Tarjouksia ja vinkkejä turvalliselle koulutielle

Oma puhelin tuo turvaa ja iloa pienen koululaisen päivään. Yhdessä aikuisen kanssa on mukavaa opetella puhelimen käyttöä ja sopia pelisäännöistä. Koululaiselle sopivat puhelimet, liittymät ja turvaa tuovat lisäpalvelut löydät tältä sivulta.

Lapselle oma puhelin?

Ikioma luuri on monen lapsen ykköstoive ja se tuo myös turvaa pienen koululaisen päivään. Puhelinta ja palveluita valitessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama tärkeä asia.

lapsi reppu selässä

Lasten suosikit

Samsung Galaxy J6

Edullinen älypuhelin ensimmäiseksi puhelimeksi. Näytölle mahtuu monta sovellusta, joten videoidenkatselu, chattaaminen ja netin selaaminen onnistuvat vaikka yhtä aikaa.

Huawei Y6 2019

Puhelimessa on turvallinen ja helppokäyttöinen kasvojentunnistus. Tällä puhelimella lapsesi ottaa myös hyviä kuvia, jopa hämärässä.

5 vinkkiä ensimmäiseksi puhelimeksi

Kun lapselle ostetaan ensimmäinen oma puhelin, tarvitaan myös sopiva puhelinliittymä, hauskat sovellukset sekä selvät pelisäännöt käytölle. Näin onnistutte yhdessä:

lapsi puhelimessa

Näin valitset lapselle sopivan liittymän

Kun lapselle ostetaan ensimmäinen oma puhelin, tarvitaan myös sopiva puhelinliittymä. Tässä kolme vinkkiä valintaan:

  1. Rajaton liittymä on huoleton valinta. Rajattomalla liittymällä lapsi saa harjoitella puhelimen käyttöä rauhassa, eikä vanhempien tarvitse pelätä yllätyslaskuja.
  2. Valitse netin nopeus käyttötarkoituksen mukaan. Jos lapsi käyttää puhelinta lähinnä yhteydenpitoon esimerkiksi WhatsAppissa, hitaampikin netti riittää. Kun puhelimella katsotaan paljon videoita ja pelataan, nopeampi netti tekee siitä hauskempaa ja on tarpeen.
  3. Valitse liittymään sopivat rajoitukset. Estä esimerkiksi puhelut ja viestit maksullisiin palvelu- ja viihdenumeroihin. Lisätietoja rajoituksista ja estoista löydät tukisivuilta.

Pienille ja isommille sopivat liittymät: 

Näin teet lapsen älylaitteesta hetkessä turvallisemman

Lapsen netin ja puhelimen käytössä on monia hyviä puolia. Lapsi voi esimerkiksi ilmoittaa vanhemmille, jos hän aikookin mennä suoraan koulusta ystävälle. Myös lapsen turvallisuus paranee, sillä hätätilanteissa hän voi hälyttää apua.

Hyvien puolien lisäksi älypuhelimen käytössä kannattaa olla tarkkana: eihän lapsi päädy netissä tekemisiin väärien ihmisten tai haitallisen sisällön kanssa? Siksi lapsen turvallinen puhelimen ja netin käyttö on koko perheen asia. Tässä F-Securen Jussi Koskisen vinkit vanhemmille: