Blogit

Ennakointi voi pelastaa liiketoimintasi jatkuvuuden – Miten yrityksesi on varautunut poikkeustilanteisiin?

Geopoliittisen tilanteen kiristyminen ja sen mukanaan tuomat ennalta arvaamattomat seuraukset vaikuttavat yritysten toimintaympäristöön. Digitalisaation myötä verkkorikollisuus on lisääntynyt, ja tietoturva on entistä kiinteämpi osa kaikkia käytettäviä palveluita. Jokaisen yrityksen on hyvä varautua mahdollisiin poikkeustilanteisiin ja turvata näin oman liiketoimintansa jatkuvuus.

Poikkeustilanteiden hallinta lähtee liiketoimintakriittisimpien toimintojen tunnistamisesta. Mitkä asiat yrityksesi toiminnassa ovat sellaisia, joiden toiminta ei saa missään nimessä häiriintyä? Entä minkä toimintojen häiriötila ei aiheuta suurta vahinkoa? Kriittisten toimintojen priorisointi auttaa yritystäsi valmistautumaan mahdollisiin uhkiin riittävillä toimenpiteillä.

Missä yrityksesi data sijaitsee?

Oletko koskaan pohtinut, missä datasi sijaitsee ja minne tietosi on tallennettu? Monien yleisten yritystyökalujen taustalla ovat suuret pilvipalveluiden toimittajat, kuten Microsoft Azure, Amazon Web Services ja Google Cloud Platform, joiden kautta yrityksesi data kulkee ympäri maailmaa.

DNA Pilvikytkennän avulla voit yhdistää useat pilvipalvelut saumattomaksi osaksi yritysverkkoa. Näin pilvipalveluiden käytöstä tulee turvallisempaa, ja tiedät, missä datasi asuu. DNA:n MPLS-verkon kautta toteutetun tietoliikenneratkaisun ansiosta pilvipalveluiden käyttö ei ole riippuvaista internetyhteyksien kapasiteetista tai ongelmista.

Yhteydet, jotka toimivat luotettavasti myös poikkeustilanteissa

Varautumisen kannalta olennainen asia on luotettavat tietoliikenneyhteydet. Varmennetut yhteydet ovat tärkeitä sellaisissa yrityksen toimipisteissä, joissa toiminnan tulee pystyä jatkumaan katkotta. Esimerkiksi kaupat, varastot, pankit ja sairaalat tarvitsevat yhteyksiä, joissa toiminnot eivät pysähdy verkkohäiriön vuoksi.

Suurin osa yrityksistä tarvitsee tänä päivänä yhteyksiä myös Suomen rajojen ulkopuolella oleviin palveluihin. Tämän vuoksi on tärkeää, että teleoperaattorilla on hyvin varmennetut ulkomaan yhteydet. DNA:lla on käytössä Suomesta ulkomaille useita erillisiä yhteysreittejä. Näistä kaksi Suomen ja Ruotsin välistä merikaapelireittiä sekä maareitti ovat täysin DNA:n omistuksessa. Kriittisimmille toimijoille voimme tarjota myös satelliittivarayhteyksiä.

Ulkoistamalla tietoturvapalvelusi voit itse keskittyä olennaiseen

Tietoturvavaatimusten koventuessa ja poikkeustilanteiden uhkien lisääntyessä on yrityksen tietoturvatoimien kokonaisuus syytä saattaa ajan tasalle. Kiristynyt regulaatio, josta viimeisin esimerkki on NIS2-direktiivi, luo yrityksille uusia velvoitteita oman toiminnan tietoturvallisuuden ja organisaation resilienssin kasvattamiseksi. 

DNA:lta saat loogiset ja turvalliset verkkopalvelukokonaisuudet, jotka tukevat toinen toisiaan. Kun verkko on toimitettu ja ylläpidetty samasta kanavasta, on mahdollista luoda täydellinen tilannekuva ja tehdä kattavaa raportointia.

Tietoturva-alan asiantuntijat ovat haluttua valuuttaa, mikä onkin luonut alalle osaajapulan. Sinun tai työntekijöidesi ei kuitenkaan tarvitse osata tai ehtiä tekemään kaikkea itse, vaan osa asioista on järkevää ulkoistaa luotettavalle kumppanille.

Esimerkkinä ulkoistetusta kyberuhkien seurannasta ja yrityksesi tietoturvan tilan valvonnasta toimii SOC-tietoturvakeskus. Keskuksen asiantuntijat havaitsevat ja analysoivat tietoturvan poikkeamat nopeasti sekä reagoivat niihin tarkoituksenmukaisella tavalla. Palveluun on mahdollista liittää yrityksesi verkossa olevat laitteet ja palvelimet sekä pilvipalvelut. Jotta kokonaiskuva säilyy kirkkaana, palvelu hyödyntää myös olemassa olevien tietoturvapalveluiden lokitietoja.

Viisi vinkkiä yritykselle poikkeustilanteisiin varautumiseen

  1. Tunnista yrityksesi liiketoimintakriittisimmät toiminnot. 
  2. Arvioi mahdolliset riskit ja uhkien todennäköisyys. 
  3. Tee suunnitelma poikkeustilanteita ja toiminnan palauttamista varten. 
  4. Harjoittele poikkeustilanteisiin valmistautumista ja niissä toimimista. 
  5. Älä epäröi hyödyntää kumppania, joka auttaa sinua tietoturvallisen kokonaisratkaisun rakentamisessa. 

 

Varautuminen on yhteinen asiamme, johon DNA haluaa tarjota yrityksellesi apua. Huippuluokan asiantuntemus, vahva projektiosaaminen ja toisiaan tukevat ratkaisut tekevät yrityksesi arjesta turvallista ja stressittömämpää. Tutustu DNA:n kattaviin verkko- ja tietoturvapalveluihin ja ota yhteyttä! 

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Digitalisaatio Tietoturva Pilvipalvelut Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

DNA Cloud Managed SASE laskeutuu hypekäyrän huipulta käytäntöön ja vie modernin tietoturvan seuraavalle tasolle

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Klikkaus haitalliselle sivulle voi riskeerata yrityksesi tiedot – DNA Varma auttaa torjumaan haitalliset sivustot

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Benjamin Särkkä toivoo näkevänsä rohkeampaa tekoälykehitystä Suomessa ja maailmalla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

SASE Security Summit: Tärkeitä oppeja ja oivaltavia tarinoita kyberturvallisuuden rintamalta

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.