Näiden vinkkien avulla palaat kesälomilta työarkeen täynnä virtaa

Onko lomat lusittu ja mieli maassa? Vai odotatko jo innolla kollegoiden kohtaamista ja inspiroivia työtehtäviä? Jos kesälomaan on syytä varautua etukäteen, kannattaa myös työhön paluuta suunnitella. Pehmeän laskun avulla ylläpidät loman suomaa lisävirtaa ja varmistat, ettei arkeen paluu pääse painamaan jaksamista alas. Näillä vinkeillä palaat lomalta kuin konkari konsanaan.

Pitkitä kesälomaa

Loppukesästä ja alkusyksystä sää hellii vielä usein, jolloin iltaisin ja viikonloppuisin voi vielä tehdä mukavia kesäpuuhia. Käy uimassa, veneilemässä tai piknikillä. Piipahda omalla tai kaverin mökillä ja nauti valoisista illoista tunnelmallisen kävelylenkin muodossa. 

Pakkaa kannettava reppuun ja suuntaa puistoon tai terassille purkamaan sähköpostisumaa. Työtä rytmittävän lounastauonkin voi aivan hyvin pitää kelien salliessa raikkaassa ulkoilmassa, jolloin päätetyöskentelyn uuvuttamat aivot saavat kipeästi kaipaamaansa happea. 

Hyödynnä liikkuvan työn mahdollisuuksia

Mikään ei estä etätyöläistä viettämästä vielä yhtä viikkoa mökillä, vaikka työt jo jatkuisivatkin. Nopean 5G-liittymän ansiosta yhteydet pelaavat kuin konttorilta käsin konsanaan ja työpäivän jälkeen pääset nauttimaan vielä arjesta poikkeavasta tunnelmasta ja lämpimistä loppukesän illoista.

Jos taas tapanasi on työskennellä toimistolta käsin, harkitse työhön paluuta muutaman etäpäivän turvin. Oman kodin rauhassa voit purkaa sähköpostisi ja suunnitella tulevia viikkoja ilman keskeytyksiä. Pehmeä laskeutuminen auttaa jaksamaan ja edistää siten työhyvinvointia.

Suunnittele lomaltapaluu tukemaan arkeasi ja jaksamistasi

Moni suomalainen aloittaa lomansa säntillisesti maanantaina ja päättää sen viikon viimeiseen päivään. Mitä jos kokeilisit palata lomalta esimerkiksi keskiviikkona? Näin ensimmäisestä työviikosta tulee armollisen lyhyt, eikä edessä häämöttävä viikonloppu varmasti tee pahaa informaatiotulvan keskellä kamppaillessa.

Toisaalta lomapäiviä voi aivan hyvin jakaa myös useammalle viikolle. Miltä kuulostaisi kolmen viikon kesäloma heinäkuussa ja nelipäiväiset työviikot elokuun ilostuttajiksi? Pitkä viikonloppu mahdollistaa jos jonkinlaista kesätekemistä ja tuo tullessaan selkeän pesäeron arkeen. Jos työtä ja muuta elämää sovitetaan tänä päivänä entistä joustavammin yhteen, ei ole mitään syytä olla suunnittelematta kesälomiakaan tukemaan omaa jaksamistaan parhaimmalla mahdollisella tavalla.

 

Onko etätyöhön palaaminen edessä? Lue oppaamme tuloksellisen etätyön tekemisestä ja johtamisesta!

 

Artikkeli päivitetty 12.7.2022. Alunperin artikkeli on julkaistu 2.7.2021.

Avainsanat:

Yhteydet Muuttuva työ Työkulttuuri Liikkuva työ Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Johtaja, viesti järjellä ja tunteella, vinkkaa Peter Nyman

Johtaja, viesti järjellä ja tunteella, vinkkaa Peter Nyman.
3/2023 DNA Yrityksille

Asiakaskokemuksen konkari: “Asiakkaiden rajallisin resurssi ei ole raha”

Asiakaskokemuksen konkari: teknologia ei voi koskaan täysin korvata aitoa ihmiskohtaamista.
3/2023 DNA Yrityksille

3D-tulostus tuo uusia mahdollisuuksia teollisuuteen – Tavoitteena joustavampi valmistus, parempi kierrätettävyys ja edullisempi elinkaari

3D-tulostuksen kaupalliset sovellukset ovat nurkan takana – VTT:llä tulostettu jo sähkömoottorin osia.
3/2023 DNA Yrityksille

Asynkronisuus jatkaa hybridityön aloittamaa muutosta

Palaveriputki stressaa ja verottaa työtehoja – Asynkronisuus auttaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.