Blogit

Sovellus seuraa kelan matkaa uuden teknologian avulla

Neo Industrial Oyj -konserniin kuuluva Reka Kaapeli on suurin suomalaisomisteinen kaapelivalmistaja, joka toimittaa kestävät ja vastuullisesti valmistetut tuotteet teollisuuden, rakentamisen ja sähkönsiirron tarpeisiin. Yrityksellä on tehtaita Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä.

”Halusimme saada kustannuksia vähennettyä, joten lähdimme etsimään operaattoria ja huomasimme nopeasti, että DNA:n puolesta puhui paitsi hinta, myös palvelualttius ja asioinnin mutkattomuus”, kertoo konserniyhtiön CIO Ove Fagerlund.

Neo Industrial -konserni, johon kuuluu Reka Kaapelin lisäksi myös Reka Kumi, on ollut DNA:n asiakkaana toukokuusta 2020. Vaikka yhteistyötä on takana vasta noin puoli vuotta, on kokemus DNA:n palveluista ollut positiivinen. Yhteistyö DNA:n Account Managerin ja koko tiimin kanssa on sujunut hyvin. Tukea on saanut aina, kun sitä on tarvinnut.

Yhteistyön alussa Reka Kaapelille oli tärkeää tehostaa toimintaa ja karsia pois turhat liittymät. Nykyiseen DNA:n palvelupakettiin kuuluu matkapuhelinliittymien lisäksi muitakin yhteyksiä.

”Kustannustehokkuus, toimivuus ja luotettavuus on ollut meille ensiarvoisen tärkeää, ja DNA:lla nämä ovat kaikki toteutuneet hyvin”, kommentoi Fagerlund.

Reka Kaapeli on edelläkävijä alallaan. Yritys on mm. tuonut markkinoille ensimmäisen avoimen kaapeli- ja kelaekosysteemin, Cabler -työkalun, jonka tarkoituksena on helpottaa työmaiden projektihallintaa, tehostaa logistiikkaa sekä sujuvoittamaan kelapalautusprosessia.

”Teknologia perustuu kelojen yksilölliseen tunnistamiseen QR-koodien ja GPS-paikantimien avulla, jolloin keloja ja kaapeleita pystytään seuraamaan ja koordinoimaan helposti ja vaivattomasti. Cabler on kehitetty yhteistyössä teknologiayhtiö Kihon sekä Digitan kanssa, jonka IoT-verkkoa Cabler-järjestelmä hyödyntää paikannuksen digitalisointiin”, Fagerlund kertoo.

Vaikka yhteistyö DNA:n kanssa on vasta alussa, on tiekartta tulevaisuutta varten jo luotu.

”Olemme aloittaneet yhteistyössä DNA:n kanssa suunnittelemaan, miten voisimme vielä parantaa digitaalisuuden hyödyntämistä liiketoiminnoissamme. Tarkoituksena on hyödyntää uutta teknologiaa yhdessä paremman ympäristötietoisuuden kanssa. Tavoitteemme on olla maailman vihrein kaapelin tuottaja."
 

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa:

Avainsanat:

Referenssi Mobiili Yhteydet Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.