Blogit

Digiloikassa tarvitaan pelikavereita

Viimeiset viikot ovat olleet mitä mielenkiintoisinta aikaa. Olemme voineet auttaa asiakasyrityksiämme monin tavoin digiloikassa, jossa monesti IoT-ratkaisut ovat olleet merkittävässä roolissa. Selväksi on tullut, ettei kukaan selviä omillansa tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Uusia teknologisia vaihtoehtoja löytyy vasemmalta ja oikealta, mutta on vaikea tietää, mitkä niistä ovat oikeita juuri nyt ja pidemmälläkin aikahorisontilla. Kenen neuvoihin ja ammattitaitoon voi todella luottaa?

Kokonaisen IoT-järjestelmän teknologinen ketju on pitkä ja alkaa sensoreista, joiden toimintaperiaatteet perustuvat fysiikkaan ja kemiaan. Ketjun keskivaiheilla on connectivity-osuus, johon löytyy monia vaihtoehtoja ja joiden yhdistelyssä toisiinsa on vain mielikuvitus rajana. Lopulta päädytään sensoreista saadun datan käsittelyyn moderneissa pilvialustoissa. Viimeisen silauksen todellisen arvon luomiseen asiakkaalle tarjoavat data scientistit, jotka kuten tiedämme, ovat yksi vaikeimmin löydettävistä ammattilaisista työmarkkinoilla.

Koko ketjun tulee tietenkin olla tietoturvallinen päästä päähän sekä helposti ylläpidettävä ja skaalautuva sensoreiden lukumäärän ja kuljetettavan datavolyymin mukaan. Ja koko hoito pitää vielä pystyä laajentamaan kustannustehokkaasti kaikkialle maailmanmarkkinoilla.

Erityisesti IoT:ssä ekosysteemiajattelu auttaa eteenpäin: kaikkea ei todellakaan kannata tehdä itse.

Ainoa oikea tapa hoitaa homma kotiin tyylikkäästi on hankkia pelikaverit, joilla on kyseisille pelipaikoille kehitetty maailmanluokan teknologia ja sen tukemiseen tarvittava ammattitaito.

Esineiden internetin hyödyntämisen kannalta Suomi on upeassa tilanteessa: perinteisiltä Nokia-paikkakunnilta löytyy runsaasti tähän alueeseen vihkiytyneitä startupeja, ja Suomessa myös matkapuhelinverkko on loistavassa tikissä. Verkkoa myös kehitetään koko ajan eteenpäin kunnianhimoisesti.

Itse olemme DNA:ssa juuri solmineet kumppanuudet muun muassa Cisco Jasperin ja Solitan kanssa. Näin meiltä IoT-hankkeeseensa verkkoyhteydet ostava asiakas voi hyödyntää maailmanluokan connectivity-palvelua ja saada tarvittaessa palvelumuotoilua ja suunnitteluapuakin.

Olennaista minusta kuitenkin on, että ekosysteemi elää, ja kumppanuuksia on voitava solmia ketterästi tarpeen mukaan.

IoT:n hyödyntäminen liiketoiminnassa ja yhteiskunnan palveluiden kehityksessä on viime aikojen nopeasta kehityksestä huolimatta vasta alussa. Nyt on oikea aika aloittaa oman digiloikkajoukkueesi valinta. Sijoitat vain alan parhaat pelaajat juuri heille sopiville pelipaikoille ja kisat joko Suomen tai maailmanmestaruudesta voivat alkaa!

Lue lisää siitä, kuinka autamme kolmea suomalaisyritystä löytämään kumppanit ja uusia ideoita IoT-loikkaan IoT Next Level -kisassa.

Avainsanat:

Digitalisaatio IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
9/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
9/2024 DNA Yrityksille

Onko yrityksessäsi fokus- vai burnout-kulttuuri? – Keskittymisvalmentajan opeilla treenaat organisaatiosi keskittymiskyvyn huippuunsa

Blogi
9/2024 Patrick Gordin

Salainen ase modernin yrityksen liiketoiminnalle? Ohjelmisto-ohjatut verkot yhdistävät toimipisteet ja käyttäjät turvallisesti pilvessä sijaitseviin sovelluksiin ja dataan 

Artikkeli
8/2024 DNA Yrityksille

Teknologian vuosi 2024 – onnistuimmeko ennustamaan tulevan?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.