Blogit

Näiden vinkkien avulla palaat kesälomilta työarkeen täynnä virtaa

Onko lomat lusittu ja mieli maassa? Vai odotatko jo innolla kollegoiden kohtaamista ja inspiroivia työtehtäviä? Jos kesälomaan on syytä varautua etukäteen, sama pätee myös töihinpaluuseen. Pehmeän laskun avulla ylläpidät loman suomaa lisävirtaa ja varmistat, ettei arkeen paluu pääse painamaan jaksamista alas. Näillä vinkeillä palaat lomalta kuin konkari konsanaan.

Pitkitä kesälomaa

Loppukesästä ja alkusyksystä sää hellii monesti, jolloin iltaisin ja viikonloppuisin voi vielä tehdä mukavia kesäpuuhia. Käy uimassa, veneilemässä tai piknikillä. Piipahda omalla tai kaverin mökillä ja nauti valoisista illoista tunnelmallisen kävelylenkin muodossa. 

Pakkaa kannettava reppuun ja suuntaa puistoon tai terassille purkamaan sähköpostisumaa. Työtä rytmittävän lounastauonkin voi aivan hyvin pitää kelien salliessa raikkaassa ulkoilmassa, jolloin päätetyöskentelyn uuvuttamat aivot saavat kipeästi kaipaamaansa happea. 

Hyödynnä liikkuvan työn mahdollisuuksia

Mikään ei estä etätyöläistä viettämästä vielä yhtä viikkoa mökillä, vaikka työt jo jatkuisivatkin. Nopean 5G-liittymän ansiosta yhteydet pelaavat kuin konttorilta käsin ja työpäivän jälkeen pääset nauttimaan vielä arjesta poikkeavasta tunnelmasta ja lämpimistä loppukesän illoista.

Jos taas tapanasi on työskennellä toimistolta käsin, harkitse työhinpaluuta muutaman etäpäivän turvin. Oman kodin rauhassa voit sukeltaa kerääntyneen sähköpostikasan syövereihin ja suunnitella tulevia viikkoja ilman keskeytyksiä. Pehmeä laskeutuminen auttaa jaksamaan ja edistää siten työhyvinvointia.

Suunnittele lomaltapaluu tukemaan arkeasi ja jaksamistasi

Moni suomalainen aloittaa lomansa säntillisesti maanantaina ja päättää sen viikon viimeiseen päivään. Mitä jos kokeilisit palata lomalta esimerkiksi keskiviikkona? Näin ensimmäisestä työviikosta tulee armollisen lyhyt, eikä edessä häämöttävä viikonloppu varmasti tee pahaa informaatiotulvan keskellä kamppaillessa.

Toisaalta lomapäiviä voi aivan hyvin jakaa myös useammalle viikolle tai pätkälle. Miltä kuulostaisi kolmen viikon kesäloma heinäkuussa ja nelipäiväiset työviikot elokuun ilostuttajiksi? Pitkä viikonloppu mahdollistaa jos jonkinlaista kesätekemistä ja tuo tullessaan selkeän pesäeron arkeen. Jos työtä ja muuta elämää sovitetaan tänä päivänä entistä joustavammin yhteen, ei ole mitään syytä olla suunnittelematta kesälomiakaan tukemaan omaa jaksamistaan parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Olisiko aika ottaa hybridityön uusimmat trendit haltuun? Lataa maksuton webinaaritallenne, jossa hybridityön asiantuntijat pohtivat Peter Nymanin johdolla hybridityön johtamisen haasteita.

 

Artikkeli päivitetty 30.8.2023. Alunperin artikkeli on julkaistu 2.7.2021.

Avainsanat:

Mobiili Digitalisaatio Muuttuva työ 5G Liikkuva työ Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.