Viisi vinkkiä kesäpäivien etätyöhön

Etätyösuositus jatkuu Suomessa elokuun alkuun asti ja moni jatkaa töitä etätoimistolta käsin varmasti vielä sen jälkeenkin. Kesäisiä työpäiviä varten kannattaa laittaa korvan taakse muutama hyödyllinen vinkki niin etätyövälineistä kuin työoloista, joista tässä jakoon muutama keskeisin.


Videoneuvottelut pyörimään. Lomien takia viikkopalaverit on ehkä laitettu tauolle, mutta videoneuvotteluita varmasti pidetään tarpeen mukaan kuten tähänkin asti. Nopeat yhteydet takaavat katkeamattoman kuvanlaadun myös suoraan laiturilta. Hellepäivinä kannattaa ajoittaa tärkeimmät palaverit heti aamuun, sillä lämpötilan nousu vaikuttaa päivän mittaan vireystasoon. Hyödynnä varsinkin palaverien aloitukset – ensimmäinen vartti on yleensä sitä tehokkainta aikaa, jolloin on hyvä käydä läpi kaikki tärkeimmät asiat.

 

Katse näyttöön. Mikäli käyt videoneuvotteluja ulkotiloissa, kiinnitä huomiota valaistukseen, ettei auringon heijastus häiritse itseäsi tai työkaveriasi ruudun toisella puolen. Tietoturvan takia on myös tärkeää suojata tietokoneen näyttö uteliailta katseilta. Lisäksi mikäli taustamaisema ei sovi tilanteeseen, kannattaa tallentaa koneelle valmiiksi erilaisia taustakuvia, joita voi käyttää tarvittaessa. Esimerkiksi firman logo tai kuva omalta toimistolta toimivat hyvin.

Uusia etätyökaluja. Olitpa mökillä tai puistossa, varmista, että käytössäsi ovat nopeat ja turvalliset mobiiliyhteydet, sillä ilman niitä pilvipalveluiden käyttö tai verkkotapaamiset eivät onnistu. Kun tekniikka pelaa, työtkin sujuvat helpommin. Mikäli olet kolunnut Slackin ja Zoomin toiminnallisuudet jo läpi ja aikaa jää vähän yli, hyödynnä hiljaiset hetket tutustumalla muihin poikkeusoloissa suosiotaan kasvattaneisiin sovelluksiin. Oletko jo vertaillut Trelloa ja Asanaa? Entä olisiko vaikkapa Muralista tai Mirosta tiiminne seuraavaksi workshop-työkaluksi?

Turvaa tietosi. Näinä aikoina, kun asiointi on siirtynyt kaikkien osalta entistä enemmän verkkoon, on liikkeellä myös monenlaisia onnenonkijoita. Kesälomakauden perinteisten aiheettomien laskujen lisäksi kannattaa nyt olla erityisen varovainen epämääräisten linkkien kanssa, tulivatpa ne sitten roskapostien joukossa tai tekstiviesteinä. Tietoturvasta kannattaa muistuttaa koko organisaatiota ja kun töitä tehdään milloin mistäkin, on tärkeää välttää etenkin suojaamattomia verkkoja.

Tauot virkistävät. Missä tahansa liikutkin, kesällä on hyvä järjestää aikataulut riittävän joustaviksi, jotta töiden lomassa ehtii nauttia myös hyvistä keleistä ja pitää riittävästi taukoja. Parhaat ideat syntyvät silloin, kun aivot saavat riittävästi lepoa. Karsi siis pois ylimääräiset häiriötekijät, esimerkiksi turhat notifikaatiot vaikkapa kävelyiden ajaksi tai iltaisin, jolloin et niitä tarvitse.

Lisää etätyövinkkejä löydät aihetta käsittelevästä oppaastamme.

Aurinkoista ja inspiroivaa kesää kaikkiin työpisteisiin!

 

Tee ja johda tuloksellista etätyötä

Lataa maksuton opas ja lue etätyövinkit yksilön, tiimin ja johtajan näkökulmasta.

Lataa opas

 

Avainsanat:

Etätyö Liikkuva työ Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.