DNA korvaa jäljellä olevan kupariverkkonsa nykyaikaisilla ratkaisuilla vuoteen 2025 mennessä

DNA purkaa jäljellä olevan kupariverkkonsa, jota on käytetty pääasiassa lankapuhelinyhteyksien ja vanhan laajakaistatekniikan (xDSL) ylläpitämiseen. Kupariverkko on mahdollistanut korkeintaan muutaman kymmenen megan yhteysnopeudet, eikä sitä tule sekoittaa nykyaikaisiin kaapeli -tai kuituverkkoihin, jotka mahdollistavat gigaluokan yhteydet, ja joihin DNA investoi jatkossakin merkittävästi. Nykyteknologia mahdollistaa kupariverkkoa merkittävästi paremmat tiedonsiirron väylät matkaviestin-, kaapeli- tai kuituverkoissa.

Kupariverkko korvataan nykyaikaisilla verkkoratkaisuilla vuoteen 2025 mennessä. DNA tiedottaa kupariverkkoasiakkaitaan erikseen ennen muutostöiden alkamista ja tarjoaa korvaavia palveluita. Kokonaisuudessaan muutostyöt toteutetaan vaiheittain vuosien 2021–2025 aikana. Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aiheesta sekä toimintaohjeet, mikäli käytössäsi on DNA:n kupariverkkoon pohjautuvia palveluita.

 

Lehdistötiedotteet

DNA:n kupariverkon palvelut päättyvät Itä-Suomessa vuosien 2023–2024 aikana

Itä-Suomessa purkamista tehdään pääosin Pohjois-Savossa. Aiemmin verkkoa on purettu vuonna 2022 Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa, missä työ on jatkunut myös vuonna 2023.

Kysymyksiä ja vastauksia