YritysDNA:n käyttöoikeuksien hallinta

YritysDNA:ssa on mahdollista luoda erilaisia käyttäjätyyppejä, jotka määrittelevät käyttöoikeuksien laajuuden itsepalvelussa. Lisäksi pääkäyttäjät voivat luoda ja hallita eri käyttäjä- ja oikeusryhmiä. Löydät käyttäjät ja ryhmät Yritykseni-osiosta niiden välilehdiltä.

Käyttäjien käyttöoikeudet

Käyttöoikeuksien avulla yrityksen pääkäyttäjä voi määritellä mitä tietoja yksittäiset käyttäjät voivat nähdä ja muokata YritysDNA:ssa, esimerkiksi tilata tuotteita ja palveluita tai nähdä yrityksesi käytössä olevat palvelut ja raportit. Voit antaa käyttöoikeuksia käyttöoikeusryhmien kautta.

Voit lisätä käyttäjäryhmiä oikeusryhmiin. Tällä tavalla useampien käyttöoikeuksien jakaminen kerralla on sujuvampaa.

Oikeusryhmät

Voit luoda oikeusryhmiä Yritykseni-osiossa ja määrittää eri ryhmille tarvittavat käyttöoikeudet. Lisää haluamasi oikeusryhmä haluamallesi käyttäjäryhmälle. Voit antaa käyttäjille näin kätevästi oikeuksia esimerkiksi laskujen lukemiseen tai tilauksille. YritysDNA:ssa on muutama esimerkkiryhmä luotu valmiiksi.

Oikeusryhmään voi kuulua useampi käyttäjäryhmä.

Uuden oikeusryhmän luominen

1. Mene Yritykseni-osion Ryhmät-välilehdelle
  2. Klikkaa oikeasta kulmasta ”Lisää” ja valitse ”Oikeusryhmä”
  3. Nimeä ja valitse käyttöoikeudet oikeusryhmälle kuten Laskutus
  4. Valitse käyttäjäryhmät, jotka haluat liittää oikeusryhmään
  5. Klikkaa sivun alareunasta ”Tallenna”

Voit klikata käyttäjäryhmät auki listasta ja tarkistaa mihin oikeusryhmään ne kuuluvat.

Oikeusryhmien hallinnointi

Voit lisätä tai poistaa oikeusryhmien käyttöoikeuksia tai siihen kuuluvia käyttäjäryhmiä sekä nimetä olemassa olevia ryhmiä uudelleen.

1. Mene Yritykseni-osion Ryhmät-välilehdelle
  2. Valitse ”Oikeusryhmät”
  3. Klikkaa sitä oikeusryhmää, jota haluat muokata
  4. Klikkaa ”Muokkaa” oikealta. Mikäli haluat poistaa ryhmän, klikkaa ”Poista oikeusryhmä”
  5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sivun alareunasta ”Vahvista”

Käyttäjäryhmät

Voit lisätä käyttäjiä eri käyttäjäryhmiin ja määrittää käyttöoikeuksia kullekin ryhmälle oikeusryhmien avulla. Voit klikata listasta käyttäjäryhmät auki ja tarkistaa niiden sisältämät oikeudet.
Käyttäjät voivat kuulua useampaan ryhmään.

Uuden käyttäjäryhmän luominen

1. Mene Yritykseni-osion Ryhmät-välilehdelle
  2. Klikkaa oikeasta kulmasta ”Lisää” ja valitse ”Käyttäjäryhmä”
  3. Nimeä ja lisää haluamasi käyttäjät käyttäjäryhmään
  4. Valitse ryhmälle yksi tai useampi oikeusryhmä
  5. Klikkaa sivun alareunasta ”Tallenna”

Käyttäjäryhmien hallinnointi

Voit lisätä tai poistaa käyttäjäryhmiä, nimetä niitä uudelleen sekä lisätä ja postaa käyttäjiä ryhmistä. Voit klikata listasta käyttäjäryhmät auki ja tarkistaa niiden sisältämät oikeudet.

1. Mene Yritykseni-osion Ryhmät-välilehdelle
  2. Valitse ”Käyttäjäryhmät”
  3. Klikkaa sitä käyttäjäryhmää, jota haluat muokata
  4. Klikkaa ”Muokkaa” oikealta. Mikäli haluat poistaa ryhmän, klikkaa ”Poista käyttäjäryhmä”
  5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sivun alareunasta ”Vahvista”