Blogit

Vuoden 2019 parhaat sisällöt teknologiavetureille, yrittäjille ja työn sankareille

Vuoden vaihteessa on hyvä tarkastella mennyttä vuotta ja summata, mitä kaikkea menneen vuoden aikana onkaan noussut pinnalle. Kokosimme joulun pyhiä varten teknologia- ja digihenkisen luku- ja kuuntelupaketin. Laita siis villasukat jalkaan, asettaudu mukavasti sohvan nurkkaan ja inspiroidu tulevaan vuoteen!

Teknologiavetureille ja aikaisille omaksujille

Mitä ennustimme vuoden 2018 teknologiatrendeiksi? Lataa Teknologiatrendit 2018 -opas ja tarkista, osuimmeko oikeaan. Ja ole huoleti, tontut ovat kertoneet ennusteiden saapuvan myös vuodelle 2019!

Miten selvitä alati kehittyvässä maailmassa? Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa Kristiina Komulainen ja Ivan Puopolo sukeltavat mm. työn tulevaisuuden, IoT:n ja kyberturvan syövereihin. Katso koko Hyvä paha digitalisaatio -sarja.

Esineiden internet avaa uusia ovia myös hakkereille. Verkkorikollisuuden monipuolistumisesta ja paremmasta tietoturvasta opit lisää lataamalla maksuttoman Kyberrikollisuus muuttuu rajummaksi -oppaan.

Työn sankareille

Älypuhelimella hoituvat nykyään monet askareet, mutta mitä tehdä, jos työpuhelin varastetaan? Pahimmassa tapauksessa puhelin avaa varkaalle ovet kaikkiin hallitsemiisi sometileihin, työsähköpostiin ja luottamuksellisiin tiedostoihin. Lataa Turvallisesti työpuhelimella -opas ja pidä vuonna 2019 parempaa huolta mobiilitietoturvasta.

Millaista työkulttuuria työntekijät arvostavat? Vuoden 2018 työelämätutkimuksesta selviää mm., että 77 % vastaajista valitsisi kahdesta mahdollisesta työnantajasta sen, jolla on paremmat etätyömahdollisuuudet. Lataa Digitaalisen ajan työkulttuuri -opas ja lue, millaiset yritykset menestyvät tulevaisuudessa.

Modernit välineet ja ketterät työympäristöt ovat luoneet tarpeen uuden ajan pelisäännöille. Työyhteisön digipelisäännöt -oppaassa on tarjolla rutkasti case-esimerkkejä ja muistilistoja sinulle, joka mietit, kuinka ohjeistat porukan somen käyttöön, miten etätöitä tehdään ja millä tavalla otat kaiken ilon irti pikaviestimistä.

Tämän päivän yrittäjille

Millainen puhelin kannattaa hankkia uudelle työntekijälle? Käyttääkö hän puhelinta ulkomailla? Riittääkö pari vuotta sitten hankitun yritysverkon nopeus, kun yritys kasvaa jo yli sataan henkilöön? Lataa kasvuopas ja opi, kuinka varmistat verkko- ja mobiiliratkaisuiden riittävyyden yrityksesi kasvaessa.

Netti katkeaa tai kaista ei riitä, palvelunestohyökkäys kaataa verkkokaupan, vanhat laitteet hidastavat työntekoa. Kysyimme asiakaspalvelustamme, minkä ongelmien kanssa yritykset useimmin painivat ja kokosimme yksiin kansiin yritysten Yleisimmät tietoliikenneongelmat sekä vinkit niiden ratkaisuihin.

Joustavat työtavat parantavat palvelua, motivoivat henkilöstöä ja toimivat työnantajan kilpailuetuna. Joustava työ vaatii kuitenkin muutakin kuin kannettavan tietokoneen. Poimi uuden työn kilpailuedut -oppaasta opit, mitä työn murros vaatii yritykseltäsi.

Verkkoyhteyksistä ja -liikenteestä kiinnostuneille

Pilvipalvelut luovat uusia vaatimuksia yritysverkoille ja tietoturvan sijaintikin siirtyy verkon reunalle. Lataa Matkaopas yritysverkkojen tulevaisuuteen -opas ja ymmärrät, millaista reittisuunnittelua liikenteen priorisointi ja hybridiverkot sinulta edellyttävät.

Yksi pilvipalveluiden suurimmista haasteista on viiveen hallinta. Sinun tulee myös valita pilvi juuri oikeaan tarpeeseen – ymmärräthän siis SaaSin, PaaSin ja IaaSin erot? Pilvipalvelut haastavat yrityksesi verkon -opas antaa sinulle eväitä yrityksesi pilviarkkitehtuurin muotoilemiseen.

Verkon varassa on neliosainen podcast-sarja, jossa tarkastellaan älykkäitä ekosysteemejä. Juontaja Sallamaari Muhosen johdolla asiantuntijavieraat pohtivat mm. miten kassan käy, kun mobiilimaksu syrjäyttää lompakon, millaisessa murroksessa kaupunkisuunnittelu on ja miten hyvinvointi digitalisoituu.

Ja vielä niille, jotka hyppäävät mieluusti syvään päähän

5G:stä odotetaan ensi vuoden kuuminta puheenaihetta. Moni odottaa erityisesti yhteyksien nopeutumista, mutta tiedonsiirron nopeuden lisäksi 5G tuo yrityksille muitakin merkittäviä muutoksia. Verkon laatu ratkaisee liiketoiminnan sujuvuuden -opas pureutuu siihen, miten 5G voi muuttaa yrityksen toimintaa.

Digitaaliset palvelut ja erityisesti IoT tarjoavat kasvumahdollisuuksia kaiken kokoisille yrityksille. Kun yritys voi vaihtaa palveluntarjontansa reagoivasta ennakoivaan, ja turhauttavan viiveen reaaliaikaisuuteen, ovat kaikki ovet avoinna. IoT avaa uuden kasvupolun -opas kertoo viiden suomalaisyrityksen menestystarinan ja neuvoo, kuinka otat viisi askelta kohti IoT:tä.

Haistaako anturi homeen? Mitä anturi tuntee Finnair Cargon Cool-terminaalissa? Millaista ääniraitaa kertyy, kun avokonttorissa juoruillaan? Mitä ja miten anturi näkee? Aistien internet on neliosainen podcast-sarja, jossa selvitetään, miten teollinen internet käytännössä toimii.

Hyvää joulua ja innostavaa uutta vuotta 2019!

Avainsanat:

Digitalisaatio Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.