Sanotaan, että hyvä johtaja kuuntelee ymmärtääkseen ja huono johtaja vastatakseen. Podcastien avulla voi sekä opetella kuuntelemista että lisätä ymmärrystään.
Vaikka podcastit ovat jo yli kymmenen vuotta valloittaneet uusia kuulijoita, olen itse hurahtanut niihin vasta hetki sitten. Ne ovat avanneet kiinnostavan maailman, jossa pääsen kuulemaan innostavia puheenvuoroja matkustamatta ympäri maailmaa tehottomissa ICT-alan seminaareissa.
10 000 lentomailia, satoja tunteja lentokenttä- ja hotellielämää muutaman mahdollisen hyvän esityksen ja keskustelun takia? Ei kiitos!
On tehokkaampaa ja nautinnollisempaa kuunnella maailman ajatusjohtajia ja huipputyyppejä mukavasti autossa matkalla kotiin.
Edellisessä blogissani kirjoitin media-alan murroksesta. Podcastit lienevät sitäkin, mutta eipä Suomen radiokanavilta ole koskaan liiemmin löytynyt ammatillista sisältöä työelämän tarpeisiin.
Tässä muutama kuuntelutärppi:
- DNA:n B2B-podcast sisällöt, kuten vaikkapa tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan juontama Tulevaisuuden Jakelutiet-podcast, jossa pohditaan sitä, onko Suomi ensimmäinen vai viimeinen maa, jonka lainsäädäntö sallii itsekseen ajavat autot.
- Saman sarjan oppiminen ja opettaminen -podcast kannattaa kuunnella vaikka siksi, että rekrytoit kohta ihmisiä joiden kykyjen pitäisi vastata tulevaisuuden työelämän haasteisiin.
- Hyvä johtaja pitää huolta myös itsestään, ja kesäloman lähestyessä suosittelenkin varauksetta tähän tarkoitukseen Teemu Arinan Biohakkerin käsikirja -podcastia.
Hyvä johtaja on myös ajatusjohtaja. Uuden työn välineillä on helpompaa kuin koskaan tulla mielipidejohtajiksi omalla alueellaan. Jos muut eivät tiedä kuinka erinomainen johtaja olet tai kuinka loistava yrityksesi on, kannattaa ottaa uudet välineet haltuun ja kertoa.
Kuuntele siis ja ymmärrä – ja seuraavaksi tartu itse mikkiin!
Nautinnollista ja stressitöntä kesälomaa!
Tämä blogikirjoitus on julkaistu Kauppalehdessä 29.6.2016.