Cisco EPC3828

Ominaisuudet

  • Docsis 3.0 -yhteensopiva kaapelimodeemi
  • Langaton yhteys: Wi-Fi 802.11n/g/b 2,4 GHz ja 5 GHz 3
  • kpl 1 Gb LAN-portteja (esim. digiboksille tai tietokoneelle)
  • IPv6-tuki Palomuuri ja NAT
  • DNA:n kustomoidut asetukset

Myyntipaketin sisältö: Cisco EPC3828 -modeemi, Ethernet-johto,
antenni-kaapelijohto, antennijakaja, virtajohto ja -adapteri, DNA:n pikaopas.

Käyttöönotto

Modeemin asennus

Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla. Valkoinen antenni johto viedään antennirasiaan. Rasiajaotinta käytetään, jos antennirasiassa ei ole omaa datapistoketta ja kaapelitelevisiota tai digiboksia halutaan käyttää samaan aikaan. Lopuksi kytketään virtajohto modeemiin ja seinään sekä kytketään virrat päälle modeemin päävirtakytkimestä. Tietokone tai muu käyttölaite voi olla yhteydessä modeemiin langattomasti tai Ethernet-johdolla.


 


Rekisteröityminen DNA:n kaapeliverkkoon kestää yleensä n. 10 minuuttia, enintään 2 tuntia. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, soita DNA:n asiakaspalveluun. Yhteys on käytettävissä kun modeemin valot (1. Power, 2. DS, 3. US ja 4. Online) palavat yhtäjaksoisesti. Nyt voit aloittaa netin käytön.
 

 

Langattoman verkon eli WiFin käyttöönotto

Löydät modeemien WiFi-tehdasasetukset modeemin pohjassa olevasta tarrasta.

SSID (verkon nimi): numero SSID-laatikosta

Salasana: numerosarja PRE-SHARED KEY -kohdasta

DNA:n laajakaistan modeemit ovat langattoman WiFi-verkon osalta valmiiksi salattuja. Langattoman verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjasta tai takaosasta tai joissakin tapauksissa laitteen pakkauksesta. Jos modeemi resetoidaan, palautuvat nämä alkuperäiset asetukset takaisin. Etsi ohjeen mukainen langaton WiFi-verkko, tietokoneen tai muun päätelaitteen langattomien verkkojen hakutoiminnolla. Jos verkkoa ei löydy, varmista, että tietokoneen langaton yhteys on kytketty päälle. Syötä WiFi-verkon salasana päätelaitteeseen (oikean salasanan löydät pohjasta, takaosasta tai pakkauksesta).


Unohtuiko salasana?

Voit palauttaa tehdasasetukset painamalla laitteen takaosassa olevan RESET-painikkeen pohjaan yli 15 sekunnin ajaksi.

Tehdasasetukset palauttamalla kaikki tehdyt muutokset laitteen asetuksiin häviävät. Tämän voit aloittaa modeemien tehdasasetusten muokkauksen uudelleen alusta, Ethernet-yhteyden avulla tai yhdistämällä langattomaan verkkoon. Verkon nimen ja salasanan löydät modeemin tarrasta.
 

   

Asetukset

Huom! Langattoman verkon käyttöön liittyviä asetuksia kannattaa muuttaa vain sellaiselta tietokoneelta, joka on liitetty laitteeseen verkkokaapelilla (Ethernet-kaapeli).

Päivitykset

Ohjelmistopäivitykset

Kaapelimodeemeissa päivitykset tulevat automaattisesti verkosta. Päivityksiä ajetaan öisin modeemeihin, jolloin ne aiheuttavat vähiten ongelmia. Joissakin harvinaisissa tapauksissa modeemi voi tarvita aamulla resetoinnin ja uudelleenkäynnistyksen päivityksen jäljiltä, jotta laitteen toiminta olisi paras mahdollinen.

Jos haluat ajaa päivitykset saman tien laitteeseen, kannattaa kokeilla irroittaa kaikki johdot laitteesta muutamaksi minuutiksi ja kytkeä sen jälkeen uudelleen. Tällöin modeemi nousee linjoille uudelleen ja pyytää samalla päivityksiä.