Aktiivisuusranneke kannustaa ylös, ulos ja lenkille

Jokainen tietää, että päivän aikana olisi hyvä kerryttää mahdollisimman paljon askeleita. Aina ei kuitenkaan huvita nousta portaita tai kävellä kauppaan. Töissä unohtuu nousta välillä jaloittelemaan. 

Liikkuminen on mielekkäämpää, kun asetat itsellesi päivittäisen tavoiteaskelmäärän älykelloon tai aktiivisuusrannekkeeseen. Saatat innostua nousemaan bussista muutamaa pysäkkiväliä aiemmin ja kävelemään töissä kauimmaiseen kahvihuoneeseen. Aktiivisuusranneke voi myös muistuttaa, jos olet istunut liian kauan.

Näin askeleita mittaavat laitteet ja sovellukset toimivat:

  • Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet mittaavat askeleita kiihtyvyysmittarin avulla. Myös arkiaktiivisuus, kuten siivous tai haravointi, lisäävät askelia. Lisäksi jotkut laitteet osaavat mitata muunkin liikunnan kuin askeleisiin perustuvan, esimerkiksi uinnin.
  • Askelmittarisovellukset käyttävät puhelimen kiihtyvyysanturia askeleiden mittaamiseen. Muista, että puhelin laskee askeleita vain silloin, kun kannat sitä mukanasi.

Näin pääset alkuun:

  • Millainen laite? Lähes kaikki aktiivisuusrannekkeet ja älykellot mittaavat askeleita. Näet ottamasi askeleet kätevästi suoraan ranteesta. Jos kuitenkin tahdot seurata askeleita puhelimestasi, lataa laitteen kanssa toimiva sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.
  • Mikä sovellus? Kokeile esimerkiksi näitä erillisiä sovelluksia, jotka toimivat ilman älylaitetta: Runtastic Steps ja StepsApp.