Digi muutti asiakaspalvelua: asiakkaat kaipaavat yhä henkilökohtaisempaa otetta useassa kanavassa

Asiakaskäyttäytyminen on muuttunut radikaalisti digitalisaation myötä. Toimistoaikoina paikan päällä tapahtuva asiakaspalvelu on menneen talven lumia. Asiakkaat kaipaavat monipuolisempaa ja yksilöllistä palvelua – juuri silloin, kun he sitä itse tarvitsevat.

Itsepalvelun merkitys palvelukanavissa korostuu yhä useammin. Asiakkaat hoitavat helpoimmat asiat mielellään itse, mutta samalla monimutkaisempiin ongelmiin kaivataan entistä yksilöidympää palvelua. Tämän lisäksi suuremmissa yrityksissä asiakaskunta voi olla hyvin vaihtelevaa, jolloin tarve palvelun henkilökohtaistamiseen korostuu.

Jotta yritys pystyy tuottamaan yhtenäisen ja kohdennetun asiointikokemuksen asiakkailleen, vaatii se asiakaspalvelulta monikanavaisuutta. Monikanavaisuudella viitataan siihen, että asiakas voi valita itselleen mieluisimman kanavan yhteydenottoon, halusi asioinnin hoitaa sitten chatin tai puhelimen välityksellä.

Monikanavaisuus ei kuitenkaan saa tarkoittaa asiakkaalle päätöntä poukkoilua monen eri kanavan välillä: asioiden hoituminen pitäisi onnistua asiakkaan valitsemassa kanavassa mutkattomasti. Monikanavainen asiakaspalvelu vastaakin palvelutrendien vaatimaan muutokseen.

Genesys yhdistää kaiken somesta puheluihin yhteen paikkaan

Sujuvan monikanavaisen asiakaspalvelun ratkaisumallin tuo pilvipohjainen Genesys. Genesys on maailman johtava asiakaspalveluratkaisujen kehittäjä. Skaalautuva pilvipalvelu soveltuu sekä pienemmille monikanavaista palvelua tarjoavalle asiakaspalveluyksikölle että vaativalle ja järeämpää tukea kaipaavalle Contact Centerille.

Genesys integroi muun muassa sosiaalisen median viestit, puhelut ja sähköpostit saman ohjelman alle. Tämä mahdollistaa monikanavaisen palvelun operoinnin helposti yhden järjestelmän avulla: kaikki tarvitsemasi kanavat löytyvät yhdestä paikasta! Asiakastiedon hyödyntäminen ja kätevät apuohjelmat tehostavat asiakaspalvelijan työtä, mikä vaikuttaa positiivisesti niin työntekijä- kuin asiakaskokemukseen.

Genesys helpottaa yhtenäisen asiakaspalvelun toteuttamista. Jokainen asiakas saa laadukasta palvelua juuri siellä, missä he haluavat saada asioida ja kaikki asiat hoituvat kerralla.

 

Tarvitsetko jouhevuutta monikanavaiseen asiakaspalveluun? Tutustu Genesys-ratkaisuun ja ota yhteyttä!

Avainsanat:

Viestintä Asiakaskokemus Monikanavaisuus

Lue lisää uudesta työstä

1/2023 DNA Business

Mitä kvanttitietokone tekee – ja miksi Schrödingerin ei tulisi hoitaa eläimiä?

”Kvanttitietokonetta voi koittaa ymmärtää, mutta se ei välttämättä sovi arkijärkeen.”
1/2023 DNA Business

Viuh! DNA-liittymällä bitti viuhuu vikkelästi suurimmissa kaupungeissa

Tehokas mobiiliverkko kuuluu sujuvan arjen perusedellytyksiin niin työssä kuin kotona.
1/2023 DNA Business

SOS, haluan hoitaa yritykseni tietoturvan kuntoon mahdollisimman helposti!

Sinä voit keskittyä yrityksesi linjauksiin ja toimintaan, kun operaattori kysyy oikeat kysymykset ja hoitaa teknologian.
1/2023 DNA Business

Sydämenasiana sydän

CardioSignal tunnistaa eteisvärinän ja kohta myös sydämen vajaatoiminnan.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.