Hyvistä digitaidoista on yrittäjälle hyötyä nyt enemmän kuin koskaan

Digitalisaatio koskettaa lähes jokaisen yrittäjän liiketoimintaa edes jollain tavalla – ja pandemia-ajan myötä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Työtä tehdään ajasta ja paikasta riippumatta, asiakkailla on mahdollisuus ostaa tai varata palveluita verkon kautta, ja joskus yrityksen ydintuotekin on täysin digitaalinen. Oli kyseessä sitten verkkokoulutus tai hiustenleikkuu, varmaa on, että digitaitoja tarvitaan alati kasvavaa vauhtia. 

“Vuonna 2019 teettämämme Digitaalinen yhdenvertaisuus Suomessa -tutkimuksen mukaan lähes viidesosa suomalaisista pelkää jäävänsä tulevaisuudessa yhteiskunnan ulkopuolelle puutteellisten digitaitojen takia. Poikkeusaika on lisännyt uusien digitaalisten työkalujen ja verkkoympäristöjen käyttöä kouluissa, työtehtävissä ja vapaallakin, eikä ongelmilta olla täysin säästytty. Hyvät digitaidot auttavat uusienkin teknologioiden omaksumisessa”, kertoo DNA:n markkinointipäällikkö Titta Nummi

Puutteelliset digitaidot hankaloittavat kansalaisten elämää, mutta asettavat myös yrittäjät keskenään eriarvoiseen asemaan. Monet hoitavat esimerkiksi verotukseen ja kirjanpitoon liittyviä yrityksen perusasioita verkon kautta, jolloin palveluita ja sovelluksia tulisi osata käyttää.  
“Halusimme taklata tätä haastetta luomalla helposti lähestyttävän kokonaisuuden, joka tarjoaa pienyrittäjälle kattavan peruspaketin liiketoimintaa vauhdittavista digitaidoista. Monien perustoimintojen sähköistäminen säästää aikaa tärkeämpään tekemiseen ja uusien markkinointikanavien hyödyntäminen tuo lisää asiakaskuntaa”, Nummi jatkaa. 

Tietoturva kiinnostaa yrittäjiä

Yrittäjän digiakatemiaan on osallistunut jo tuhansia yrittäjiä, ja kirkkaasti suosituimpia ovat olleet kurssit, jotka käsitellevät tietoturvaa ja sosiaalista mediaa. Haastavatkin aiheet talttuvat, kun perusasiat ja käsitteet ovat kurssin jälkeen hallussa. 

Tietoturvaan liittyy paljon teknistä sanastoa ja käsitteitä, jotka ovat monelle vieraita ja luotaantyöntävän oloisia. On hankala ymmärtää monimutkaiselta tuntuvaa kokonaisuutta, kun ei oikein tiedä, mistä sitä lähtisi purkamaan. Tietoturvan ja esimerkiksi GDPR:n tulisi kuitenkin olla hallussa, sillä pienet yritykset ovat hyökkääjille kiinnostavia kohteita. 

“Tietoturvaosaaminen on hyvä esimerkki siitä, miten puutteelliset digitaidot saattavat asettaa pienenkin yrityksen alttiiksi hyökkäyksille. Lisäksi GDPR ohjaa asiakasdatan keräämistä ja tallentamista, eikä näissä saisi tulla virheitä. Osaamista voi kuitenkin olla hankala kerryttää, jos aihe tuntuu itselle todella vieraalta. Yrittäjän digiakatemiassa lähdemme liikkeelle ihan perusasioista”, Nummi kertoo. 

Omaa liiketoimintaa on helppo kehittää tehokkaammaksi ja tuottavammaksi, kun somemainonnan tai hyödyllisten pilvityökalujen mahdollisuudet ovat tuttuja. Tänä päivänä myös pienyrittäjien asiakkaat odottavat, että niin yrityksen verkkosivut kuin myös sosiaalisen median näkyvyys ovat kunnossa. Usealta pienyrittäjältä kuitenkin puuttuu tarvittava osaaminen. Yrittäjän digiakatemian tarkoituksena on mahdollistaa menestynyt ja sujuva liiketoiminta ihan jokaiselle yrittäjälle.


Tutustu ja suorita maksuton Yrittäjän digiakatemia verkossa!

Lue lisää ja rekisteröidy

 

Artikkeli päivitetty 16.4.2021. Alunperin artikkeli on julkaistu 7.7.2020.

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Tietotyöläiset työskentelevät tulevaisuudessakin hybridisti – Millaiset yhteydet paikkariippumaton työnteko vaatii?

Hybridityöskentelyssä työpiste vaihtelee.
3/2023 DNA Yrityksille

Matter yhdistää eri valmistajien älylaitteet turvallisesti

Matter-standardi edistää sitä, että erimerkkiset älylaitteet toimisivat yhteen luotettavasti.
3/2023 DNA Yrityksille

Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään.
3/2023 DNA Yrityksille

DNA ja Noccela rakentavat suomalaisyrityksille seuraavan sukupolven IoT:ta

Näin pienten liikkeiden seurannan mahdollistaa Ultra Wideband eli UWB-teknologia.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.