5 myyttiä 5G:stä

Mullistavasta 5G:stä puhutaan nyt kaikkialla, mutta monille on epäselvää, mitä 5G ja siihen siirtyminen todella tarkoittavat. Tässä artikkelissa valotamme uuden tiedonsiirtoteknologian saloja ja puramme sitä koskevia myyttejä.

5G:n mystinen kirjain G viittaa sanaan generation eli sukupolvi. 5G tarkoittaakin yksinkertaisesti viidennen sukupolven tiedonsiirtoteknologiaa. Matka tähän kehityksen pisteeseen alkoi 1980-luvulla ensimmäisen sukupolven verkon eli 1G:n syntymästä, jonka myötä Suomessakin päästiin ensi kertaa käyttämään kännykkää. Huiman teknologisen kehityksen johdosta yhteydet toimivat nyt huomattavasti nopeammin ja pienemmällä viiveellä kuin kultaisella kasarilla.

Mutta kuinka ennennäkemättömän vauhdikkaisiin 5G-yhteyksiin pääsee käsiksi ja ketä ne todella hyödyttävät? Näihin kysymyksiin saat vastaukset lukaisemalla alta murtamamme 5G-myytit!

Myytti 1: 5G tulee puhelimeeni automaattisesti

Väärin! 5G:n käyttö vaatii 5G-liittymän ja -päätelaitteen. 5G-verkko ei siis toimi kaikissa puhelimissa, ja uusia 5G-verkkoa tukevia puhelimia onkin vasta hiljattain tullut saataville. Kaikki isoimmatkaan laitevalmistajat eivät ole vielä ehtineet tuoda markkinoille omia 5G-puhelimiaan, mutta uusia julkistuksia tulee takuulla vielä tämän vuoden aikana.

Myytti 2: 5G:n käyttöönotto vaatii uuden SIM-kortin hankkimista

Ei välttämättä! Liittymätyypin vaihtaminen tapahtuu kuten ennenkin, eli operaattorien sisäiset liittymätyypin vaihdot 4G:stä 5G:hen sujuvat pääsääntöisesti ilman SIM-korttien vaihtorumbaa. 5G:n myötä moniin puhelimiin tulee myös etäohjelmoitavat eSIM-kortit, mikä tarkoittaa sitä, että fyysisten korttien vaihtelu voi jäädä pian kokonaan historiaan.

Myytti 3: 5G-puhelinliittymät maksavat maltaita

Pötyä! 5G-liittymäpaketeista löytyy useampia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin, ja edullisimmillaan 5G-liittymästä joutuu maksamaan vain muutaman euron 4G-liittymää enemmän.

Myytti 4: 5G on saatavilla vain puhelinliittymiin

Ei pidä paikkaansa! Kodeissa ja toimistoissa 5G:stä voi nauttia myös liikkuvan laajakaistan muodossa. Lisäksi yritykset, joille lyhyt viive on erityisen tärkeä tekijä, hyötyvät kuidunkaltaisesta kiinteästä 5G-yhteydestä.

Myytti 5: Vain suuret yritykset hyötyvät 5G:stä

Väärin! 5G tuo hyötyä monen kokoisille yrityksille aina yhden henkilön työllistävistä putiikeista massiivisiin tuotantolaitoksiin. Tehdasautomaatio tulee todennäköisesti olemaan yksi 5G:n mullistavista yrityskäytön kohteista, mutta pienimmillekin yrityksille 5G tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippunopeat yhteydet tiloihin, joihin esimerkiksi kuidun rakentaminen olisi liian kallista.
 

Haluatko perehtyä syvemmin 5G:hen?

Lue maksuton oppaamme!

Lataa opas

 

Avainsanat:

5G Verkko
 

Lue lisää uudesta työstä

10/2021 Johan Flykt

Onko asiakas edelleen jonossa? Näin palvelet tehokkaasti

Monikanavaisuus on selvästi parantanut asiakaspalvelun saavutettavuutta.
10/2021 Mikko Kannisto

Pakko uskaltaa rikkoa vanha ja rakentaa turvallisempi perusta

Maailma ympärillämme muuttui ja muuttuu.
Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille
10/2021 DNA Business

Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille

Privaattiverkko on helppo skaalata yrityksen tarpeiden mukaan.
Kuva: Kasvu Open / Matias Ulfves
9/2021 DNA Business

Etsitkö inspiraatiota kasvuun? Hae vinkit kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalista lokakuussa!

Myynti ja markkinointi ovat kasvuyrityksen tärkein kehittämisen kohde.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.