Junnaavaa jonotusmusiikkia vaiko vauhdikasta vaihdepalvelua? Näin virität asiakaskokemuksen uudelle taajuudelle

Kun asiakas tavoittelee yritystäsi puhelimitse, jokin näistä kolmesta on hänellä yleensä mielessä: saada kysymykseen vastaus, ongelmaan ratkaisu tai tuote tilaukseen – ja mielellään mahdollisimman äkkiä. Hyvän asiakaskokemuksen varmistamiseksi yrityksesi kannattaakin satsata jonotusmusiikkielämyksen sijaan huippuunsa viritettyyn vaihdepalveluun.

Keräsimme yhteen vinkit, joiden avulla yrityksesi saa vaihdepalvelustaan kaikki tehot irti.

Johdata asiakkaasi sujuvasti oikean henkilön luo

Asiakaskokemuksen kannalta on keskeistä, että soittaja saa ratkottua tilanteensa jo ensimmäisellä yhteydenottokerralla. Tästä syystä yrityksesi on tärkeä varmistaa, ettei asiakasta pompotella asiakaspalvelijalta toiselle. Oikotie oikean henkilön pakeille hyödyttää myös firmaasi, kun työaikaa ei tuhraannu ylimääräisiin puheluihin.

Optimaalisen puhelureitin rakentamisessa auttaa valikkopalvelu. Sen avulla asiakas osaa itse suunnistaa oikealle luukulle, kuten vaikkapa laskutukseen, myyntiin tai huoltoon. Yrityksesi tehtäväksi jää vain muotoilla asiakkaita parhaiten palveleva valikkorakenne sekä informatiiviset äänitiedotteet.

Älä anna asiakkaan odottaa – soita takaisin!

Yleisesti ottaen asiakasta kismittää odotella vastausta puheluun. Jos kukaan linjan toisessa päässä ei tartu luuriin tarpeeksi nopeasti, kasvaa asiakkaan kynnys soittaa numeroon uudelleen. Vastaavasti yrityksen kannalta on ongelmallista, jos asiakaspuhelut menevät sivu suun.

Molempien osapuolten kannalta ikävän tilanteen voi välttää takaisinsoittopalvelulla. Palvelun avulla yrityksesi voi pirauttaa asiakkaalle joko tämän jonovuorolla tai ajastetulla takaisinsoitolla, jolloin asiakas saa yhteydenoton juuri hänelle sopivana hetkenä. Näin yrityksesi tavoitettavuus paranee – ja kaikki hyötyvät!

Puheentallennuksella parempaa asiakaspalvelua

Soittaessaan yritykseen asiakkaat haluavat mahdollisimman nopeasti relevanttia tietoa. Tästä syystä fiksu yritys opettelee ymmärtämään asiakastaan mahdollisimman hyvin. Kun aidot asiakaspalvelutilanteet tallentaa, voi niitä jatkossa hyödyntää asiakaspalvelun kehittämisessä.

Puheentallennus auttaa tavoitteen saavuttamisessa, sillä sen avulla yrityksesi voi hyödyntää tallenteita erilaisissa koulutuksissa. Monipuolisten tallennusvaihtoehtojen avulla yrityksesi voi myös valita, millaiset puhelut tallennetaan. Muistathan kuitenkin kertoa asiakkaallesi heti puhelun alussa, jos puhelu nauhoitetaan.

 

Tutustu vaihdepalveluun ja ota yhteyttä, niin tehdään asiakaspalvelustanne vieläkin jouhevampaa!

Avainsanat:

Viestintä Asiakaskokemus Tavoitettavuus
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.