Yritysmyyjä vai ihminen?

Yritysmyyjän tärkeimpiä ominaisuuksia on asiantuntevuus. Omat tuotteet pitää tuntea läpikotaisin. Pelkästään siihen ei kuitenkaan nykypäivänä voi takertua, vaan asiakkaan luottamuksen saavuttaminen edellyttää aitoa sympaattisuutta ja huolehtivaisuutta.

B2B-myynti on usein monimutkaisempaa kuin kuluttajakauppa. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei molempia hoidettaisi ihmisten kesken.

Myös B2B-ostajalla on tunteet pelissä, ja jos henkilökemiat eivät toimi, kauppaa ei tule. Miksi tulisikaan, kun saman tavaran voi saada myös miellyttävältä henkilöltä?

Itse koen olevani yritysmyyjänä etuoikeutetussa asemassa, kun pääsen tapaamaan erilaisia ihmisiä, sillä juuri erilaisuudesta saan inspiraation myyntityöhön. Joka kerta tavatessani uuden ihmisen, saan miettiä, miten vakuutan olevan juuri se henkilö, jonka kanssa kannattaa ja uskaltaa alkaa yhteistyöhön.

Sosiaalinen media on yritysmyyjille ja heidän asiakkailleen arvokas työkalu, koska siellä yhteydenpito hoituu mutkattomasti ja henkilökohtaisesti. B2B-somessa menestyäkseen kannattaa kuitenkin pitää mielessä muutama paras käytäntö:

  • Yrityksen pitää tarjota seuraajilleen hyvä syy, miksi kannattaa seurata. Pelkästään omien tuotteiden mainostaminen ja itsensä kehuminen eivät tuo lisäarvoa sosiaalisen median kanavissa. Kannattaa keskustella aidosti kehuskelematta – ihmiseltä ihmiselle.
  • Positiivisesta palautteesta pitää aina muistaa kiittää. Tilaisuus kannattaa myös hyödyntää ja twiitata hyvä palaute eteenpäin. Sen lisäksi, että se on kohteliasta, sillä saa helposti ihan ilmaista positiivista julkisuutta.
  • Myös negatiiviseen palautteeseen pitää reagoida – mielellään heti. Vastaamalla heti asiakkaan viestiin, yritys pystyy heti puuttumaan tilanteeseen ja katkaisemaan “pahojen kellojen kalkatuksen”. Negatiivisestakin palautteesta on syytä kiittää, luvata korjata tilanne ja oppia, ettei vastaavia tilanteita syntyisi uudestaan.

Ennen kaikkea: ole läsnä omana itsenäsi, kuuntele mitä asiakkaat haluavat, ja mieti, miten minä ja yrityksemme voimme ratkaista heidän ongelmiaan.

Avainsanat:

Asiakaskokemus

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Johtaja, viesti järjellä ja tunteella, vinkkaa Peter Nyman

Johtaja, viesti järjellä ja tunteella, vinkkaa Peter Nyman.
3/2023 DNA Yrityksille

Asiakaskokemuksen konkari: “Asiakkaiden rajallisin resurssi ei ole raha”

Asiakaskokemuksen konkari: teknologia ei voi koskaan täysin korvata aitoa ihmiskohtaamista.
3/2023 DNA Yrityksille

3D-tulostus tuo uusia mahdollisuuksia teollisuuteen – Tavoitteena joustavampi valmistus, parempi kierrätettävyys ja edullisempi elinkaari

3D-tulostuksen kaupalliset sovellukset ovat nurkan takana – VTT:llä tulostettu jo sähkömoottorin osia.
3/2023 DNA Yrityksille

Asynkronisuus jatkaa hybridityön aloittamaa muutosta

Palaveriputki stressaa ja verottaa työtehoja – Asynkronisuus auttaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.