Yritysmyyjä vai ihminen?

Yritysmyyjän tärkeimpiä ominaisuuksia on asiantuntevuus. Omat tuotteet pitää tuntea läpikotaisin. Pelkästään siihen ei kuitenkaan nykypäivänä voi takertua, vaan asiakkaan luottamuksen saavuttaminen edellyttää aitoa sympaattisuutta ja huolehtivaisuutta.

B2B-myynti on usein monimutkaisempaa kuin kuluttajakauppa. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei molempia hoidettaisi ihmisten kesken.

Myös B2B-ostajalla on tunteet pelissä, ja jos henkilökemiat eivät toimi, kauppaa ei tule. Miksi tulisikaan, kun saman tavaran voi saada myös miellyttävältä henkilöltä?

Itse koen olevani yritysmyyjänä etuoikeutetussa asemassa, kun pääsen tapaamaan erilaisia ihmisiä, sillä juuri erilaisuudesta saan inspiraation myyntityöhön. Joka kerta tavatessani uuden ihmisen, saan miettiä, miten vakuutan olevan juuri se henkilö, jonka kanssa kannattaa ja uskaltaa alkaa yhteistyöhön.

Sosiaalinen media on yritysmyyjille ja heidän asiakkailleen arvokas työkalu, koska siellä yhteydenpito hoituu mutkattomasti ja henkilökohtaisesti. B2B-somessa menestyäkseen kannattaa kuitenkin pitää mielessä muutama paras käytäntö:

  • Yrityksen pitää tarjota seuraajilleen hyvä syy, miksi kannattaa seurata. Pelkästään omien tuotteiden mainostaminen ja itsensä kehuminen eivät tuo lisäarvoa sosiaalisen median kanavissa. Kannattaa keskustella aidosti kehuskelematta – ihmiseltä ihmiselle.
  • Positiivisesta palautteesta pitää aina muistaa kiittää. Tilaisuus kannattaa myös hyödyntää ja twiitata hyvä palaute eteenpäin. Sen lisäksi, että se on kohteliasta, sillä saa helposti ihan ilmaista positiivista julkisuutta.
  • Myös negatiiviseen palautteeseen pitää reagoida – mielellään heti. Vastaamalla heti asiakkaan viestiin, yritys pystyy heti puuttumaan tilanteeseen ja katkaisemaan “pahojen kellojen kalkatuksen”. Negatiivisestakin palautteesta on syytä kiittää, luvata korjata tilanne ja oppia, ettei vastaavia tilanteita syntyisi uudestaan.

Ennen kaikkea: ole läsnä omana itsenäsi, kuuntele mitä asiakkaat haluavat, ja mieti, miten minä ja yrityksemme voimme ratkaista heidän ongelmiaan.

Avainsanat:

Asiakaskokemus

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.