Huolehdimme teknologiasta, jottei sinun tarvitse

DNA:lla on tutkitusti metron nopein netti!

Omnitele 12/2019 tutkimus. Tutkimus toteutettiin Helsinki-Espoo metroreitillä ja siinä selvitettiin operaattoreiden kuluttaja-asiakkaille myytävien matkapuhelinliittymien tiedonsiirtonopeuksia.

Lue raportti

Verkkoja ihmisille jotka tekevät netinkäytön maailmanennätyksiä.

DNA:lle teknologia on paremman ja inspiroivamman elämän mahdollistaja. Teknologia ei ole itsetarkoitus, se on asia, joka edistää meidän kaikkien hyvinvointia. Pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä, tuo parit yhteen, täyttää ruudut kissavideoilla ja ylittää sukupolvien rajat. Viihdyttää ja jakaa tietoa meille kaikille. Sitä on teknologia.

Siinä, missä valokuitu tuo uudet ja älykkäät palvelut suomalaisiin koteihin ja tekee viihtymisestä arkipäivää, 5G antaa mahdollisuuden katsella suosikkitubettajaa tai lempisarjaa Netflixistä 4K-kuvanlaadulla, pätkimättä missä milloinkin menemme.

Huolehdimme teknologiasta, jottei sinun tarvitse. Asiantuntijamme tekevät töitä päivittäin sen eteen, että verkkomme toimivat ja kehittyvät uusien tarpeiden mukaan. Netti on netti, aivan sama mitä kanavaa hyödyntäen se kotiisi tulee tai millä teknologialla mukanasi puhelimessa kulkee.

Haluamme, että asiakkaamme voivat jatkossakin tehdä netinkäytön maailmanennätyksiä*. Sitä varten ovat verkkomme. Ja sitä on teknologia.

*Tefficientin tuoreen raportin mukaan DNA:n mobiilidatan liittymäkohtainen tiedonsiirtomäärä on jatkanut kasvamistaan. DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa.

Tefficientin tutkimusraportti (Tefficient Industry Analysis 09/2019) tefficient.com/mobile-data-operators-1h-2019. Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka raportit ovat ladattavissa osoitteessa https://tefficient.com/more-data-always-for-more-it-happens/

 

DNA NETTI - NETFLIXIN MUKAAN NOPEIN

DNA Netti on jo yli vuoden ajan saavuttanut korkeimman keskinopeuden Netflix –leffojen ja –sarjojen katseluun Netflixin kuukausittaisten mittausten mukaan.*

* Perustuu Netflix ISP Speed Indexin tulokseen Suomen internetyhteyden tarjoajien tammikuun 2020 nopeusindeksistä.

Netflix ISP Speed Index on mittari, jolla mitataan tietyn internetyhteyden tarjoajan nopeutta katsottaessa Netflixiä parhaaseen katseluaikaan. Sillä ei mitata muiden palvelujen tai muun tiedonsiirron nopeutta kyseisen palveluntarjoajan verkossa. Netflixin maakohtaiset indeksit löytyvät osoitteesta http://ispspeedindex.netflix.com/. Indeksin mittaustavasta voi lukea tarkemmin täältä: https://ispspeedindex.netflix.com/about/.

Miten se netti oikeasti toimii? Lapset kysyivät, asiantuntijat vastasivat

Netti on olennainen osa arkea lähes jokaiselle suomalaiselle. Yleensä käyttäjän ei juuri tarvitse huolehtia siitä, miten kaikki toimii, mutta etenkin lapset havahtuvat usein pohtimaan, että miten se netti oikeastaan toimii. Miten kavereille lähetetyt viestit löytävät tiensä perille? Entä miksi netti joskus jumittaa?

Missä se internet oikein on?

Miksi netti jumittaa?

Missä juutuubi asuu?

Mikä 5G on?

Datasta hauskasti ja havainnollisesti

Katso paljonko DNA:n liikuttamaa mobiilidataa mahtuu kahvikuppiin tai kuinka pitkään sillä katsoo Netflixiä.

Paljonko katsoisit Netflixiä DNA:n päivän aikana liikuttamalla datalla?

Kuinka suuri kahvikuppi täyttyisi DNA:n liikuttamalla datalla?

Kuinka pitkälle pääsisit, jos DNA:n liikuttamat megatavut olisivat askelia?