Näiden vinkkien avulla palaat kesälomilta työarkeen täynnä virtaa

Onko lomat lusittu ja mieli maassa? Vai odotatko jo innolla kollegoiden kohtaamista ja inspiroivia työtehtäviä? Jos kesälomaan on syytä varautua etukäteen, kannattaa myös työhön paluuta suunnitella. Pehmeän laskun avulla ylläpidät loman suomaa lisävirtaa ja varmistat, ettei arkeen paluu pääse painamaan jaksamista alas. Näillä vinkeillä palaat lomalta kuin konkari konsanaan.

Pitkitä kesälomaa

Loppukesästä ja alkusyksystä sää hellii vielä usein, jolloin iltaisin ja viikonloppuisin voi vielä tehdä mukavia kesäpuuhia. Käy uimassa, veneilemässä tai piknikillä. Piipahda omalla tai kaverin mökillä ja nauti valoisista illoista tunnelmallisen kävelylenkin muodossa. 

Pakkaa kannettava reppuun ja suuntaa puistoon tai terassille purkamaan sähköpostisumaa. Työtä rytmittävän lounastauonkin voi aivan hyvin pitää kelien salliessa raikkaassa ulkoilmassa, jolloin päätetyöskentelyn uuvuttamat aivot saavat kipeästi kaipaamaansa happea. 

Hyödynnä liikkuvan työn mahdollisuuksia

Mikään ei estä etätyöläistä viettämästä vielä yhtä viikkoa mökillä, vaikka työt jo jatkuisivatkin. Nopean 5G-liittymän ansiosta yhteydet pelaavat kuin konttorilta käsin konsanaan ja työpäivän jälkeen pääset nauttimaan vielä arjesta poikkeavasta tunnelmasta ja lämpimistä loppukesän illoista.

Jos taas tapanasi on työskennellä toimistolta käsin, harkitse työhön paluuta muutaman etäpäivän turvin. Oman kodin rauhassa voit purkaa sähköpostisi ja suunnitella tulevia viikkoja ilman keskeytyksiä. Pehmeä laskeutuminen auttaa jaksamaan ja edistää siten työhyvinvointia.

Suunnittele lomaltapaluu tukemaan arkeasi ja jaksamistasi

Moni suomalainen aloittaa lomansa säntillisesti maanantaina ja päättää sen viikon viimeiseen päivään. Mitä jos kokeilisit palata lomalta esimerkiksi keskiviikkona? Näin ensimmäisestä työviikosta tulee armollisen lyhyt, eikä edessä häämöttävä viikonloppu varmasti tee pahaa informaatiotulvan keskellä kamppaillessa.

Toisaalta lomapäiviä voi aivan hyvin jakaa myös useammalle viikolle. Miltä kuulostaisi kolmen viikon kesäloma heinäkuussa ja nelipäiväiset työviikot elokuun ilostuttajiksi? Pitkä viikonloppu mahdollistaa jos jonkinlaista kesätekemistä ja tuo tullessaan selkeän pesäeron arkeen. Jos työtä ja muuta elämää sovitetaan tänä päivänä entistä joustavammin yhteen, ei ole mitään syytä olla suunnittelematta kesälomiakaan tukemaan omaa jaksamistaan parhaimmalla mahdollisella tavalla.

 

Onko etätyöhön palaaminen edessä? Lue oppaamme tuloksellisen etätyön tekemisestä ja johtamisesta!

Avainsanat:

Yhteydet Muuttuva työ Työkulttuuri Liikkuva työ Etätyö
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.