Puhelinliittymien tuki

DNA:n WiFi-puheluilla saat kotikenttäedun!

WiFi-puhelulla voit soittaa ja vastaanottaa tavallisia puheluita missä tahansa WiFi-verkossa. Käytännössä ominaisuus laajentaa DNA:n matkapuhelinverkon puheluiden kuuluvuuden kaikkialle missä on WiFi. Siinä vasta kotikenttäetu!

Palvelu vaatii toimiakseen WiFi-puheluita tukevan puhelinliittymän ja puhelimen sekä langattoman WiFi-verkon. Jos kotonasi ei vielä ole WiFi-verkkoa, saat sellaisen helposti DNA Netistä. Tutustu vaihtoehtoihin täällä

Parempaa kuuluvuutta

Muutos tuo merkittävän parannuksen puheluiden kuuluvuuteen. Esimerkiksi kellarit ja uudet matalaenergiatalot ovat kuuluvuuden kannalta usein haastavia paikkoja. Uudet energiatehokkaat ikkunat myös usein huonontavat kuuluvuutta kotona.

WiFi-puhelut kuuluvat kuitenkin myös siellä missä matkapuhelinverkon kuuluvuus ei ole riittävä. Riittää, että puhelimella on yhteys langattomaan WiFi-verkkoon.

Huom: Toistaiseksi hätäpuhelut eivät toimi WiFi-verkossa, vaan ne välitetään aina automaattisesti matkapuhelinverkon kautta. SMS- ja MMS-viestien välitystapa on päätelaitekohtaista. Osa puhelimista edellyttää SMS- ja MMS-viestien lähettämiseksi matkapuhelinverkon kuuluvuuden.

Ei ylimääräisiä maksuja edes ulkomailla

Kuuluvuuden lisäksi WiFi-puheluiden toinen selkeä kotikenttäetu on niiden hinta: ne laskutetaan aina Suomesta soitettuina puheluina, vaikka olisit ulkomailla. Suomesta ulkomaille suuntautuvat puhelut ja viestit laskutetaan aina erillisen hinnaston mukaan. Kaukomaillakin voit nyt huoletta kertoa kuulumisia puhelimessa pitkän kaavan mukaan ilman huolta roaming-maksuista. DNA:n WiFi-puheluiden kotikenttäetu seuraa sinua kaikkialle!

Huom. Kun matkailet EU-alueella ja soitat puheluita paikallisiin numeroihin tai toiseen EU-maahan, on edullisempaa soittaa puhelut matkapuhelinverkossa. Esimerkiksi Saksassa Saksaan/Ruotsiin soitettu WiFi-puhelu laskutetaan Suomesta Saksaan/Ruotsiin soitettuna puheluna (=ulkomaan puhelumaksu), mutta matkapuhelinverkossa soitettu puhelu EU-roamingpuheluna (=kotimaan hinta).

WiFi-puheluita tukevat liittymät

Uusimmat DNA:n liittymät tukevat WiFi-puheluita. Palvelu ei vaadi erillistä tilausta vaan se aktivoituu liittymälle automaattisesti. Katso palvelua tukevat liittymät kohdasta "Millä liittymillä voi soittaa ja vastaanottaa WiFi-puheluita?". Toistaiseksi WiFi-puhelut eivät ole tuettuja DNA:n verkossa Applen laitteilla.

Usein kysyttyä