DNA TV -mobiilisovelluksen tuki

DNA TV -mobiilisovellus toimii älypuhelimilla ja tableteilla, joissa on iOS 12.0 tai Android 5.0 tai uudemmat käyttöjärjestelmät.

Asennus ja käyttöönotto

DNA TV -sovelluksen käyttöönottoon mobiililaitteella tarvitset:

Voimassa olevan DNA TV -tilauksen. Jos sinulla ei vielä ole DNA TV -tilausta, tilaa se nettikaupasta tai osta DNA Kaupasta.

DNA TV -sovelluksen. Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta. (App Store, Google Play)

DNA Tunnuksen. Tunnus luodaan automaattisesti käyttöösi tilauksen yhteydessä. Voit kirjautua myös pikalinkillä käyttämällä sähköpostiosoitettasi.

Valitse kahdesta kirjautumisvaihtoehdosta:

Kirjaudu DNA Tunnuksella käyttämällä sähköposti + salasana -yhdistelmää

Kirjaudu pikalinkillä, eli syötä sähköpostiosoite, jonka olet antanut tilauksen yhteydessä, jolloin saat sähköpostiisi viestin. Seuraa viestin ohjeita ja jatka linkkiä klikkaamalla sovellukseen

Kirjautumisen jälkeen DNA TV on käytettävissä puhelimella, tabletilla ja tietokoneella osoitteessa dnatv.dna.fi. Palvelu on käytettävissä viidellä eri laitteella samanaikaisesti. Voit myös peilata ohjelmia isolle ruudulle Chromecastin tai Apple TV:n kautta.

Sovelluksen käyttäminen

Koti -näkymä

Koti-näkymässä skrollaamalla alas näet palvelun koko tarjonnan ja ajankohtaisia suosituksia. Maksulliset kanavat, suoratoistopalvelut ja tallennus ovat erikseen tilattavia ominaisuuksia ja ne näytetään käyttöliittymässä tilauksen mukaisesti.

Kanavilla nyt

Kanavilla nyt  -näkymästä pääset katsomaan meneillään olevia suoria lähetyksiä. TV-kanaville löydät myös ohjelmaoppaan kautta.

Uusimmat tallenteet

Uusimmat tallenteet -osio on näkyvissä, jos tilaukseesi sisältyy tallennus ja olet tallentanut ohjelmia.

Suosikit

Suosikit näyttää ohjelmat ja elokuvat, jotka olet merkinnyt suosikkeihisi.

Katso jälkikäteen

Katso jälkikäteen -näkymästä pääset logojen kautta tiettyjen kanavien ohjelmiin, jotka ovat katsottavissa jälkikäteen. Jos esimerkiksi edellisen päivän suosikkiohjelma jäi katsomatta, pääset katsomaan ohjelman helposti tätä kautta. Osa kanavien ohjelmista on katsottavissa 2-7 vuorokautta lähetyksen jälkeen ja jokaisen ohjelman kohdalla näkyy, kuinka kauan ohjelma on vielä katsottavissa. Näkymässä on vain kanavat, jotka sisältyvät tilaukseesi ja jotka tarjoavat tämän ominaisuuden, ominaisuus ei ole kaikilla kanavilla.

Ohjelmakategoriat

Kategorioiden kautta (Elokuvat, Sarjat-, Urheilu-, Lapset-, Viihde, Uutiset & Dokumentit) löydät helposti suosikkiohjelmasi, joita voit katsoa vaikka heti tai laittaa tallentumaan, jos tilaukseesi sisältyy tallennus. Näkymässä esitetään ohjelmia vain kanavilta, jotka sisältyvät tilaukseesi. Painamalla pidempään ohjelmakuvan kohdalla, pääset suoraan ohjelman ohjelmasivulle. Ohjelmasivun kautta voit esimerkiksi merkitä ohjelman suosikiksi, laittaa tallentumaan tai poistaa tallenteen.

Tallenteet

Tallenteet-osio näkyy vain, jos tallennusominaisuus sisältyy tilaukseesi.

Tallenteet-näkymä

Tallenteet-näkymässä pääset katsomaan tallentamiasi ohjelmia ja voit hakea niitä kategorioittain. Paina haluamasi ohjelman kohdalla ja seuraavassa näkymässä valitse pinkki play-painike. Ohjelman käynnistyksen jälkeen saat kuvan koko ruudulle, kun valitset suurenna-ikonin. Voit myös säätää äänenvoimakkuutta ja tehdä ääni- ja tekstitysvalintoja ikonien kautta.

Tallennustila

Tallennustila on rajaton. Voit tallentaa vaikka kaikilta peruskanavilta samanaikaisesti.

Tallenteiden säilytysaika

Tallenne on katsottavissa kaksi vuotta ja poistuu sen jälkeen palvelusta automaattisesti. Tallenteet ovat  katsottavissa kaikkialla EU:ssa.

Tallenteen poistaminen

Tallenteiden poistaminen onnistuu Tallenteet-näkymässä, kun menet tallenteen kohdalla oikeaan reunaan. Poista-komento poistaa tallenteen heti.

Tallennussäännöt

Tallennussäännöt löydät Tallenteet-näkymän oikeasta ylälaidasta.  Sieltä näet esimerkiksi sarjat, jotka ovat parhaillaan tallennuksessa.

Ohjelmaopas

Ohjelmaoppaan kautta pääset katsomaan meneillään olevia ohjelmia kanavilta, jotka sisältyvät tilaukseesi.

Katsottavissa olevat kanavat

Katsottavissa olevat kanavat on merkitty kanavalogon kohdalla pinkillä play-ikonilla. Valitse Katso haluamasi kanavan ja ohjelman kohdalla. Ohjelman käynnistyksen jälkeen saat kuvan koko ruudulle, kun valitset suurenna-ikonin. Voit myös säätää äänenvoimakkuutta ja tehdä ääni- ja tekstitysvalintoja ikonin kautta. Katso tarkempi lista kanavista, joita voit katsoa suorana mobiilissa ja selaimella.

Kanavanäkymän muokkaaminen

Voit muokata kanavanäkymää kanavalogojen vieressä vasemmalla olevan ikonin kautta.

Meneillään olevan ohjelman tallentaminen

Voit tallentaa meneillään olevan ohjelman, kun valitset ensin Katso.  Paina Rec ja ohjelma tallentuu kokonaan alusta.

Lisää-valikko

Löydät DNA TV -sovelluksen Lisää-valikon ruudun alalaidasta. Kolmen pisteen takaa oikeassa alareunassa aukeaa laajennettu valikko, josta pääset mm. palvelun asetuksiin ja voit muokata kanavanäkymää sekä Viihdekirjaston ja Vuokraamon sisältöihin.

Asetukset

Asetukset löydät valikon yläreunasta. Asetusten kautta näet palvelun tarkemmat tiedot, voit vaihtaa sovelluksen kieltä ja pääset esimerkiksi kanavien ja tallennusten hallintaan.

Ohjelmakategoriat

Kategorioiden kautta (Elokuvat, Sarjat-, Urheilu-, Lapset-, Viihde, Uutiset & Dokumentit) löydät helposti suosikkiohjelmasi, joita voit katsoa vaikka heti tai laittaa tallentumaan, jos tilaukseesi sisältyy tallennus. Näkymässä esitetään ohjelmia vain kanavilta, jotka sisältyvät tilaukseesi. Painamalla pidempään ohjelmakuvan kohdalla, pääset suoraan ohjelman ohjelmasivulle. Ohjelmasivun kautta voit esimerkiksi merkitä ohjelman suosikiksi, laittaa tallentumaan tai poistaa tallenteen.

Katso jälkikäteen

Katso jälkikäteen -näkymästä pääset logojen kautta tiettyjen kanavien ohjelmiin, jotka ovat katsottavissa jälkikäteen. Jos esimerkiksi edellisen päivän suosikkiohjelma jäi katsomatta, pääset katsomaan ohjelman helposti tätä kautta. Osa kanavien ohjelmista on katsottavissa 2-7 vuorokautta lähetyksen jälkeen ja jokaisen ohjelman kohdalla näkyy, kuinka kauan ohjelma on vielä katsottavissa. Näkymässä on vain kanavat, jotka sisältyvät tilaukseesi ja jotka tarjoavat tämän ominaisuuden, ominaisuus ei ole kaikilla kanavilla.

Vuokraamo

Voit vuokrata elokuvia ja sarjoja heti teatteri ensi-illan jälkeen helposti DNA TV Vuokraamosta. Vuokraamista varten tarvitset henkilökohtaisen nelinumeroisen DNA TV PIN -koodin, jonka olet saanut tilauksen yhteydessä. Löydät sen myös kirjautumalla dna.fi-sivustolle ja Oma DNA -sovelluksesta.

Viihdekirjasto

Viihdekirjasto sisältyy DNA TV Hubi tilauksiin sekä vanhempiin DNA TV -mobiili tilauksista ilman lisämaksua. DNA TV Viihdekirjasto on poistunut uusmyynnistä DNA TV -mobiili tuotteelta 1.6.2023.

Viihdekirjastosta voit katsella elokuvia ja sarjoja aina, kun haluat.

Suoratoistopalvelut

Jos sinulla on C More, V-kanavapaketin, tai Viaplay -tilaus DNA:lta, pääset tätä kautta helposti tilaukseesi sisältyviin suoratoistopalveluihin.

Ohjelmien peilaaminen Chromecastilla

Kun olet ottanut DNA TV -sovelluksen käyttöösi puhelimessa, tabletissa tai tietokoneella, voit peilata laitteeltasi Chromecastin kautta isolle ruudulle kanavien suoria lähetyksiä, tallenteita (jos tallennus sisältyy tilaukseesi) sekä Viihdekirjaston ja Vuokraamon sisältöjä.

Chromecastin käyttöönotto-ohjeet löydät Googlen Chromecast-tukisivuilta. Katso tarkemmat ohjeet peilaamiseen.

Sisältöjen peilaaminen

Chromecast-mediasoittimen avulla voit peilata suoria lähetyksiä tai tallentamiasi ohjelmia isolle ruudulle älypuhelimesta, tabletista tai tietokoneelta. Chromecastia käyttäessäsi puhelin tai tabletti toimivat kaukosäätimenä, jolla voit hakea ja selata sisältöä, toistaa, kelata ja säätää äänenvoimakkuutta.

1. Valitse ohjelma, jota haluat katsoa.
  2. Aloita ohjelman katsominen.
  3. Valitse ruudun oikeassa yläkulmassa Cast-painike.
  4. Valitse haluamasi Chromecast-laite listasta.
  5. Jatka katselua isolta ruudulta. Laitteesi toimii nyt Chromecastin kaukosäätimenä.

Video: Kuvan peilaus puhelimelta

DNA Hubissa on sisäänrakennettuna Google Cast, jolla peilaat puhelimesi sisältöä televisioon.

Päivitykset

DNA TV -sovelluksen päivitykset mobiililaitteille

Päivitykset iOS:ille

DNA TV -sovellus päivittyy iOS -laitteissa automaattisesti, jos laitteen asetuksissa on sallittu automaattiset päivitykset. Jos automaattiset päivitykset eivät ole käytössä, tarkista säännöllisesti App Storen kautta, onko uutta versiota julkaistu.

App Storen kautta löydät myös tarkemmat tiedot DNA TV -sovelluksen päivitysten sisällöstä.

Päivitykset Androidille

DNA TV -sovellus päivittyy Android -laitteissa automaattisesti, jos laitteen asetuksissa on sallittu automaattiset päivitykset. Jos automaattiset päivitykset eivät ole käytössä, tarkista säännöllisesti Google Play -kaupan kautta, onko uutta versiota julkaistu.

Google Play -kaupan kautta löydät myös tarkemmat tiedot DNA TV -sovelluksen päivitysten sisällöstä.