Verkon varassa

Verkon varassa on 4-osainen sarja, jossa tarkastellaan älykkäitä ekosysteemejä. Millaisia uusia toimijoita esineiden internet ja digitalisaatio tuovat kaupan tai teollisuuden arvoketjuihin? Millaisia ovat uudet tavat suunnitella kaupunkeja? Miten hyvinvointi digitalisoituu? Sarjan juontaa Sallamaari Muhonen, jonka vieraaksi saapuu joka jaksossa joukko mielenkiintoisia alan vaikuttajia. Jaksot on nauhoitettu Porin SuomiAreenan yhteydessä.

Kaupunki verkon varassa

Kaupunkeja ei suunnittele enää vain tieinsinööri, vaan kyse on palvelusta, joka pyörii sekä katuverkossa että digiverkossa. Millaisessa murroksessa on joukkoliikenne? Minkälaisia kumppanuuksia uudenlainen kaupunkisuunnittelu synnyttää? Kuinka pelisuunnittelu sopii oikean kaupungin suunnitteluun?

Vieraana pelisuunnittelija Karoliina Korppoo Colossal Orderista, toimitusjohtaja Pekka Möttö Tuup Oy:stä ja tutkimusprofessori Miimu Airaksinen VTT:ltä.

 

 

Kauppa verkon varassa

Shoppailu on siirtynyt verkkoon rytinällä. Samalla kivijalkakaupoissa dataa ja IoT:tä hyödynnetään uusilla tavoilla. Millaisia uusia toimijoita kaupan arvoketjuun on liittynyt? Kuinka käy kassan, kun lompakko vaihtuu mobiilimaksuun?

Vieraana johtaja ja hallitusammattilainen Peter Klenberg Tuko Logisticsilta ja Bookitista, retail-asioista vastaava johtaja Markku Mäenpää Second Opinionista sekä toimitusjohtaja Mikko Jalonen Fiderasta.

 

 

Teollisuus verkon varassa

Puhdasta vettä, edullista sähköä ja tehokas verkko - siinäkö kotimaisen tehdasteollisuuden valtit? Millä alueilla IoT teollisuudessa on ollut ja tulee olemaan eniten hyödyksi? Millaisia mahdollisuuksia se avaa innovatiivisille suomalaisyrityksille - sekä uusille että uusiutuville?

Vieraana Kasvuryhmän operatiivinen johtaja Anni Iso-Mustajärvi, DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen ja ABB:n Digital Lead Mikko Marsio.

 

 

Hyvinvointi verkon varassa

Pelkkä terveystieto ei paranna hyvinvointia. Kuinka verkottunutta kansaa motivoidaan pitämään terveydestä huolta - riittääkö ranneke, toimiiko pelillistäminen oikeasti? Mitä uusia palveluita terveysdatan kerääminen synnyttää vakuutusalalle?

Vieraana tutkijatohtori Tuomas Kari Jyväskylän yliopistosta, toimitusjohtaja Veera Lehmonen Cuckoo Workoutista ja markkinointikoordinaattori Sonja Haavisto Lähi-Tapiolasta.

Haluatko kuulla lisää?

Tutustu kaikkiin podcasteihin >

Hyvä paha ­digitalisaatio

Hyvä paha digitalisaatio -podcast tarjoilee kuusi terävää kulmaa digitalisaatioon kolmen teeman alla: Kyberturvallisuus, IoT sekä Muuttuva työelämä. Kutakin teemaa isännöi alan ykkösasiantuntija yhdessä juontaja Sallamaari Muhosen kanssa. Lisäksi studioon on saapunut keskustelemaan joukko kiinnostavia vaikuttajia.

Tulevaisuuden ammattilaiset

Miltä tulevaisuus kuulostaa? Podcasteissa johtavat asiantuntijat keskustelevat tulevaisuuden näkymistä, mahdollisuuksista ja ratkaisuista digitalisoituvassa maailmassa.

Mitä uutta 5G tuo yritysverkkoon?

Verkon rooli korostuu kiihtyvässä kilpailussa. Tukeehan verkkoratkaisusi yritystoimintaasi?

Data on valtaa – kunhan sen muuttaa älykkääksi palveluksi

Ota askel lähemmäksi omaa älykästä palveluasi.