Matka­mokkulat

Matkamokkulat liitetään käyttölaitteisiin pääosin langattoman WiFi-verkon tai USB-johdon avulla. Matkamokkulat ovat akullisia ja ne soveltuvat parhaiten reissuun tai vaikkapa mökille jakamaan mobiiliverkko useammalle laitteelle.

DNA Matkamokkula 4G WiFi MF971RS2
DNA Matkamokkula 5G WiFi MU5001
DNA Matkamokkula 4G WiFi MF971RS
DNA Matkamokkula 4G+ WiFi MF971V
DNA Matkamokkula 4G+ WLAN E5787s
DNA Matkamokkula 4G WLAN E5577
DNA Mokkula 4G WLAN MF93D
DNA Mokkula 4G WLAN E5573Cs
DNA Mokkula 4G WLAN E5372
DNA Matkamokkula 4G WLAN E5377
DNA Matkamokkula 4G WLAN MF910
DNA Mokkula 4G WLAN S (AC762S)
DNA Prepaid- Matkamokkula 4G WLAN MF90+

Vanhemmat matkamokkulat

DNA Mokkula MF80

Käyttöopas

Mokkulan käyttöohje

Tuotekuvaus

DNA Mokkula MF80 jakaa Dual-Carrier tai 3G yhteyden jopa 10 laitteen kesken WLAN-verkon avulla. Mokkula toimii myös USB-kaapelin avulla.

Valmistajan tuotenimi

ZTE MF80

Päivitys

Päivitystä ei toistaiseksi saatavilla

Tekniset ominaisuudet

• 3G DC enimmäisnopeus 42 Mbit/s
  • HSPA+ enimmäisnopeus 21,1 Mbit/s
  • HSDPA enimmäisnopeus 14,4 Mbit/s
  • HSUPA enimmäisnopeus 5.6Mbit/s
  • 4G DC 2100Mhz
  • HSPA+/HSDPA/HSUPA/UMTS 900/2100 MHz
  • EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900 MHz
  • Automaattinen asennus
  • microSD™ muistikorttipaikka (32GB asti).
  • Liitäntä ulkoiselle antennille, liitäntä TS9
  • WLAN b/g/n
  • 4h akkukesto
  • 8 WLAN-laitetta
  • USB

Laitteistovaatimukset / Tuetut käyttöjärjestelmät

• USB-liitäntä: Windows® 8 (työpöytä), Windows® 7, Vista, XP Mac OS X® 10.5
  • WLAN: 802.11b/g
  • USB Slot 1.1 tai 2.0
  • Levytilaa 100 MB
  • Internetselain USB-liitännän tai WLAN:n kautta: Microsoft Internet Explorer 6.0 tai uudempi, Firefox 2.0 tai uudempi, Safari 4.0 tai uudempi, Opera 10.0 tai uudempi, Chrome 5.0 tai uudempi

WLAN-verkon nimen ja salasanan tarra on kulunut, mistä näen ne?

Paina kaksi kertaa WPS-nappia. Näytössä ylempänä on WLAN-verkon nimi ja alempana WLAN-verkon salasana.

3G-verkkoon pakotus

HUOM: Tuotetta ei voi pakottaa 4G DC -verkkoon. Kyseiseen verkkoon pakotus on sama asia kuin 3G-verkkoon pakotus.

Tarkista, että mokkulan ja tietokoneen välinen yhteys on päällä. Kirjoita nettiselaimen osoitekenttään http://dna.mokkula
Kirjoita salasana 1234 ja paina ok. Valitse ulkoverkkoyhteys > aseta yhdistämistavaksi manuaalinen > paina käytä
Odota, että yhteys internetiin katkeaa ja valitse asetukset > 3G asetukset > Verkon valinta ja tästä vain 3G.
Kytke ulkoverkkoyhteys takaisin: asetukset > ulkoverkkoyhteys > aseta yhdistämistavaksi tarvittaessa > paina käytä.

DNA Mokkula MF60

Käyttöohje

Käyttöohje

Valmistajan tuotenimi

ZTE MF60

Tuotekuvaus

DNA Mokkula MF60 jakaa 3G yhteyden 10 laitteen kesken WLAN-verkon avulla. Mokkula toimii myös USB-kaapelilla.

Tekniset ominaisuudet

• HSPA+ enimmäisnopeus 21,1 Mbit/s
  • HSDPA enimmäisnopeus 14,4 Mbit/s
  • HSUPA enimmäisnopeus 5.6Mbit/s
  • HSPA+/HSDPA/HSUPA/UMTS 900/2100 MHz
  • EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900 MHz
  • Automaattinen asennus
  • microSD™ muistikorttipaikka (32GB asti).
  • Liitäntä ulkoiselle antennille, liitäntä TS9
  • WLAN b/g
  • 4h akkukesto
  • 8 WLAN-laitetta
  • USB

Laitteistovaatimukset / Tuetut käyttöjärjestelmät

• USB-liitäntä: Windows® 7, Vista, XP Mac OS X® 10.5
  • WLAN: 802.11b/g
  • USB Slot 1.1 tai 2.0
  • Levytilaa 100 MB
  • Internetselain USB-liitännän tai WLAN:n kautta: Microsoft Internet Explorer 6.0 tai uudempi, Firefox 2.0 tai uudempi, Safari 4.0 tai uudempi, Opera 10.0 tai uudempi, Chrome 5.0 tai uudempi

Päivitysohje / Uusin FM-versio

Lataa päivitys tästä
Lataa päivitysohjeet tästä

Päivityksen jälkeen MF60 voi toimia saunalahden SIM-kortilla.

3G-verkkoon pakotus

• Tarkista, että mokkulan ja tietokoneen välinen yhteys on päällä.
  • Kirjoita nettiselaimen osoitekenttään http://dna.mokkula
  • Kirjoita salasana  admin ja paina OK.
  • Valitse ulkoverkkoyhteys > aseta yhdistämistavaksi manuaalinen > paina Käytä.
  • Odota, että yhteys internetiin katkeaa ja valitse asetukset > 3G-asetukset > Verkon valinta ja tästä vain 3G.
  • Kytke ulkoverkkoyhteys takaisin: asetukset > Ulkoverkkoyhteys > aseta yhdistämistavaksi tarvittaessa > paina Käytä.

Mitä tehdä jos WLAN-verkon nimi ja salasana ovat kuluneet tarrasta?

• Salasana löytyy mokkulan akun alta kohdasta "salasana".
  • Salasanan saa myös näkyviin mokkulan ruutuun painamalla virta- ja WPS-nappeja nopeasti kaksi kertaa samaan aikaan.

Miten vaihdan mokkulan wlanin salasanan?

1. Kytke USB-kaapeli tietokoneeseen, ensimmäisellä kerralla mokkula asentaa USB-ohjaimen
2. Kirjoita nettiselaimen osoitekenttään http://dna.mokkula
3. Kirjoita salasana admin ja paina OK. Valitse asetukset > langaton verkko > suojaus
4. Kirjoita kohtaan salasana haluamasi salasana tai ota talteen nykyinen salasana. Jos muutat salasanaa, paina Käytä.