vilkkuu pariliitosta muodostettaessa.
- Odota hetki. Yhteyden muodostumiseen voi mennä joitain minuutteja. Mesh WiFi -verkko laitteiden välille on muodostettu onnistuneesti, kun WiFi-laajentimen keskimmäinen yhteyden merkkivalo palaa tasaisen vihreänä.
- Kun laitteiden pariliitos on tehty onnistuneesti, voit ottaa WiFi-laajentimena käytettävän modeemin virroista ja siirtää sen paikkaan, jonne haluat WiFi-verkon ulottuvan. Laajentimen merkkivalot sammuvat siirtämisen ajaksi.
- Liitä WiFi-laajentimen virtajohto uudestaan pistorasiaan haluamassasi paikassa.
- Odota hetki. Keskimmäinen merkkivalo vilkkuu aluksi punaisena laitteen etsiessä signaalia, jonka löytymiseen voi mennä joitain minuutteja. Yhteyden muodostumisen jälkeen keskimmäinen merkkivalo kertoo Mesh WiFi -verkon signaalin vahvuuden. WiFi-laajentimen sijoitusta voi vaihdella paremman yhteyden löytämiseksi.
- Vihreä: Yhteys on hyvä
- Oranssi: Yhteys on vakaa
- Punainen: Yhteys on epävakaa
- Voit lisätä useamman WiFi-laajentimen Mesh WiFi -verkkoon toistamalla edellä kuvatut vaiheet.
Liitännät ja painikkeet
- Pariliitoksen muodostuspainike (WPS)
Paina 5 sekuntia aktivoidaksesi pariliitoksen. - Ethernet-liitännät
Vasemmanpuoleisella punaisella WAN-liitännällä muodostetaan modeemin nettiyhteys. Oikeanpuoleiseen keltaiseen LAN-liitäntään yhdistetään muita laitteita ethernet-johdolla.' - Virtaliitäntä
Liitäntään yhdistetään laitteen mukana tuleva virtajohto. - Reset-nappi
Paina laitteen takaa löytyvää reset-nappia 5 sekuntia kevyesti teräväkärkisellä esineellä palauttaaksesi laite tehdasasetuksille. - Virtapainike
On/Off-virtapainike
Langattoman verkon käyttöönotto
DNA Mesh WiFi -modeemit ovat WiFi-verkon osalta salattuja. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjaan liimatusta tarrasta sekä modeemin asetussivuilta. Voit yhdistää laitteen oletusverkkoon automaattisesti myös skannaamalla laitteen pohjasta löytyvän tarran QR-koodin.
DNA Mesh WiFi -modeemi tukee 2,4 GHz- ja 5 GHz –taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena laitteessa on päällä 5 GHz -verkko sekä 2,4 GHz ja 5 GHz yhdistelmäverkko, jolloin käyttölaitteesi valitsee mitä taajuutta käyttää. Suosittelemme yhdistelmäverkon (DNA-WIFI-XXXX) käyttöä.
Vinkit laadukkaan kotiverkon rakentamiseen
- Kodin päämodeemi kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle reilusti lattiatasoa korkeammalle.
- Älä sijoita modeemia koskaan suljettuun kaappiin, sähkökaappiin tai kytkinkaappiin.
- Yksi Mesh WiFi -laite kattaa noin 70 neliötä yhdessä kerroksessa, jos signaali pääsee kulkemaan huoneiden läpi esteettömästi. Voit yhdistää toisiinsa jopa kolme DNA Mesh WiFi -modeemia.
- Laadukkaimman Mesh WiFi -verkon saat kytkemällä Mesh WiFi -laitteet toisiinsa ethernetjohdolla.
SSID (verkon nimi):
Esim. DNA-WIFI-XXXX
Esim. DNA-WIFI-5GHz-XXXX
Salasana:
Yhteinen salasana: XXXXXXXX
Modeemin merkkivalot
Modeemin merkkivalot kertovat modeemin eri toimintojen tilan.
Voit valita pimeän tilan (Dark mode), jossa modeemin LED-merkkivalot pimenevät 5 minuutin kuluttua nettiyhteyden muodostumisen jälkeen. Voit kytkeä pimeän tilan päälle laitteen asetussivustolla
- Kun olet kirjautunut etusivulle, valitse sivun valinnoista My HomeBox ja siirry sivuston välilehdelle Light control.
- Pimeä tila valitaan valitsemalla vetovalikosta Dark. Jos haluat pitää merkkivalot aina päällä, valitse Always on. Tallenna muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.
Jos olet aktivoinut pimeän tilan, modeemin merkkivalot syttyvät automaattisesti virhetilanteessa. Voit myös tarkistaa merkkivalojen tilan painamalla lyhyesti pariliitoksen muodostuspainiketta (WPS).
Asetukset
-
Kun tietokone tai muu päätelaite on kytketty langallisesti tai langattomasti modeemiin, sen kaikkia asetuksia voidaan hallita nettiselaimella. Suosittelemme käyttämään Google Chrome- ja Safari-selaimia.
- Avaa nettiselain ja kirjoita osoiteriville 192.168.101.1 tai dna.wifi/ ja paina Enter.
- Username on admin ja password on 1234
- Paina Login ja modeemin asetussivut aukeavat
Nyt olet kirjautunut sisään modeemin asetussivuille. Voit vaihtaa laitteen salasanan, kun modeemi ehdottaa sitä kirjautuessasi. Asetussivuilta voit muuttaa myös WiFi-verkon asetuksia, verkon nimeä tai vaikkapa suojausasetuksia.
Kirjautuminen vaatii, että olet kytkeytynyt modeemiin Ethernet-kaapelilla tai langattomasti.
-
Kaikilla DNA:n langattomilla modeemeilla on tehdasasetuksiltaan sama salasana, 1234. Salasanaa tarvitaan, jotta laitteen asetuksia voidaan muuttaa. Salasana tulee vaihtaa tietoturvasyistä, jotta ulkopuoliset eivät voi hallinnoida modeemia. Kun olet kirjautunut asetussivuille, saat vaihdettua salasanan seuraavasti:
- Kun olet kirjautunut etusivulle, valitse sivun valinnoista Access Control, ja siirry sivuston välilehdelle User. Tämän sivun kautta muutat modeemin salasanan.
- Päätä, minkä salasanan otat käyttöön ja kirjoita se myös itsellesi muistiin. Salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä.
- Kirjoita nykyinen salasanasi Old Password -kenttään. Tämän jälkeen kirjoita valitsemasi uusi salasana New Password -kenttään sekä uudelleen Confirm New Password -kenttään. Klikkaa Apply.
-
Modeemin asetussivustolla voit helposti muuttaa langattoman verkon asetuksia. Näitä ovat mm. langattoman verkon, eli WiFi-verkon, nimi, salasana sekä suojausasetukset.
- Kirjaudu laitteen asetussivulle ja paina WiFi-valikon oikeassa reunassa näkyvää rattaan kuvaa.
- WiFi-sivuston alta voit muuttaa yleisimpiä langattoman verkon asetuksia:
- WiFi-verkon nimi vaihdetaan kirjoittamalla uusi haluttu WiFi-verkon nimi kohtaan SSID ja tallennettaan muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.
- WiFi-verkon salasana vaihdetaan kirjoittamalla haluttu WiFi-verkon salausavain kohtaan Password ja uudestaan kohtaan Confirm Password ja tallennettaan muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.
- DNA Mesh WiFi modeemi tukee 2,4 GHz ja 5 GHz –taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena laitteessa on päällä 5 GHz -verkko sekä 2,4 GHz ja 5 GHz yhdistelmäverkko, jolloin käyttölaitteesi valitsee mitä taajuutta käyttää. Suosittelemme yhdistelmäverkon (DNA-WIFI-XXXX) käyttöä.
- Kirjaudu laitteen asetussivulle ja paina WiFi-valikon oikeassa reunassa näkyvää rattaan kuvaa.
-
Modeemin merkkivalot kertovat modeemin tilan ja yhteyden laadun. Modeemiin voi valita pimeän tilan (dark mode), jossa laitteen LED-merkkivalot pimenevät 5 minuutissa internetyhteyden kytkemisen jälkeen. Voit kytkeä pimeän tilan päälle laitteen asetussivustolla.
- Kun olet kirjautunut etusivulle, valitse sivun valinnoista My HomeBox ja siirry sivuston välilehdelle Light control.
- Pimeä tila valitaan valitsemalla vetovalikosta Dark. Jos haluat pitää merkkivalot aina päällä, valitse Always on. Tallenna muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.
Jos olet aktivoinut pimeän tilan, laitteen merkkivalot syttyvät automaattisesti virhetilanteessa. Voit myös tarkistaa merkkivalojen tilan painamalla lyhyesti WPS-painiketta.
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja paina Guest 2.4 GHz tai Guest 5 GHz -valikon oikeassa reunassa näkyvää rattaan kuvaa.
Radiot ovat oletuksena OFF-asennossa ja ne pitää vaihtaa ON-asentoon. Oletuksena SSID-nimi on DNA-WIFI-Guest-XXXX ja verkko on salaamaton. Suositus on asettaa salasana verkolle.
WiFi Guest -verkon nimi vaihdetaan kirjoittamalla uusi haluttu WiFi Guest -verkon nimi kohtaan SSID ja tallennetaan muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.
WiFi Guest -verkon salasanan asettaminen / vaihtaminen onnistuu aktivoimalla Security-kohdasta haluttu salaus (suositus WPA2/WPA3) ja tämän jälkeen kirjoittamalla haluttu WiFi-verkon salausavain kohtaan Password ja uudestaan kohtaan Confirm Password. Muutos tallennettaan valitsemalla Apply sivuston alaosasta.
WiFi Guest -verkko luo vierailijoille oman aliverkon. WiFi Guest -verkossa olevat laitteet eivät näe laitteita, jotka ovat modeemin ensisijaisessa WiFi-verkossa.
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My HomeBox. Siirry sivuston välilehdelle Maintenance. Valitse sieltä Backup & Restore.
Ottaaksesi varmuuskopion asetussivulle tehdyistä muutoksista paina Backup Configuration -painiketta. Tiedosto tallentuu asiakaslaitteelle tiedostonimellä device.cfg.
Palauttaaksesi asetukset paina Restore-kohdasta Choose File. Valitse sitten haluttu tiedosto ja paina Restore Configuration -painiketta.
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse Wi-Fi Mesh Overview.
Bandsteering & Roaming -välilehdellä voit valita onko yhdistelmäverkko (2.4 GHz & 5 GHz) käytössä. Jos haluat poistaa yhdistelmäverkon käytöstä, valitse Bandsteering and Roaming -valinnassa OFF. Muutos tallennetaan painamalla Apply.
Valinnan jälkeen sinulla on erilliset 2,4GHz ja 5GHz verkot, joiden asetuksia voit muuttaa itsenäisesti
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My HomeBox. Siirry sivun välilehdelle DynDNS.
Paina Enable-nappi ON-asentoon. Valitse Provider-listalta palveluntarjoaja ja täytä tiedot kenttiin Username, Password ja Hostname. Lopuksi tallenna muutokset painamalla sivun alalaidasta Apply.
DynDNS-palvelun käyttö edellyttää, että käyttäjä on luonut valmiiksi tilin DynDNS-palveluntarjoajalle.
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse Access Control. Siirry Advanced Options -välilehdelle.
Paina Remote Config Management -asetus ON-asentoon. Tallenna valinta painamalla Apply sivun alalaidassa. Remote Config Management -kohdan alle avautuu infoikkuna, joka kertoo osoitteen, jolla pääsee laitteeseen kiinni.
Huom. Laite on auki kaikkialle. Kaikki jotka tietävät laitteen IP-osoitteen pääsevät laitteen kirjautumissivulle. Vain salasana suojaa laitteelle pääsyn! -
Sarjanumeron tarkistus
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My HomeBox. Siirry Device Info -välilehdelle ja sitten General-välilehdelle. Sarjanumero näkyy kohdassa Serial Number. Löydät sarjanumeron myös laitteeseen liimatusta tarrasta.
Laiteversion tarkistus
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My HomeBox. Siirry Device Info -välilehdelle ja sitten General-välilehdelle. Laiteversio näkyy kohdassa Software Version.
WAN MAC -osoitteen tarkistus
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My HomeBox. Siirry Device Info -välilehdelle ja sitten General-välilehdelle. WAN MAC -osoite näkyy kohdassa WAN MAC Address.
Julkisen IP-osoitteen tarkistus
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My HomeBox. Siirry Device Info -välilehdelle ja sitten General-välilehdelle. Julkinen IP-osoite näkyy kohdassa Public IPv4 address.
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse Access Control. Siirry Parental Control -välilehdelle.
Valitse listalta kaikki laitteet tai haluttu laite. Valitse sitten viikonpäivä ja aika, jolloin haluat estää internetin käytön kyseisellä laitteella/laitteilla. Lopuksi tallenna muutokset painamalla Apply sivun alalaidassa.
-
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse Access Control. Siirry Port Forwarding -välilehden kautta Add Rule -välilehdelle.
Modeemissa on päällä oletuksena UnPn-työkalu portinohjaukseen. Esimerkiksi pelattaessa tai käytettäessä latausohjelmia, käyttäjä voi avata portteja myös manuaalisesti.
Manuaalisen ohjauksen tekeminen:
Custom service name = nimeä palvelu
Service = Voi valita valmiin palvelun
External host = ulkoinen osoite (jos ei haluta määrittää tiettyä osoitetta niin jätettävä tyhjäksi)
Internal host = sisäinen osoite
Protocol = käytettävä protokolla
External Port = ulkoinen portti
Internal Port = sisäinen portti
Valittuasi haluamasi asetukset, paina sivun alalaidassa olevaa Add-painiketta.
-
Kun sinulla on kaksi tai useampi DNA Mesh WiFi -modeemi käytössäsi, voit katsoa topologia-näkymästä, että modeemit ovat optimaalisesti yhdistetty toisiinsa. Voit myös tarkistaa minkä modeemin taakse laitteesi ovat yhdistyneet.
Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse Wi-Fi Mesh Overview.
Wi-Fi Mesh Overview -välilehdellä näkyvässä topologiakuvassa ylimpänä näkyy modeemi, jonka asetussivulle olet kirjautunut. Puumaisesti näkyy topologia muista Mesh WiFi -modeemeista. Topologiassa näytettävät tiedot vaihtelevat riippuen modeemin mallista ja versiosta.
Extenders-välilehdeltä näet tarkemmat tiedot modeemeista.
Devices-välilehdeltä näet tietoja laitteistasi ja tiedon mihin modeemiin laitteesi tällä hetkellä on yhdistetty.
Päivitykset
Laitteen käynnistyessä ensimmäisen kerran ohjelmisto päivittyy versioon SGA2610000039.
Vianmääritys
-
Mahdollinen syy:
Modeemi ei saa virtaa. Muuntaja tai modeemi saattaa olla viallinen.
Korjausehdotus:
Kytke virtajohto kiinni ohjekirjan mukaisesti ja tarkista, että pistokkeeseen tulee virtaa. Tuo muunta- ja sekä modeemi DNA Kauppaan vaihdettavaksi.
-
Mahdollinen syy:
Modeemi voi olla jumittunut.
Korjausehdotus:
Kytke modeemin virtajohto irti noin minuutiksi ja odota, että nettiyhteyden tilavalot syttyvät uudelleen. Käynnistä tietokone uudelleen. Kokeile myös ethernet-johdolla. Voit myös resetoida laitteen.
-
Mahdollinen syy:
Modeemi ei saa yhteyttä nettiin.
Korjausehdotus:
Tarkista yhteys ja liitännät. Tarkista myös tietokoneen/päätelaitteen asetukset (esim. internet-asetukset ja verkkokortti). Tarvittaessa resetoi modeemi, kytke modeemin virtajohto irti noin minuutiksi ja odota, että valot syttyvät uudelleen.
-
Mahdollinen syy:
Palomuuri saattaa estää liikenteen.
Korjausehdotus:
Tarkista tietokoneen palomuurin asetukset.
-
Mahdollinen syy:
Oma yhteyttä jakava laite on jumissa tai viallinen.
Korjausehdotus:
Kytke modeemi ethernet-johdolla suoraan tietokoneeseen tai käytä modeemin langatonta yhteyttä. Voit kokeilla myös modeemin asettamista siltaavaan tilaan. Ota yhteyttä reitittimiä tai muita lisälaitteita myyvään tahoon.
-
Mahdollinen syy:
Jos yhteys toimii ethernet-johdolla vika on WiFi-verkossa.
Korjausehdotus:
Käynnistä modeemi uudelleen, tarkasta asetukset ja kokeile WiFi-vinkkejä osoitteesta: dna.fi/tuki-wifi. Jos nämä eivät toimi, ota yhteyttä asiakaspalveluun.
-
- Kirjaudu laitteen asetussivulle ja paina WiFi-valikon oikeassa reunassa näkyvää rattaan kuvaa.
- Muuta Security-alasvetovalikosta WPA2/WPA3 Personal valintaan WPA2/WPA Personal.
- Tallenna muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.