Digistä lisää motia

Älykellot ja -rannekkeet tuovat liikuntaan potkua ja vaihtelua – lue 7 vinkkiä!

1. Sydämesi sykkii tietoa sinusta

Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden tunnetuin ominaisuus on sykkeen mittaus. Omaa sykettään kannattaa tarkkailla paitsi liikuntasuorituksen aikana, myös levossa. Juuri leposykkeen muutokset paljastavat seikkoja hyvinvoinnista. 

Jos esimerkiksi leposyke nousee kymmenellä, se saattaa kertoa liikarasituksesta ja lisääntyneen levon tarpeesta. Toisaalta madaltunut syke voi paljastaa aerobisen kunnon kohentuneen, jos tutun urheilusuorituksen aikana syke laskee aiempiin harjoituksiin verrattuna – silloin sydämen ja verenkierron toiminta on tehostunut.
 

Huawei Watch GT 2 Pro -älykello: Uskottava ilme yhdistyy huipputeknologiaan – ihoystävällinen ja kestävä muotoilu, yli 100 lajin treenitilat, tarkat mittaustulokset, gepsit ja hälytystoiminnot kelpaavat vaativallekin treenaajalle. Jopa kahden viikon akunkesto!

2.Töppöstä toisen eteen

Vähintään 4000 askelta olisi hyvä saada päivässä kerrytettyä, etkä ole kyllä hyvää kävelyseuraa, jos alat laskemaan niitä itse ääneen. Tavallinen tallaaja ottaa keskimäärin 4000-6000 askelta päivässä, mutta 10 000 askeleen tavoitetta pidetään liikkuvan ihmisen ihanteena.

Apostolin kyyti torjuu tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien, diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien sekä masennuksen kohonnutta riskiä. Anna Huawei-kellojen piirtää kuvaa elintavoistasi, jottei arki muutu möllöttämiseksi.
 

3. Burn baby, burn

Poltettujen kaloreiden määrä kertoo paljon päivittäisestä kulutuksesta ja arkiliikunnasta sellaisinakin päivinä, jolloin varsinaista treeniä ei tule tehtyä. Lopputulema voi olla jopa sama!

Siksi lyhyempiäkin aktiivisia hetkiä kannattaa hajautella pitkin päivää sen sijaan, että nököttää päivän tietokoneen äärellä ja rehkii illalla tunnin. 

Omaa päivittäistä kalorinkulutustaan seuraamalla voi suhteuttaa leikkimielisesti myös omia herkkuhetkiään: montakohan viineriä kulutin tennistunnin aikana? Toki myös kalorinkulutuksesta on tarjolla Huawei-dataa kiinnostuneille.
 

4. Musa ja moti kulkevat käsi kädessä

Musiikki motivoi keskushermoston kautta ihmistä liikuntasuorituksen aikana rytmiin ja pysymään liikkeessä. Äänikirjojen ja podcastien parissa puuduttava liikuntasuoritus voi edetä kuin itsestään.  

Yhdistä valitsemasi kello Huawein FreeBuds Pro -kuulokkeisiin ja anna musiikin liikuttaa kehoa!
 

5. Nuku itsesi energiseksi

Ihannetilanteessa ihminen nukkuu 7-8 tuntia yössä. Siitä noin 15-20 prosenttia olisi hyvä olla syvää unta. Jos unet ovat laadultaan kehnot ja tai vähäiset, suoritus- ja keskittymiskyky kärsivät.

Monella voi olla virheellinen käsitys sängyssä kertyvistä laadukkaan unen tunneista. Silloin voi olla kiinnostavaa seurata älykellon raporttia unen määrästä. Huawein Health App on nukkumistietoja tilastoiva uniassistentti, jonka avulla on mahdollista opetella tuntemaan omia nukkumatapojaan uudella tavalla. 

Jos heräämisiä tulee yön aikana usein ja uni on katkonaista, syyt voivat löytyä edellisen päivän ja illan touhuista. Kiihdytitkö itsesi koville liikuntakierroksille tunti ennen maata menoa? Painaako vuoteessa turhan tuhti iltapala tai viliseekö somefeedi vielä silmissäsi? 
 

6. Meditoi ja rauhoitu

Hengitys muuttuu epätasaiseksi, ja sydämen syke kiihtyy, jos ihminen on rauhaton. Sykkeeseen ja hengitykseen vaikuttaa autonominen hermosto, mutta vaikutusta on myös toisinpäin.

Älykello seuraa sykkeen perusteella stressitasojasi ja auttaa rentoutumaan tarjoamalla erilaisia hengitysharjoituksia.

Meditointiin ja hengittämiseen opastavat laitteet helpottavat lungimman fiiliksen tavoittelua myös tilanteissa, joissa et ehkä itse huomaa pinnasi kiristyvän. Namaste!

Huawei Watch GT 2: Älä anna siron ja tyylikkään ulkonäön hämätä – älykäs kello seuraa treeniä, unta ja palautumistasi.
 

7. Oma valmentaja matkassa

Watch Fit -älyrannekkeessa oma valmentaja kulkee aina mukanasi. Siihen ohjelmoidut, 12 animoitua pikatreeniä sisältävät nimittäin ohjeet yli 40:lle erilaiselle kuntoliikkeelle.

Erityisen näppäränä toimintoja voidaan pitää liikuntaa aloitteleville tai niille, jotka ovat tipahtaneet sporttailun huumasta hiipuneen innostuksen vuoksi. 

Valmiit ohjelmat ja vinkit näet madaltavat kynnystä ryhtyä liikkumaan – voiko treenin aloittaminen enää helpommaksi muuttua?  

Huawei Watch Fit -aktiivisuusranneke: Näppärä PT, joka loistaa monissa lajeissa. Katsele treenianimaatiot isolta näytöltä.
 

 

*Terveysasioiden asiantuntijana on haastateltu Itä-Suomen yliopiston liikuntalääketieteen professoria Heikki Tikkasta.