Suomen kesä saa ihmiset liikkeelle: mökille, veneelle, matkailuautoilemaan tai kakkosasunnolle. Nykyään myös nettiyhteyden tarve seuraa mukana. Toimiva netti ei enää tarkoita vain kotiosoitteeseen tulevaa kaapelia, vaan yhteyttä, joka kulkee käyttäjän mukana.
"Netti on nykyään olennainen osa myös vapaa-aikaa. Etätöitä tehdään mökillä, lapset katsovat striimejä ja välillä pelataan tai kokkaillaan YouTubesta ohjeita katsoen. Tarpeet ovat samat kuin kotona, mutta ympäristö vaihtelee – siksi on tärkeää, että yhteys toimii luotettavasti siellä, missä sitä tarvitaan”, kertoo DNA:n kodin netistä vastaava liiketoimintajohtaja Jussi Lahdenperä.
Mökkiyhteys kuntoon – vaihtoehtoja eri tarpeisiin
Kesäpaikan nettiyhteys kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon aikaa siellä vietetään, ja kuinka vaativaan käyttöön yhteyttä tarvitaan.
Jos mökillä käydään satunnaisesti, toimii DNA Kotimokkula hyvin. Se on langaton laite, joka käyttää SIM-korttia ja jakaa WiFi-yhteyden usealle laitteelle. Laite voidaan sijoittaa sinne, missä signaali on vahvin, ja sen käyttöönotto käy helposti ilman asennuksia.
Matkakäyttöön kuten veneeseen, asuntoautoon tai lomareissuille, sopii erityisesti DNA Matkamokkula, joka akkukäyttöinen ja helposti mukana kulkeva mobiilireititin. Se luo langattoman verkon juuri sinne, missä mobiiliverkkoa on saatavilla.
Kun kesäpaikassa oleskellaan pidempään tai tehdään töitä etänä, voi olla järkevää investoida kiinteästi asennettavaan ulkomokkulaan. Tällainen laite sijoitetaan rakennuksen ulkopuolelle tai esimerkiksi vinttiin, jolloin se saa vahvemman ja vakaamman signaalin lähimmästä tukiasemasta.
"Jos yhteyden vakaus on tärkeää, kuten se etätyössä, pelaamisessa tai suoratoistossa on, kannattaa harkita DNA Netti Takuukaistalla -palvelua. Sen avulla asiakas saa taatun miniminopeuden, joka tuo varmuutta ja ennustettavuutta yhteyden käyttöön myös mökkioloissa", Lahdenperä sanoo.
Viisi vinkkiä toimivaan mökkiverkkoon
1. Tarkista kuuluvuus etukäteen
DNA:n kuuluvuustyökalu ja asiantuntijat myymälässä auttavat arvioimaan, millainen yhteys kesäpaikassa toimii – 4G vai 5G, ja missä tukiasema sijaitsee.
2. Valitse käyttötarpeeseen sopiva laite
Matkakäyttöön DNA Matkamokkula, lyhyempään oleskeluun DNA Kotimokkula, ja pidempään käyttöön tai vaativampaan yhteystarpeeseen kiinteä ulkomokkula.
3. Sijoita laite oikein
Parhaan yhteyden saa usein, kun laitteen sijoittaa korkealle ja lähelle ikkunaa tai ulkoseinää. Ulkomokkula voidaan asentaa rakennuksen ulkopuolelle tai katolle.
4. Vältä puhelimen jakamista pitkään
Hotspotin käyttäminen puhelimesta kuluttaa akkua, kuormittaa laitteen suorituskykyä ja voi heikentää yhteyden laatua. Mokkulat on suunniteltu erityisesti tätä käyttöä varten.
5. Panosta vakauteen, jos käytössä on videopalavereita tai raskasta dataa
DNA Netti Takuukaistalla -palvelu tarjoaa luotettavan ratkaisun, kun kesäverkkoon halutaan lisätä varmuutta ja tasalaatuisuutta.
Netti on mökin uusi perusmukavuus
Nettiyhteys on noussut mökkivarustelun kärkeen, melkeinpä siinä missä juokseva vesi tai sähkökin. Netti tuo turvaa, viihdettä, yhteydenpidon mahdollisuudet ja usein myös työrauhan.
"Kesämökki on monelle kakkoskoti. Siksi yhteyden pitäisi olla yhtä hyvä kuin kotonakin – tai ainakin riittävän hyvä siihen, mitä oikeasti tarvitaan. Haluamme varmistaa, että tämä onnistuu mahdollisimman mutkattomasti", Lahdenperä kiteyttää.