Blogit

DNA kysyi – tässä vanhempien mielestä 4 tärkeintä asiaa lapsen liittymässä

Oman puhelimen tarkoituksena on tuoda iloa ja turvaa pienen ihmisen sekä tämän perheen päivään. Kysyimme hiljattain Facebookissa, mitä asioita vanhemmat pitävät tärkeinä lapsen liittymää valittaessa. Saimme runsaasti vastauksia, joiden joukosta korostui selkeästi neljä asiaa: hinta, netin rajattomuus, rajoitukset ja turvallisuus.

Hinta

Vastauksissa eniten korostunut asia oli liittymän hinta – sen koki tärkeäksi jopa n. 40 % kyselyyn vastanneista. Kommenteissa huomioitiin, että kun lapsi saattaa käyttää puhelinta vähemmän, on hinnan myös oltava käytön mukainen.

Vastaajien joukosta Pekka H. avasi asiaa näin: “Turvallinen ja edullinen liittymä netillä, jossa netissä kohtuu nopeus. Puhelut ja tekstiviestit laskutettaisiin min ja kpl mukaan eli rajattomana vain nettiyhteys.”

DNA tarjoaa liittymiä useissa eri hintaluokissa – lue lisää täältä.

Muista myös katsoa henkilökohtainen liittymätarjous juuri sinulle.

Rajattomuus – ei ikäviä yllätyksiä laskuissa

Neljäsosalle vastaajista oli tärkeää rajaton netti lapsen liittymässä. Tulos ei tullut yllätyksenä – suuri osa perheen pienimpien puhelimen käytöstä kun tapahtuu nykyään internetin välityksellä. Rajattoman nettiyhteyden valitsemalla välttääkin esimerkiksi mahdolliset liiallisesta YouTube-videoiden striimaamisesta aiheutuvat laskut.

Marlene K. kommentoi asiaa osuvasti: “Edullinen liittymä rajattomalla netillä. Lapset käyttää paljon nettiä ja esim WhatsAppia puheluihin ja viestintään, eivät paljon normaali puheluita soittele tai viestittele.”

DNA:n uusissa puhelinliittymissä on aina rajaton netti kotimaassa – tarkastele valikoimaamme täällä.

Rajoitukset

Kyselymme mukaan kolmas tärkeä asia vanhemmille on mahdollisuus asettaa liittymään rajoituksia esimerkiksi palvelunumeroita tai sovelluskauppaostoksia varten. Tämä on ymmärrettävää – pienet lapset eivät aina ymmärrä palvelunumeroiden tai ostosten tuovan vanhemmille mahdollisesti mittavan lisälaskun.

Miia D. kommentoi asiaa näin: “Me ei olla vielä hommattu esikoiselle puhelinta, mutta asiat mitkä haluttaisiin liittymässä olevan, olis just rajoitukset. Ei soitot eikä viestit onnistuisi maksullisiin numeroihin eikä senkään myötä pystyisi latailee mitään maksullisia pelejäkään.”

Asiakaspalvelumme avulla DNA:n liittymiin on helppo asettaa tarvittavat rajoitukset – lue aiheesta lisää täältä.

Turvallisuus

Viimeinen muttei suinkaan vähäisin vastauksissa korostunut asia oli liittymän yleinen turvallisuus ja tietoturva – sitä piti tärkeänä n. 20 % vastanneista. Erityisesti mobiililaitteiden tietoturva on ollut viime aikoina paljon pinnalla, joten sen esiintyminen vastauksissa oli odotettavaa. Perheen pienimmän voi olla vaikea käsittää puhelimen käytön tietoturvariskit, joten liittymä on syytä suojata asiaan kuuluvalla tavalla.

DNA Turvapaketilla suojaat koko perheen netinkäytön. Sen perhesääntöjen avulla voit mm. valita sopivan ruutuajan arkipäiville ja viikonlopulle, rajoittaa sisältöä lapsen iän mukaan tai hallita lapsen käyttämiä sovelluksia. Tutustu siihen tarkemmin tästä.

Näiden neljän eniten korostuneen asian lisäksi vastauksissa mainintoja saivat muun muassa liittymän joustavuus sekä luotettavuus. Useimmissa vastauksissa myös mainittiin useampi kuin yksi näkökulma – tämä saamamme kommentti kiteyttääkin hyvin, millainen lapsen ensimmäisen liittymän tulisi usean vanhemman mielestä olla:

“Liittymä jonka käyttöä pystyy rajoittamaan ja valvomaan. Mukautuva pitää myös olla lapsen kasvaessa. Rajaton netti tietysti, puhe-ja textari saldo ei ole niin tärkeää olla kovinkaan iso. Pääasia on turvallinen ja vastuullinen liittymä.”

 

Tämän linkin takaa voit lukea lisää lapselle sopivasti puhelinliittymistä. Sivustolta löydät myös muuta infoa liittyen lapsen puhelimen käyttöön, kuten neuvoja ensipuhelimen ostoon.

Avainsanat:

koululaiset ekaluokkalaiset Lapsiperheen arkea

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen