Blogit

Iik, pieni firmani kasvaa, miten toimin?

Onnea! Olet tehnyt hyvää työtä yrittäjänä, kun yrityksesi liiketoiminta ja henkilömäärä kasvavat. Yrityksen kasvu on merkittävä virstanpylväs, johon liittyy paljon innokkaita odotuksia sekä lukuisia hoidettavia käytännön asioita.

Etenkin ensimmäisen työntekijän palkkaaminen teettää rutkasti paperityötä ja järjestelyjä, eikä se ihan ilmaistakaan ole.

Mitä pitää siis tehdä, kun palkkaat ensimmäisen työntekijän?

  • Etsi yritykseesi sopiva työntekijä ja tee hänen kanssaan työsopimus
  • Hoida palkanmaksu, sivukulut ja vakuutukset kuntoon
  • Kilpailuta työterveyshuolto
  • Ilmoita verottajalle uudesta työntekijästä
  • Hanki työntekijälle työvälineet

Työvälineiden hankintatarpeet riippuvat pitkälti siitä, millaista työtä uusi työntekijä tulee tekemään. Pieni myymälä, kauneushoitola tai rakennusfirma voi selvitä ilman kummempia hankintoja, jos nettiyhteys on riittävä ja toimipisteestä löytyy jo asiakaspalveluun ja ajanvarauksiin tarkoitettu puhelin.

Tietotyötä tai esimerkiksi ohjelmistokehitystä tekevän yrityksen on taas panostettava uudelle työntekijälle tarjottaviin yhteyksiin ja työvälineisiin. Jos yrityksellä ei ole vielä kiinteää toimipistettä tai työ tapahtuu muuten vaihtelevissa paikoissa, on läppäriin tai tablettiin hankittava riittävä nettiyhteys.

Käyttääkö uusi työntekijä puhelinta vain asiakkaiden kanssa puhumiseen vai käyttääkö hän sitä jo lähes tietokoneen tavoin? Onko tarvetta ottaa laadukkaita kuvia asiakastöistä tai esimerkiksi kiinteistönvälittäjän kohteista? Tekeekö hän töitä ainoastaan Suomessa vai liikkuuko hän työnsä puolesta myös EU-alueella tai jopa sen ulkopuolella? Ja ethän vain unohda tietoturvaa?

Puhelimen ja liittymän valintaan liittyy paljon huomioitavia asioita, joista voit lukea lisää maksuttomasta kasvavan yrityksen oppaasta!

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.