Kotimokkula 5G WiFi H112

Ominaisuudet

Kotimokkula 5G WiFi H112


Tuotenimi: Huawei 5G CPE Pro H112-370

Giganopeaan yhteyteen yltävä Kotimokkula 5G WiFi H112 valjastaa uunituoreen 5G-liittymän käyttöösi täydellä teholla. Mokkula on Plug and Play -tapaan heti käyttövalmis, joten pääset nauttimaan nopeasta netistä vain laittamalla uunituoreen 5G-liittymäsi SIM-kortin paikalleen, sekä virtajohdon pistorasiaan.
 

 • 5G enimmäisnopeus verkosta 2,33 Gbit/s
 • 5G enimmäisnopeus kohti verkkoa 1,25 Gbit/s
 • 4G LTE enimmäisnopeus verkosta 1,6 Gbit/s
 • 4G LTE enimmäisnopeus kohti verkkoa 150 Mbit/s
 • WLAN 802.11ax/ac/a/n 4 x 4 ja 802.11b/g/n 2 x 2, MIMO
 • WLANin teoreettinen maksiminopeus: 5100 Mbit/s
 • Kaksitaajuuksinen WiFi-antenni kuudella signaalin vahvistimella
 • Kaksi TS-9 -porttia 5G-lisäantenneille
 • 2 kpl Gigabit Ethernet (LAN) -liitäntöjä (toisessa WAN)
 • 5G ja 4G LTE -verkkotekniikka
 • 5 GHz Wi-Fi preferred -tuki
 • Nano-SIM-kortti

Myyntipakkauksen sisältö

 • Kotimokkula 5G WiFi H112
 • Virtalähde
 • Ethernet-kaapeli
 • Pikaopas

Käyttöönotto

1. Mokkulan asennus

Kotimokkula 5G WiFi H112 käyttää Nano-SIM-korttia. Asenna Nano-SIM-kortti varovasti kortille varattuun paikkaan kuvan mukaisessa asennossa siten, että se napsahtaa paikoillaan. Sulje sitten SIM-korttipaikan kansi.
 

 


Huom! Poista SIM-kortti painamalla sitä kevyesti sisäänpäin, kunnes se napsahtaa. Kortti ponnahtaa ulos automaattisesti.
Älä aseta tai poista SIM-korttia, kun reititin on käynnissä, sillä kortin poistaminen voi vaikuttaa suorituskykyyn tai vahingoittaa SIM-korttia.
 


 

Kytke verkkolaite reitittimeen ja paina virtanäppäintä. Yhdistäminen nettiin kestää joitakin minuutteja. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, tarkista alta kohdan 3. ohjeiden mukaisesti onko SIM-kortin lukitus päällä ja poista lukitus. Jos tämä ei auta, soita DNA:n asiakaspalveluun.

5G- ja 4G-signaalien merkkivalot syttyvät, kun mokkula on muodostanut yhteyden verkkoon:

Vihreä: vahva
Keltainen: kohtalainen
Punainen: heikko

 

Mokkulan liitännät ja merkkivalot
 


 

1. Virtapainike
2. LAN-portti
3. LAN/WAN-portti
4. Lankapuhelimen portti (Huom! Ei käytössä.)
5. Virran tulo
 6. Ympäristön valolista
7. Hi/WPS-painike
8. WiFi-merkkivalo
9. 4G-signaalin merkkivalo
10. 5G-signaalin merkkivalo
11. SIM-korttipaikka
12. Palauta-painike

2. Langattoman verkon eli WiFin käyttöönotto
 


 

Kun yhteys 5G- tai 4G-verkkoon on muodostettu, voit yhdistää kotisi tietokoneet, matkapuhelimet ja muut verkkoyhteyttä käyttävät laitteet mokkulan WiFi-verkkoon voidaksesi käyttää nettiä. Katso WiFi-verkon oletusnimi (Wi-Fi Name) ja salasana (Wi-Fi Password) reitittimen pohjassa olevasta tarrasta.

3. SIM-kortin lukituksen poisto (mikäli mokkula ei löydä mobiiliverkkoa)
 

Mikäli mokkulan SIM-kortissa on PIN-koodin kysely aktiivisena, laite ei pääse verkkoon ennen kuin olet syöttänyt PIN-koodin hallintasivujen kautta. Tässä yhteydessä on suositeltavaa myös deaktivoida PIN-koodin kysely. Laitteen hallintasivun osoitteen löydät mokkulan pohjassa olevasta tarrasta, kuten myös hallintasivun salasanan.

Tilanteessa jossa SIM-kortin PIN-kysely on päällä, sinut uudelleenohjataan syöttämään PIN-koodi seuraavan kuvan mukaiselle sivulle. Käyttöliittymän kielen voit tarvittaessa vaihtaa oikean ylänurkan Language/Kieli-valikosta. PIN-koodin vahvistus poistetaan oletuksena käytöstä, tällöin koodia ei tarvitse jokaisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen syöttää uudelleen.
 


 

4. Kirjautuminen mokkulan hallintasivuille
 

Mokkulan hallintasivujen kirjautumisnäkymä on seuraavanlainen. Syötä laitteen pohjasta löytyvä kirjautumissalasana kenttään jossa lukee "anna salasana".
 


 

Kun kirjaudut mokkulan hallintasivuille, ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä kysytään automaattisten päivitysten aktivointia. DNA suosittaa ottamaan automaattiset päivitykset käyttöön jotta laite pysyy automaattisesti ajan tasalla tuoreimpien ohjelmistopäivitysten myötä. 
 


 

Seuraavaksi on mahdollista muokata laitteen WiFi-verkon nimeä ja salasanaa sekä näyttääkö laite yhtä yhdistettyä 2,4 GHz ja 5 GHz WiFi-verkkoa (tällöin käytössä on 5 GHz verkon suosiminen eli ns. band steering-ominaisuus) vai erillisiä 2,4 GHz ja 5 GHz verkkoja. 
 


 

Seuraavaksi pyydetään vaihtamaan mokkulan hallintasivuille kirjautumiseen käytettävä salasana. Oletuksena tarjotaan mahdollisuutta muuttaa salasanaksi sama kuin edellisessä kohdassa asetettu Wi-Fi-verkon salasana. Sekä WiFi-verkon että hallintasivun kirjautumisen salasanan voi tarvittaessa palauttaa tehdasasetuksille (mokkulan pohjasta löytyvässä tarrassa näkyvät salasanat) painamalla SIM-korttipaikan vierestä laitteen pohjasta löytyvää reset-painiketta pohjassa 10 sekunnin ajan.
 


 

Tämän jälkeen pääset varsinaisille hallintasivuille jossa voit tarkistaa ja halutessasi muokata laitteen asetuksia. Kun käytät mokkulaa 5G-peittoalueella, näkyy 5G-signaalinvoimakkuus hallintasivun aloitusnäkymässä 4G-signaalinvoimakkuuden yläpuolella ruudun vasemmassa reunassa.
 

Päivitykset

Kotimokkula H112 päivitetään kirjautumalla asetussivuille sekä valitsemalla "Lisäasetukset"-valikon takaa löytyvä "Päivitykset"-välilehti ja noudattamalla sivuston ohjeita. Huomioithan, että voit asettaa mokkulan myös päivittämään itsensä automaattisesti ensimmäisen hallintasivuille sisäänkirjautumisen yhteydessä sekä myöhemmin hallintasivuilta "Lisäasetukset" > "Järjestelmä" >  "Järjestelmän asetukset" -polun takaa. 

H112 on saanut päivityksen 2.11.2020 alkaen:

 • Päivitys sisältää laitevalmistajan tekemiä bugikorjauksia ja toimintaluotettavuuden parannuksia.

Uusi ohjelmistoversio: 10.0.5.11 (H351SP3C6201)
Uusi verkkokäyttöliittymän ohjelmistoversio: 10.0.5.1 (W2SP3C6201)