Näiden vinkkien avulla palaat kesälomilta työarkeen täynnä virtaa

Onko lomat lusittu ja mieli maassa? Vai odotatko jo innolla kollegoiden kohtaamista ja inspiroivia työtehtäviä? Jos kesälomaan on syytä varautua etukäteen, kannattaa myös työhön paluuta suunnitella. Pehmeän laskun avulla ylläpidät loman suomaa lisävirtaa ja varmistat, ettei arkeen paluu pääse painamaan jaksamista alas. Näillä vinkeillä palaat lomalta kuin konkari konsanaan.

Pitkitä kesälomaa

Loppukesästä ja alkusyksystä sää hellii vielä usein, jolloin iltaisin ja viikonloppuisin voi vielä tehdä mukavia kesäpuuhia. Käy uimassa, veneilemässä tai piknikillä. Piipahda omalla tai kaverin mökillä ja nauti valoisista illoista tunnelmallisen kävelylenkin muodossa. 

Pakkaa kannettava reppuun ja suuntaa puistoon tai terassille purkamaan sähköpostisumaa. Työtä rytmittävän lounastauonkin voi aivan hyvin pitää kelien salliessa raikkaassa ulkoilmassa, jolloin päätetyöskentelyn uuvuttamat aivot saavat kipeästi kaipaamaansa happea. 

Hyödynnä liikkuvan työn mahdollisuuksia

Mikään ei estä etätyöläistä viettämästä vielä yhtä viikkoa mökillä, vaikka työt jo jatkuisivatkin. Nopean 5G-liittymän ansiosta yhteydet pelaavat kuin konttorilta käsin konsanaan ja työpäivän jälkeen pääset nauttimaan vielä arjesta poikkeavasta tunnelmasta ja lämpimistä loppukesän illoista.

Jos taas tapanasi on työskennellä toimistolta käsin, harkitse työhön paluuta muutaman etäpäivän turvin. Oman kodin rauhassa voit purkaa sähköpostisi ja suunnitella tulevia viikkoja ilman keskeytyksiä. Pehmeä laskeutuminen auttaa jaksamaan ja edistää siten työhyvinvointia.

Suunnittele lomaltapaluu tukemaan arkeasi ja jaksamistasi

Moni suomalainen aloittaa lomansa säntillisesti maanantaina ja päättää sen viikon viimeiseen päivään. Mitä jos kokeilisit palata lomalta esimerkiksi keskiviikkona? Näin ensimmäisestä työviikosta tulee armollisen lyhyt, eikä edessä häämöttävä viikonloppu varmasti tee pahaa informaatiotulvan keskellä kamppaillessa.

Toisaalta lomapäiviä voi aivan hyvin jakaa myös useammalle viikolle. Miltä kuulostaisi kolmen viikon kesäloma heinäkuussa ja nelipäiväiset työviikot elokuun ilostuttajiksi? Pitkä viikonloppu mahdollistaa jos jonkinlaista kesätekemistä ja tuo tullessaan selkeän pesäeron arkeen. Jos työtä ja muuta elämää sovitetaan tänä päivänä entistä joustavammin yhteen, ei ole mitään syytä olla suunnittelematta kesälomiakaan tukemaan omaa jaksamistaan parhaimmalla mahdollisella tavalla.

 

Onko etätyöhön palaaminen edessä? Lue oppaamme tuloksellisen etätyön tekemisestä ja johtamisesta!

 

Artikkeli päivitetty 12.7.2022. Alunperin artikkeli on julkaistu 2.7.2021.

Avainsanat:

Yhteydet Muuttuva työ Työkulttuuri Liikkuva työ Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.