Blogit

Älä anna somemarkkinoinnin sanaston säikäyttää

Sosiaaliseen mediaan liittyy paljon erilaisia, usein vierasperäisiä termejä. Jos sanasto on vierasta, tuntuu itse asiakin vaikeammalta kuin se onkaan. Käydään seuraavaksi läpi yleisimpiä termejä, joihin saatat sosiaalisen median markkinointiin ja analytiikkaan perehtyessäsi törmätä.

Algoritmi

Algoritmit ovat käytännössä toimintaohjeita tai käskyjä jonkun asian toteuttamiseksi. Esimerkiksi Facebookissa algoritmit ovat vastuussa siitä, että sisältövirtaasi poimitaan vain sinulle kiinnostavia sisältöjä. Algoritmien avulla voidaan myös esimerkiksi suodattaa sähköpostin roskaposteja näkymättömiin.

Hashtag

Hashtageja eli aihetunnisteita käytetään etenkin Twitterissä ja Instagramissa. Niiden avulla on helppo seurata keskusteluja ja löytää juuri tiettyyn aiheeseen liittyvää sisältöä. Kannattaa harkita yrityksellesi tai tuotteellesi omaa brändättyä hashtagia.

Business Manager

Business Manager on Facebookin yrityssivujen hallintatyökalu. Sen yksi osa on Ad Manager, jolla hallinnoit Facebookin sekä Instagramin mainoksia. Ad Managerin avulla näet syvällisempää analytiikkatietoa ja kohdennat mainoksia tarkemmin kuin Facebookin perusnäkymässä. Linkedinillä ja Twitterillä on myös omat mainostyökalut.

SEO

SEO eli search engine optimization tarkoittaa suomeksi hakukoneoptimointia. Asiakkaat etsivät palveluistasi tietoa tietyillä hakusanoilla, jolloin kannattaa pitää huoli, että ne löytyvät myös verkkosivujesi tekstin lomasta. Hakukoneet nostavat tällöin sivustoasi hakutuloksien kärkeen.

SEM

SEM eli search engine marketing tarkoittaa hakukonemarkkinointia. Käytännössä se on näkyvyyden ostamista tietyille avainsanoille, jolloin hakukone nostaa sivustosi hakutulosten kärkeen maksettuna mainoksena.

CPC

CPC:llä tarkoitetaan cost per clickiä eli yhden linkkiklikkauksen hintaa. Tämä kannattaa valita kampanjan keskeiseksi mittariksi silloin, kun haluat ohjata liikennettä verkkosivuillesi. Sinua laskutetaan linkkiklikkausten perusteella ja mainoksia optimoidaan algoritmien toimesta, jotta niistä saataisiin mahdollisimman paljon irti.

CPM

CPM:llä tarkoitetaan cost per milleä eli tuhannen näyttökerran hintaa. Tätä mittaria voit käyttää silloin, kun haluat, että mahdollisimman moni näkee mainoksesi.

Konversio

Konversion avulla mitataan, onko mainostaja saavuttanut tavoitteensa verkossa. Se voi tarkoittaa eri asioita riippuen siitä, millaisia tavoitteita on asetettu. Konversio voi tarkoittaa esimerkiksi verkkokaupassa suoritettua ostosta, täytettyä lomaketta, napin tai linkin klikkausta tai vierailun kestoa. Konversiota mitataan määrällisesti ja konversioprosenttina, ja sitä pyritään parantamaan konversio-optimoinnilla.

Henkilöbrändi

Henkilöbrändi on mielikuva, jonka annat – ja luot – netissä itsestäsi. Maineesi ja imagosi ovat osa tätä. Muista siis jakaa osaamistasi, osallistua keskusteluihin ja auttaa muita – hyvä henkilöbrändi kiinnostaa potentiaalisia asiakkaita ja kumppaneita.
 

Haluatko oppia lisää somesta ja sen keskeisistä hyödyistä yrittäjälle?

Tutustu Yrittäjän digiakatemiaan ja osallistu maksuttomalle verkkokurssille!

Rekisteröidy kurssille

 

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.