Blogit

Kasvua horisontissa? Tämä kesäpaketti saa ideat liikkeelle!

Onko kasvutavoitteet kiritty ja maailma saatu valmiiksi jo ennen juhannusta – luultavasti ei. Ei hätää, sillä töitä riittää tehtäväksi myös kesäloman jälkeen. Lomalla kerkeää ajattelemaan muutakin kuin piinaavia deadlineja, joten kokosimme sen kunniaksi lukupaketin, joka päivittää sinut ajan tasalle yritysmaailman trendeistä, välineistä ja kasvutarinoista.

Tärkeimmät vinkit ja välineet kasvun tueksi

Itsepalvelun merkitys palvelukanavissa korostuu yhä useammin. Asiakkaat hoitavat helpoimmat asiat mielellään itse, mutta samalla monimutkaisempiin ongelmiin kaivataan entistä yksilöidympää palvelua. Monikanavainen asiakaspalvelu vastaakin palvelutrendien vaatimaan muutokseen.

Pitkään jatkunut etä- ja hybridityöskentely näkyy tietotyöntekijöiden jaksamisessa, ja monet kamppailevat myös työ- ja vapaa-ajan raja-aitojen vetämisessä. Auntie-hyvinvointipalvelun perustaja Mervi Lamminen muistuttaa, ettei ylikuormitus saisi kroonistua – tarvitsemme kaikki työhyvinvointia!

Hyydyttääkö kuittirumba? Riivaako repaleinen tietoturva? Ja tämän päälle vielä yhteydetkin tökkivät – johan nyt on! Koronapandemian alkaessa joutui moni joutui tekemään nopeita ratkaisuja, jotta henkilöstölle saatiin kelvolliset laitteet ja yhteydet kotitoimistolle. Nyt, kun konttoreilla kahviautomaatit taas surisevat ja etätyön tasapaino alkaa löytyä, on hyvä hetki tarkastella koko yrityksen yhteyksiä kriittisesti.

Uusinta uutta teknologiarintamalta

Reunalaskenta mainitaan joka paikassa, mutta mitä ihmettä se oikein tarkoittaa? Reunalaskennalle ei ole olemassa vielä virallista ja kaiken kattavaa määritelmää – ja määritelmä saattavaa vaihdella sen mukaan, keneltä sitä kysyy. Pyysimmekin Oulun yliopiston apulaisprofessori Ella Peltosta selvittämään asiaa meille.

Kirjoittaako tulevaisuudessa tekoäly sähköpostit ja toimiiko kollegana robotti? Miten metaversumi muuttaa maailmaa? Mitä on bittimätä? Keräsimme yhteen vuoden 2022 teknologiatrendit, jotta pysyt ajan hermolla maailman menosta!

5G on ollut kaikkien huulilla jo pidempään, mutta mitä uusi yhteysteknologia tuo mukanaan? Listasimme viisi myyttiä 5G:stä, jotta sinulla on oikeaa tietoa aina teknologian hinnasta sen vaikuttavuuteen asti.

Inspiraatiota kasvuun ammattilaisilta

Kelpaisiko nippu vinkkejä liiketoiminnan kasvattamiseen? Useimman yrityksen DNA:han on kirjoitettu kasvutavoite. Erityisen tärkeää realistisen kasvutavoitteen sanoittaminen on, kun kasvu vaatii ulkopuolista rahoitusta esimerkiksi liiketoiminnan skaalaamiseksi. Yrittäjiä monipuolisesti tukenut bisnesenkeli Christina Forsgård antaa kuusi vinkkiä onnistuneeseen pitchiin.

Kasvuyrityksen matka ideasta useamman työntekijän yritykseksi voi olla vauhdikas. Kun yrityksen tuote suunnataan alusta alkaen kansainvälisille markkinoille, vauhti tuntuu kiihtyvän ennestään. Lue, kuinka Flowriten menestystä ovat siivittäneet paitsi panostaminen tuotekehitykseen myös uskallus ja harkittu rekrytointipolitiikka.

Perheyritystaustainen Honkarakenne valmistaa omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja, saunoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Jo yli 60 vuoden ajan Hongan hirsitaloja on toimitettu yli 85 000 ympäri maailmaa, 50 maahan. Yritys halusi optimoida käytössään olevat data- ja mobiililiittymät sekä puhelinvaihteen palvelut vastaamaan mahdollisimman hyvin organisaation ja työntekijöiden nykytarpeita.

Ei opas ojaan kaada

Näin yrityksesi kansainvälistyy DNA:n avulla. Kun kasvun rajat tulevat kotimaassa vastaan, ulkomaiden markkinat luovat yritykselle uusia kasvu-uria. Toimivat yhteydet ovat onnistuneelle kansainvälistymiselle välttämättömät. oppaassa kerrotaan, miten Telenor-yhdistymisen kautta hankitut leveämmät hartiat hyödyttävät kansainvälistymistä harkitsevaa tai jo Pohjoismaissa toimivaa DNA:n asiakasta.

Tee ja johda tuloksellista hybridityötä. Kerro, kerro kuvastin, mikä ois työtapa ihanteellisin? Uudet digitaaliset tavat työskennellä tuovat tullessaan liudan kilpailuetuja, joista jokainen organisaatio pääsee halutessaan nauttimaan jo nyt. Joustavat työskentelytavat parantavat palvelua, tehostavat työtä ja motivoivat henkilöstöä.   

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili Digitalisaatio Viestintä Asiakaskokemus Teknologia 5G Monikanavaisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.