Blogit

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Joko olet valjastanut tekoälyn asiakaspalvelusi tueksi? DNA Contact Centerin tekoälyratkaisuilla asiakaspalvelija saa ”supervoimat”, kun tekoäly on askeleen edellä ja tunnistaa, mitä pian tarvitaan. Näin palvelusta tulee viiveetöntä. Puhebotit taas sujuvoittavat asiakkaan etenemistä palvelupolulla. Tekoälyn ansiosta asiakas saa ensiluokkaista palvelua. 

–Hei, yrityksen botti tässä terve! Kerrotko, mitä asia koskee, niin ohjaan sinut perille.  
 –Haluan sähkösopimuksen/kesärenkaat/vuokra-auton/vakuutuksen/sijoitusneuvoja/lääkäriajan/ 
 tehdä reklamaation. 
 –Hetki vain, niin ohjaan sinut oikeaan paikkaan! 

Tällaiset puhebotit ovat hyvä esimerkki DNA:n pilvipalveluna tarjoaman asiakaspalveluratkaisun tekoälyominaisuuksista. Botit voivat hyödyntää markkinoiden johtavia kielimalleja. Niillä on myös taito tunnistaa, jos asiakas ei halua viestiä botin kanssa, ja ohjaa yhteydenoton heti ihmiselle. 

Otti asiakas yhteyttä missä kanavassa tahansa – puhelimella, chatissä tai sähköpostitse – tekoäly auttaa joka vaiheessa: ennen yhteydenottoa, sen aikana ja sen jälkeen. Sekä asiakkaat, työntekijät että yritys hyötyvät tekoälyominaisuuksista. DNA käyttää ja kehittää tekoälyä myös omassa asiakaspalvelussaan. 

Mitä kaikkea onkaan saatavilla ja miten tekoäly mullistaa yrityksesi asiakaspalvelun? 

Helpottava valikkobotti, aikaa säästävä kysymysbotti 

Jokainen meistä muistaa puhelun yrityksen asiakaspalveluun, jossa automaatti kehottaa valitsemaan numeron ennen kuin pääsee eteenpäin. Luuri pitää viedä pois korvalta, jotta numeron voi valita. Tunnereaktiona on hienoinen ärtymys. Mitä jos voisi sanoa, mitä asia koskee? 

DNA Contact Centerissä tämä onnistuu. Tekoäly arvioi, mihin asiakas pitää ohjata, ja yhdistää hänet oikeaan paikkaan valikkojen ja jonotuksen sijaan. Asiakaskokemus paranee ja asiakaspoistuma vähentyy, kun asiakkaat saavat nopeasti ratkaisun ongelmiinsa. Suuri arvo tulee myös lisämyynnin mahdollisuuden tunnistamisesta, koska botti pystyy ohjaamaan soittajan suoraan parhaiden myyntiosaajien puheille. 

Toisenlainen puhebotti on kysymysbotti. Se kysyy halutut kysymykset asiakkaalta ennen kuin puhelu ohjautuu asiakaspalvelijalle. Käyttötapoja ovat esimerkiksi soittajan tunnistautumistietojen kysyminen tai vianrajaus. Botti säästää asiakaspalvelijan aikaa merkittävästi. 

Kysymysbotti voi myös ratkaista takaisinsoittoa koskevan ongelman. Takaisinsoitto on monen asiakaspalvelun tapa toimia, mutta harvoin on tiedossa, miksi asiakas haluaa takaisinsoiton. Botti voi kysyä syyn ja viedä keskustelun talteen. Näin asiakaspalvelija tietää soittaessaan jo valmiiksi asiakkaan tarpeen. Takaisinsoittobotti palvelee esimerkiksi terveydenhuoltoa tai autohuoltoa.  

Asiakasneuvojalta voi siirtää puhebotille monia yleisiä rutiinitoimenpiteitä. Käyttötapoja voivat olla kysely tilauksen statuksesta, eräpäivän siirto tai yksinkertaisen tilauksen teko. 

Tekoäly auttaa asiakaspalvelijaa reaaliajassa – mutta ihmistäkin tarvitaan 

Tekoälyominaisuudet helpottavat asiakaspalvelijoiden työtä eri tavoin ja tarjoavat ratkaisuja asiakkaan ongelmiin jopa reaaliajassa. Työskentely tehostuu ja stressi vähentyy, mikä lisää motivaatiota ja työtyytyväisyyttä. Samalla asiakaspalvelun laatu parantuu. Aikaa säästyy kaikilta. 

Tekoäly voi vinkata asiakaspalvelijaa esimerkiksi asiakkaalle sopivasta tarjouksesta tai tarjota muuta relevanttia materiaalia. Ennen asiakaspalvelija on joutunut hakemaan tietoa itse, laatimaan tiivistelmän keskustelusta ja luokittelemaan sen. Nyt hän saa keskittyä asiakkaan palvelemiseen. Keskustelun lopuksi tekoäly tekee siitä yhteenvedon, joka on vietävissä ulkoiseen järjestelmään. 

On tärkeää muistaa, että tekoäly on ennen muuta tukiäly. Se ei korvaa ihmistä asiakaspalvelutyössä, vaan antaa tukea – ihmisen empatia ja kyky ratkaista monimutkaisia ongelmia ovat edelleen korvaamattomia. 

Contact centeristä suoraa hyötyä liiketoimintaan 

Yritys voi saavuttaa merkittäviä kilpailuetuja DNA Contact Centerin avulla. Sen tekoälyominaisuuksien avulla yritys voi luoda innovatiivisempia asiakaspalveluratkaisuja, jotka vastaavat paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Yrityksen menestyksen mahdollisuudet kasvavat, kun asiakastyytyväisyys ja työntekijätyytyväisyys paranevat bottien ohjaillessa yhteydenottoja tehokkaasti tai tarjotessa lisäpalveluita automaattisesti. 

Yksi arvokas tekoälyn etu on litteroidun puheen ja tekstin tunnetila-analyysi. Sen perusteella asiakaspalvelija osaa tehdä asiakasta ilahduttavan hoitotoimenpiteen välittömästi. Analyysi antaa yritykselle myös keinon tarkastella asiakaspalvelijoiden toimintaa, lisäpalveluiden myyntiä tai yleistä osaamista. 

DNA auttaa yritystänne mielellään contact centerin tekoälyratkaisujen hyödyntämisessä ja vastuullisessa käytössä. DNA Contact Centerin taustalla on maailman johtavan asiakaspalveluratkaisujen kehittäjän Genesys Cloud CX -pilvipalvelu, joka sisältää kaikki uudet mahdollisuudet ilman tarvetta hankkia mitään muuta. 

Investointi laadukkaaseen asiakaspalveluun maksaa hintansa takaisin. Monipuoliset edut ovat jokaisen suomalaisen yrityksen ja organisaation ulottuvilla jo tänään. 

 

Haluaisitko saada esittelyn DNA Contact Centerin tekoälyominaisuuksien toiminnasta? Ota yhteyttä, niin näytämme, miten huippuluokan järjestelmä palvelee oman yrityksesi asiakaspalvelua. Innovoidaan yhdessä! 

Avainsanat:

Digitalisaatio Viestintä Asiakaskokemus Tekoäly Monikanavaisuus Tavoitettavuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

DNA Cloud Managed SASE laskeutuu hypekäyrän huipulta käytäntöön ja vie modernin tietoturvan seuraavalle tasolle

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Klikkaus haitalliselle sivulle voi riskeerata yrityksesi tiedot – DNA Varma auttaa torjumaan haitalliset sivustot

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Benjamin Särkkä toivoo näkevänsä rohkeampaa tekoälykehitystä Suomessa ja maailmalla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

SASE Security Summit: Tärkeitä oppeja ja oivaltavia tarinoita kyberturvallisuuden rintamalta

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.