
Ohjeita ja vinkkejä palveluiden käyttöön
Liittymän käyttöönotto
-
Kuinka voin aktivoida uuden SIM-kortin?
Pystyt tilauksen yhteydessä itsepalvelussa syöttämään olemassa olevan SIM-kortin numeron tai tilaamaan uuden SIM-kortin. Yrityksen nimetty yhteyshenkilö voi aktivoida uuden SIM-kortin "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" ja valitse liittymä, jolle haluat aktivoida SIM-kortin. Vasemmalle ilmestyy valinta "Aktivoi SIM-kortti". Laskutus käynnistyy heti aktivoinnin jälkeen. Jos liittymä odottaa numeronsiirtoa, aktivointi tapahtuu numeronsiirron jälkeen. Uuden SIM-kortin PIN-koodi on oletusasetuksena 1234.
Sulje -
Miten voin tilata uuden SIM-kortin tai eSIM:n?
Kun tarvitset DNA-liittymällesi uuden SIM-kortin, onnistuu tämän tilaaminen näppärimmin suoraan itsepalvelusta "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" ja valitse liittymä, jolle haluat kohdistaa muutokset. Vasemmalle aktivoituu valinta "Vaihda SIM-kortti". Voit vaihtaa olemassa olevan SIM-kortin tai tilata uuden (trio- tai eSIM-kortin). SIM-kortti täytyy aktivoida jotta se voidaan ottaa käyttöön. SIM-kortin aktivoinnin ohjeet lähetetään vastaanottajalle SIM-kortin mukana. Itsepalvelussa pystyt myös tilauksen yhteydessä syöttämään olemassa olevan SIM-kortin numeron tai tilaamaan uuden SIM-kortin.
eSIM:n käyttöönotto
- Varmista, että laitteessasi on eSIM. eSIM on mm. viimeisimmissä iPhone-malleissa. Useimmat DNA:n liittymät ovat eSIM-yhteensopivia.
- Aktivoi eSIM QR-koodilla. Saat liittymän ja aktivointikoodin valituista DNA Kaupoista. Lue koodi tämän jälkeen laitteesi eSIM-lukijalla.
- Ota liittymä käyttöösi. Luettuasi aktivointikoodin laitteellasi, liittymä on heti käyttövalmis
Sulje -
Mitä eroa on SIM-kortilla ja eSIM:llä?
eSIM on älylaitteeseen integroitu digitaalinen SIM-kortti, joka helpottaa liittymän käyttöönottoa ja sisältää samat toiminnot kuin perinteinen muovinen SIM-kortti.
eSIMin suurimpana hyötynä on liittymän aktivoinnin vaivattomuus, eli puhelimeen ei tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia.
Lisäksi eSIMin avulla on mahdollista käyttää samassa laitteessa yhtä aikaa kahta eri liittymää: eSIMiä ja perinteistä SIM-korttia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että puhelimessa voi käyttää sekä työliittymää että henkilökohtaista liittymää.
Sulje
Liittymän hallinta
-
Miten voin avata liittymän uudelleen tilapäisestä sulusta ja tilata uuden SIM-kortin?
Voit avata liittymän itsepalvelusta valitsemalla toiminnon "Avaa liittymä". Huomaathan, että kuukausimaksut laskutetaan normaalisti, vaikka liittymä on suljettuna väliaikaisesti. Uuden SIM-kortin voi tilata itsepalvelusta "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" ja valitse liittymä, jolle haluat tilata uuden SIM-kortin. Vasemmalle aktivoituu valinta "Vaihda SIM-kortti" jota klikkaamalla pääset tilaamaan uuden (trio- tai eSIM-kortin).
Sulje -
Mistä löydän liittymien ominaisuudet ja mistä voin muokata liittymiäni?
Liittymän ominaisuudet kuten paketin koon tai nettinopeudet voit tarkistaa itsepalvelusta välilehdeltä ”Palvelut”. Mene "Palvelunhallinta" osioon ja klikkaa haluttu liittymä tarkemmin katseluun. ”Palveluhallinta” – näkymästä pääsee tarkistamaan liittymät ominaisuudet, lisäpalvelut ja muokkaamaan tietoja.
Sulje -
Mistä saan PUK-koodin?
Yrityksen nimetyt yhteyshenkilöt voivat tarkistaa PUK-koodin itsepalvelusta välilehdeltä ”Palvelut”. Navigoi "Palvelunhallinta" osioon ja klikkaa haluttu liittymä tarkemmin katseluun. Vasemmalle ilmestyy tieto "PUK-koodi".
Sulje -
Miten voin vaihtaa PIN-koodin?
PIN-koodi on henkilökohtainen, 4 - 8 numeroa pitkä tunnusluku, jota puhelin kysyy, kun siihen kytketään virta. DNA-laskutusliittymien PIN-koodi on oletusasetuksena 1234. Useissa puhelinmalleissa voi vaihtaa PIN-koodin puhelimen valikosta. Voit myös vaihtaa koodin näppäilemällä **04*(nykyinen PIN) * (uusi PIN) * (uusi PIN) #
Koodin syöttämisen jälkeen paina vihreää luurinäppäintä.
Sulje -
Miten voin sulkea liittymän tilapäisesti?
Voit sulkea liittymän väliaikaisesti itsepalvelusta. Mene "Palvelunhallinta" ja valitse liittymä, jonka haluat sulkea väliaikaisesti. Vasemmalle ilmestyy valinta "Sulje liittymä väliaikaisesti". Liittymä suljetaan väliaikaisesti vahvistuksen jälkeen. Liittymän väliaikainen sulkeminen estää liikenteen lähettämisen ja vastaanottamisen kokonaan. Huomaathan, että kuukausimaksut laskutetaan normaalisti vaikka liittymä on suljettuna väliaikaisesti. Voit avata liittymän valitsemalla toiminnon "Avaa liittymä".
Sulje -
Miten voin irtisanoa liittymän?
Voit irtisanoa liittymän itsepalvelusta mikäli yrityksellesi on määritelty tarvittavat oikeudet. Mene "Palvelunhallinta" ja valitse liittymä, jonka haluat irtisanoa. Vasemmalle ilmestyy valinta "Irtisano liittymä". Liittymä suljetaan välittömästi irtisanomisen vahvistuksen jälkeen, eikä sitä voi enää käyttää. Liittymän irtisanomista suositellaan silloin, kun se halutaan sulkea pysyvästi.
Huomioithan, että jos irtisanottava numero on muun operaattorin kuin DNA:n, numero palautuu 14 vrk:n kuluttua alkuperäiselle operaattorille. Jos haluat numeron uudelleen käyttöösi, ota yhteyttä alkuperäiseen operaattoriin.
Sulje -
Miten voin tehdä matkapuhelinliittymän omistussuhteen muutoksen ja numeronsiirron?
Numeronsiirtotilauksen yhteydessä on mahdollista tehdä omistussuhteenmuutos itsepalvelun kautta, mikäli numeronluovuttaja on ensin allekirjoittanut sähköisesti numeronluovutusvaltakirjan. Valtakirja on allekirjoitettava sähköisesti luovuttajan toimesta ennen kuin tilauksen voi tehdä itsepalvelusta.
Sähköinen numeronluovutusvaltakirja mahdollistaa sen, että puheliittymän tilauksen voi tehdä suoraan itsepalvelussa, eikä erillisiä numeronluovutusvaltakirjoja tarvitse lähettää esim. sähköpostin liitteenä asiakaspalvelun kautta.
Lomake löytyy itsepalvelusta ” Palvelut” välilehden alta, kun lähdet suorittamaan tilausta, palvelu ehdottaa vaihtoehtoa "Liittyykö tilaukseesi omistussuhteenmuutos".
Kun luovuttava on tehnyt sähköisen allekirjoituksen, ja valtakirjan vastaanottajalle on mennyt siitä ilmoitus, pystyy itsepalvelussa jatkamaan tilauksen tekemistä.
Sulje -
Miten numeronsiirto etenee itsepalvelussa?
Liittymätyypinvalinta ja lisäpalveluiden valinnat tehdään kuten normaalin tilauksen yhteydessä.
Palvelukohtaisissa valinnoissa tulee valita "Siirrä nykyinen puhelinnumero", jonka jälkeen syötetään siirrettävä puhelinnumero. Tämän jälkeen tulee valita, vaihtuuko siirrettävän numeron omistaja ja täytetään muut siirrettävään numeroon liittyvät tiedot.
Itsepalvelu hakee automaattisesti valtakirjasta luovuttavan tiedot. Jos tiedot ovat virheelliset, voi tilaaja merkitä valtakirjan virheelliseksi, jolloin se hylätään. Jos tilaus jätetään kesken esimerkiksi valtakirjan puuttumisen takia, voi sitä jatkaa myöhemmin. Keskeneräinen tilaus näkyy Palvelut-välilehdellä.
Numeronsiirto käynnistyy heti, jos tilaukselle syötetään valmiina oleva SIM-kortti tai kun SIM-kortti kuitataan saapuneeksi aktivoimalla tilaus itsepalvelussa.
Sulje -
Miksi liittymän numeronsiirto on epäonnistunut?
Numeronsiirron epäonnistumisen tai hylkääntymisen syynä voi olla joko puutteelliset omistaja/vastaanottajatiedot tai virheellinen tieto liittymän sopimuksesta.
Mikäli itsepalvelun kautta täytettyä numeronluovutusvaltakirjaa ei ole allekirjoitettu kahden viikon kuluessa, valtakirja hylkääntyy.
Siirto hylkääntyy myös siinä tapauksessa, mikäli numero on jo DNA:n omistuksessa esim. DNA kuluttajaliittymänä.
Mikäli siirtyvällä numerolla on määräaikainen sopimus luovuttavalla operaattorilla ja numerolle on valittu uuteen tilaukseen tieto: ” Onko nykyinen sopimus määräaikainen? – EI ”, tulee numeronsiirtotilaus hylkääntymään virheellisen sopimustiedon vuoksi.
Sopimuksen määräaikaisuustieto tulee siis olla aina siirto tilanteissa sama sekä luovuttavalla – että vastaanottavalla operaattorilla.
Sulje -
Numeronvaihdon yhteydessä ongelmia?
Numeronvaihto estää liittymätyypin vaihdon. Ensin on tehtävä numeronvaihto ja vasta tämän jälkeen liittymätyypin vaihto. Numeronvaihto ei onnistu, mikäli liittymällä on muu muutos meneillään.
Liittymänumeronvaihdon jälkeen liittymästä poistuu mahdollinen mobiilivarmenne palvelu. Palvelu tulee rekisteröidä uudelleen käyttöön numeron vaihdon jälkeen.
Huomioi myös, että vastaajassa olevat viestit katoavat vaihdon yhteydessä ja vastaajanumero vaihtuu.
Sulje -
Miten voin vaihtaa puhelinnumeroa?
Numeronvaihto on maksullinen tapahtuma. Numeronvaihdon voi tehdä vain normaaleille laskutusliittymille ja vaihto tehdään yritysasiakaspalvelun kautta kirjallista pyyntöä vastaan.
Sulje -
Miten voin muuttaa puhelinnumeron salaiseksi?
Numeropalvelussa näytettäviä luettelotietoja pääsee muokkaamaan itsepalvelun kautta "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" kohtaan ja valitse liittymä, jolle haluat muutoksen tehdä. Tieto on muutettavissa ”Numeropalvelu” alavalikosta.
Sulje -
Miten voin laittaa liittymän tauolle?
Mikäli liittymä halutaan asettaa tauolle hetkellisen käyttötarpeettomuuden vuoksi, voidaan numero irtisanoa ja varata yrityksen omistukseen. Näin sama numero on avattavissa myöhemmin uudelleen käyttöön varauslistalta. Liittymän tauolle laitto -toimenpide hoidetaan yritysasiakaspalvelun kautta kirjallista pyyntöä vastaan. Liittymän ollessa tauolla, ei liittymästä peritä kuukausimaksua.
Liittymä voidaan myös asettaa tilapäiseen sulkuun ilman tauottamis- tai irtisanomistoimenpidettä. Tällöin liittymästä peritään normaali kuukausimaksu.
Sulje -
Mistä voin tarkistaa sopimustiedot ja määräaikaisuuden?
Yrityssopimuksen solmimisestä jää oma kopio tai kirjallinen vahvistus asiakkaalle. Sopimus – ja määräaikaisuustiedot sopimusehtoineen ilmenevät sopimukselta. Kopio sopimuksesta on tarvittaessa pyydettävissä yritysasiakaspalvelu kautta.
Sulje -
Mitä teen kun SIM-korttini tai laitteeni on kadonnut tai varastettu?
Estä liittymän käyttö sulkemalla liittymä väliaikaisesti. Tämä onnistuu itsepalvelussa "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" osioon ja klikkaa liittymän tarkempiin tietoihin jolloin vasemmalle ilmestyy painike "Sulje liittymä väliaikaisesti". Jos et pääse kirjautumaan itsepalveluun voit ilmoittaa katoamisesta myös puhelimitse asiakaspalveluumme.
Sulje -
Mistä löydän tietoa liittymien nopeuksista?
Jo käytössä olevien liittymäpakettien sisältämät datanopeudet voi tarkistaa menemällä itsepalvelussa "Palvelut" välilehdelle, jonka jälkeen valitse "Palvelunhallinta" ja liittymä jonka trakempia tietoja haluat tarkistella.
Nopeusvaihteluihin liittyvää tietoa ja nopeustesti löytyy täältä.
Sulje
Liittymän käyttö ulkomailla
-
Mistä löydän lisätietoa roaming ja matkapuhelimen käytöstä ulkomailla?
DNA:n roaming-hinnoittelu perustuu hintaryhmiin. Puhelun soittaminen ja vastaanotto veloitetaan sekuntipohjaisesti. Hinnat koskevat normaalihintaisia puheluita ja tekstiviestejä; eivät videopuheluita, erityishinnoiteltuja puheluita tai viestejä esim. palvelunumeroihin.
Kattava roaminghinnasto löytyy täältä.
Liittymille on asetettavissa roaming (verkkovierailu) - sekä ulkomaankäyttöesto itsepalvelun kautta. Mene "Palvelut" välilehdelle ja avaa "Palveluhallinta" näkymä ja liittymä jolle haluat tehdä muutokset. Klikkaa "Palvelun valinnat" vierestä oikealta "Muokkaa" ikonia jonka kautta pääset hallinnoimaan estoja.
Sulje -
Mitä teen kun minulla on ongelmia ulkomaankäytön kanssa?
Mikäli liittymäsi ei yhdisty verkkoon ulkomailla ollessasi, on hyvä ensimmäisenä tarkistaa laitteen asetuksista, että data roaming ei ole estetty. Hyvä on myös tarkistaa, että mobiilidata on päällä. Mikäli verkkoa ei löydy, käynnistä puhelin uudelleen ja tee manuaalien verkonhaku. Tukisivustoltamme löytyy laitekohtaiset ohjeet laitteiden asetuksiin mm. verkkoasetuksien osalta:
Liittymälle on myös saatettu asettaa esto. Estoluokat voi tarkistaa itsepalvelun kautta liittymäkohtaisesti "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" kohtaan ja valitse liittymä, jonka ominaisuuksia haluat tarkastella.
Sulje
Liittymän lisäpalvelut
-
Mistä löydän puhelinten ja muiden laitteiden käyttöoppaat?
Sivustolta löydät kattavat tukiohjeet sekä käyttöoppaat eri laitevalmistajien laitteille, modeemeille sekä muille päätelaitteille.
Apuna sivustolla myös DNA:n tukifoorumi. Tukifoorumilla voit esittää kysymyksiä, lukea vastauksia, kommentoida kysymyksiä ja vastauksia sekä jakaa vinkkejä.
Laitteiden huollot hoidetaan DNA Kaupan kautta, josta tehdään asianmukainen huoltolähete ja laite toimitetaan huoltoon oikeaan paikkaan.
Sulje -
Miten voin rajoittaa lisämaksullisten palveluiden käyttöä (esim. palvelu- ja soitonestot)?
Lisämaksullisten palveluiden käyttörajoituksia ja estoja pääsee muokkaamaan itsepalelun kautta "Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" kohtaan ja valitse liittymä, jolle haluat muutoksen tehdä.
Sulje -
Miten voin hallinnoida soitonsiirtoja?
Soitonsiirto kytketään ja sitä hallinnoidaan suoraan matkapuhelimen asetuksien kautta. Soitonsiirron kytkeminen ja poistaminen on maksullista asiakaspalvelun kautta, muutoksista veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu 10,00€ (alv 0%).
Soitonsiirrot voi määritellä alla olevien koodien avulla tai matkapuhelimen valikosta.
Välitön soitonsiirto
Kaikki tulevat puhelut siirtyvät suoraan toiseen numeroon ilman, että puhelin soi.
Soitonsiirron asetus: **21* (kohdenumero) # Aktivoi siirto painamalla vihreää luuri -näppäintä.
Soitonsiirron poisto: ##21# luuri.
Soitonsiirto, kun puhelimeen ei vastata
Jos puhelimeen ei vastata, puhelu ohjautuu toiseen numeroon määrittelemäsi ajan kuluttua.
Soitonsiirron asetus: **61* (kohdenumero) **[aika sekunteina] # Aktivoi siirto painamalla vihreää luuri -näppäintä.
Soitonsiirron poisto: ##61# luuri.
Soitonsiirto, kun puhelin on varattu
Jos puhelin on varattu, puhelu ohjautuu suoraan toiseen numeroon.
Huomioithan että tämä siirto ei toimi, jos koputustoiminto on käytössä.
Soitonsiirron asetus: **67* (kohdenumero) # luuri. Aktivoi siirto painamalla vihreää luuri -näppäintä.
Soitonsiirron poisto: ##67# luuri.
Soitonsiirto, kun puhelimeen ei saada yhteyttä
Jos puhelin ei ole päällä tai verkon kuuluvuusalueella, puhelu ohjautuu toiseen numeroon.
Soitonsiirron asetus: **62* (kohdenumero) # Aktivoi siirto painamalla vihreää luuri -näppäintä.
Soitonsiirron poisto: ##62# luuri.
Kaikkien soitonsiirtojen kytkeminen pois päältä
Soitonsiirron asetus: ##002# Aktivoi poisto painamalla vihreää luuri -näppäintä.
Sulje -
Miten saan Mobiilivarmenteen käyttööni?
Tarkista yritysasiakaspalvelustamme tai lähimmästä DNA Kaupasta, että liittymälläsi on palvelua tukeva SIM-kortti.
Liittymälle tulee aktivoida DNA Mobiilivarmenne -lisäpalvelu. Tämä voidaan tehdä yritysasiakaspalvelussa tai DNA Kaupassa. DNA Mobiilivarmenne -lisäpalvelun kytkentää voi pyytää yrityksen nimetty yhteyshenkilö.
Liittymän käyttäjä suorittaa DNA Mobiilivarmenne -palvelun rekisteröimisen osoitteessa: www.dna.fi/mobiilivarmenne.
Rekisteröinnin jälkeen DNA Mobiilivarmenne on käytettävissäsi.
Sulje -
Mistä voin hallita loma- ja poissaolotiedotteita?
Vaihdepalvelun poissaolo – ja lomavastaajaa hallitaan vaihdepalveluportaalista.
Mikäli yritykselläsi ei ole käytössä vaihdepalvelua, tiedustele mobiiliverkon Loma- ja poissaolovastaajan saatavuudesta liittymällesi yritysasiakaspalvelusta.
DNA Loma- ja poissaolovastaaja on mobiililiittymän lisäpalvelu.
DNA loma- ja poissaolovastaaja mahdollista vakiopoissaolotervehdyksen seuraaviin vaihtoehdoin:
1. puhelu ohjataan kollegalle
2. puhelu ohjataan tavoittelemasi henkilön vastaajaan
3. puhelu ohjataan tavoittelemallesi henkilölle
DNA Loma – ja poissaolovastaaja on kytkettävissä itsepalvelun kautta:
"Palvelut" välilehdeltä. Mene "Palvelunhallinta" kohtaan ja valitse liittymä, jolle palvelu halutaan kytkeä. Valitse ”muokkaa” jonka kautta onnistut tekemään vastaajamuutokset sekä löydät vastaajanumerosi.
Sulje
Ohjeita omistussuhteen muutokseen
-
Omistussuhteen muutos yritysliittymille
Nykyisen omistajan tulee täyttää valtakirja numeron luovutuksesta tai tehdä vapaamuotoinen valtakirja, josta löytyy seuraavat tiedot:
- Luovuttaja (yrityksen nimi ja Y-tunnus)
- Luovutettava liittymänumero
- Vastaanottaja (yrityksen nimi Y-tunnus)
Yrityksen puolesta allekirjoittajana on valtuutettu yhteyshenkilö tai henkilö jolla on nimenkirjoitusoikeus.
Liittymän uudelta omistajalta tarvitaan sähköpostivahvistus liittymän vastaanottamisesta.
- Yrityksen nimetty yhteyshenkilö toimittaa virallisesta sähköpostiosoitteesta (etunimi.sukunimi@yritys.fi) vahvistuksen osoitteeseen yritysasiakaspalvelu@dna.fi
- Vahvistuksessa ilmoitetaan haluttu liittymätyyppi ja mahdolliset lisäpalvelut.
Uusilta yritysasiakkailta tarvitsemme myös allekirjoitetun yrityssopimuksen
Muutos tehdään kahden viikon kuluessa. Nykyinen omistaja vastaa laskutuksesta, kunnes liittymä on siirtynyt uudelle omistajalle.
Sulje -
Omistussuhteen muutos kuluttajaliittymille
Mikäli käytössäsi on kuluttajaliittymä, voit tehdä omistussuhteen muutoksen kuluttajapalveluiden itsepalvelussa täällä. Huom! Omistussuhteen muutos onnistuu kaikkina muina päivinä paitsi kuun viimeisenä.
Kirjaudu sisään DNA:n sähköiseen asiointiin. Mikäli liittymä on tällä hetkellä henkilökohtaisessa omistuksessasi, käytä yksityisasiakkaiden kirjautumissivua. Siinä tapauksessa, että liittymä on yrityksen omistuksessa, henkilö jolla on nimenkirjoitusoikeus voi kirjautua yritysasiakkaiden kirjautumissivulta esimerkiksi verkkopankkitunnuksillaan.
Kirjautumisen jälkeen valitse etusivulta halutun liittymän tiedoista ”Lisätiedot ja hallinta”. Sivun alalaidassa ”Muut toiminnot” alta löytyy Siirry-painike, jonka kautta pääset hallinnoimaan liittymää. Valitse ”Liittymän omistajan vaihtaminen” kohdalta Muokkaa, niin pääset syöttämään uuden asiakkaan tiedot. Valitse asiakastyypiksi henkilö/yritys uuden omistajan mukaan.
Syötä pakolliset tiedot (muutos ei onnistu, jos jokin tieto puuttuu):
- Henkilötunnus/Y-tunnus
- Etunimi ja sukunimi/yrityksen nimi
- Sähköpostiosoite
- Yhteyspuhelinnumero (Huom! matkapuhelinnumero)
Sulje -
Omistajan vaihdon hyväksyminen
Uusi asiakas saa sähköpostin osoitteesta automaatti@dna.fi otsikolla "Uuden sopimusasiakkaan muutoksen vahvistaminen liittymänumerolle XXX". Sähköpostissa on linkki sopimusasiakkaan vaihdon vahvistussivulle sekä kertakäyttöinen käyttäjätunnus sisäänkirjautumista varten. Salasana lähetetään tekstiviestillä.
Uusi asiakas näkee liittymän tiedot aukeavalla sivulla ja voi vaihtaa liittymälle maksajan tai käyttäjän.
Maksaja-kentän tiedoksi voidaan valita:
- Sama kuin sopimuksen nykyinen maksaja (oletusvalinta)
- Uusi omistaja vaihdetaan myös maksajaksi
Käyttäjä-kentän tiedoksi voidaan valita:
- Sama kuin sopimuksen nykyinen käyttäjä (oletusvalinta)
- Uusi omistaja vaihdetaan myös käyttäjäksi
Painamalla "Siirry tunnistautumiseen" uusi omistaja siirtyy verkkopankkinsa sivuille, jossa henkilöllisyys vahvistetaan. Mikäli kyseessä on yritys, hyväksyntä tehdään yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen pankkitunnuksilla.
Alkuperäinen omistaja voi seurata omistussuhteen muutoksen etenemistä itsepalvelun kautta. Sekä alkuperäiselle että uudelle asiakkaalle lähetetään tekstiviestejä muutoksen etenemisestä ja mahdollisesta hylkääntymisestä.
Sulje -
Omistussuhteen muutos yksityisasiakkaalta yritykselle
Nykyisen omistajan tulee täyttää numeronluovutusvaltakirja tai tehdä vapaamuotoinen valtakirja, josta löytyy seuraavat tiedot:
- Luovuttaja (henkilön nimi ja henkilötunnus)
- Luovutettava liittymänumero
- Vastaanottaja (yrityksen nimi Y-tunnus)
Yksityisasiakas allekirjoittaa valtakirjan.
Liittymän uudelta omistajalta tarvitaan sähköpostivahvistus liittymän vastaanottamisesta.
- Yrityksen nimetty yhteyshenkilö toimittaa yrityksen virallisesta osoitteesta (etunimi.sukunimi@yritys.fi) vahvistuksen sähköpostitse yritysasiakaspalvelu@dna.fi
- Vahvistuksessa ilmoitetaan haluttu liittymätyyppi ja mahdolliset lisäpalvelut
Uusilta yritysasiakkailta tarvitsemme myös allekirjoitetun yrityssopimuksen
Yksityisasiakkaalle toimitetaan uusi SIM-kortti kirjattuna kirjeenä.- Kun uusi SIM-kortti noudetaan postista, omistussuhteenmuutos käynnistyy automaattisesti
- Muutoksen ajankohdasta tiedotetaan tekstiviestitse
- Muutos tehdään kahden viikon kuluessa
Nykyinen omistaja vastaa laskutuksesta, kunnes liittymä on siirtynyt uudelle omistajalle.
Sulje -
Omistussuhteen muutos yritykseltä yksityisasiakkaalle
Nykyisen omistajan tulee täyttää numeronluovutusvaltakirja tai tehdä vapaamuotoinen valtakirja, josta löytyy seuraavat tiedot:
- Luovuttaja (yrityksen nimi ja Y-tunnus)
- Luovutettava liittymänumero
- Vastaanottaja (henkilön nimi ja henkilötunnus)
Yrityksen puolesta allekirjoittajana on valtuutettu yhteyshenkilö tai henkilö jolla on nimenkirjoitusoikeus.
- Liittymän omistussuhteen muutos onnistuu DNA Kaupassa, jossa yksityisasiakas voi asioida allekirjoitetun valtakirjan kanssa
- Mikäli yksityisasiakas ei pääse asioimaan DNA Kaupassa, voidaan sopimus tehdä yritysasiakaspalvelussa puhelimitse tai sähköpostitse yritysasiakaspalvelu@dna.fi
Nykyinen omistaja vastaa laskutuksesta, kunnes liittymä on siirretty uudelle omistajalle.
Sulje
Kirjaudu YritysDNA -itsepalveluun
Itsepalvelussa voit tarkastella ja hallinnoida palveluitasi 24/7.
Ohjeita mahdollisiin vikatilanteisiin
-
Verkon valinnan aiheuttamat pätkimis- ja yhdistymisongelmat
4G-verkkoon soveltuva puhelin pyrkii 4G-verkkoon aina ollessaan 4G-kuuluvuusalueella. 4G-puhelin yrittää hakeutua 4G-verkkoon myös siinä tapauksessa, että siinä on 3G-liittymä tai että paikallinen 3G-verkko on 4G-verkkoa vahvempi. Näissä tilanteissa 4G-verkkoon pyrkiminen voi aiheuttaa sen, että puhelut yhdistyvät ajoittain viiveellä, jäävät yhdistymättä tai siirtyvät vastaajaan.
Ongelman voi korjata valitsemalla puhelimen verkonvalinta-asetus manuaaliseksi ja nopeimmaksi käytettäväksi yhteydeksi "2G tai 3G". Asetusvalikon nimi ja manuaalisen verkon valinnan mahdollisuus riippuvat puhelimen mallista.
Sulje -
Laitekohtaisia ohjeita verkonvalinnan asettamiseen
- Android: Asetukset -> Lisää asetuksia -> Matkapuhelinverkot -> Verkontila -> WCDMA/GSM (automaattinen yhdistäminen) tai lukitus jompaankumpaan verkkoon: VAIN 3G/WCDMA / VAIN 2G/GSM
- Apple iOS: Asetukset -> Mobiiliverkko -> "Ota käyttöön 4G" - täppä pois päältä
- Windows phone 8.0 ja vanhemmat: Asetukset -> Matkapuhelinverkko -> Nopein yhteys -> 2G tai 3G
- Windows phone 8.1 ja uudemmat: Asetukset > Matkapuhelinverkko -> SIM-asetukset> Nopein yhteys -> 2G tai 3G
Sulje -
Paranna kuuluvuuttasi
Kuuluvuutta voi yrittää parantaa siirtymällä rakennuksessa toiseen huoneeseen, kokeilemalla kuuluvuutta ulkona ja varmistamalla ettei päätelaitetta ole lukittu millekään tietylle taajuudelle*. Kuuluvuutta voi myös parantaa asentamalla ulkoantennin esim. talon katolle.
DNA Kotimokkula 4G WLAN on langattoman lähiverkon tukiasema ja sen kuuluvuutta voi parantaa sijoittamalla kotimokkula paikkaan jossa matkaviestinverkko kuuluu parhaiten. DNA:n mokkula-antennilla voi myös parantaa mobiililaajakaistayhteyttä.Kuuluvuuteen voivat vaikuttaa maaston muodot ja lähimmän tukiaseman sijainti, ympäröivät rakennukset ja niissä käytetyt rakennusmateriaalit (esim. selektiivilasit).
*Monet päätelaitteet on mahdollista lukita eri taajuuksille ja siitä voi tietyissä tilanteissa olla kuuluvuudelle paljon hyötyä. Jos kuuluvuus kuitenkin heikkenee yllättäen, on syytä tarkistaa, ettei päätelaitetta ole lukittu millekään yksittäiselle taajuudelle, koska matkaviestinverkon kaikissa tukiasemissa ei esimerkiksi ole kaikkia tajuuksia käytössä.
Sulje -
Mistä tiedän onko alueellani kuuluvuushäiriötä?
Jos huomaat matkapuhelinverkon kuuluvuuden tai toiminnan heikentyneen, kannattaa tarkistaa mahdollinen vikatilanne esim. DNA:n häiriökartalta tai seurata häiriötiedotteita.
Jos häiriö pitkittyy, tee vikailmoitus yritysasiakaspalveluumme 044 144 099 (valinta 2).
Sulje
Vikailmoitukset
Voit tehdä vika - ja häiriöilmoituksen soittamalla asiakaspalveluumme 044 144 099 (valinta 2).
Palvelemme seuraavissa asioissa 24/7:
- Liittymien sulkeminen varkaus- ja katoamistapauksissa yritysasiakkaille
- PUK-koodi yritysten nimetyille yhteyshenkilöille
- Vikailmoitukset
DNA Skaala-lisäohjelmien lataus
Henkilökohtainen liittymänhallinta
DNA Skaala liittymän hallintasovelluksen asennusohjelma DNA Skaala Assistantti.
Välittäjäsovellus*
DNA Skaala -välittäjäsovelluksen asennusohjelma DNA Skaala Välittäjä.
Call Center sovellus*
DNA Skaala Call Center -sovelluksen asennusohjelma DNA Skaala Call Center.
*DNA Skaala Välittäjä ja DNA Skaala Call Center ovat lisämaksullisia sovelluksia, jotka toimivat vain erikseen määritellyissä DNA Skaala alaliittymissä.