Parempia perhekuvia? Tässä ovat parhaat appit kuvien käsittelyyn vanhemmille


Hienosta kuvasta puolet on kuvankäsittelyä. Koska puhelimilla kuvataan niin paljon, ovat kuvankäsittelyohjelmatkin siirtyneet mobiiliin. Puhelinsovelluksilla on mahdollista muokata kuvia ja videoita tavalla, mikä onnistui ennen vain kalliilla tietokoneohjelmilla. Ja mikä parasta: kuvat ja videot voi editoida missä tahansa – vaikka veneessä keskellä mökkijärveä.

Lataa sovellukset puhelimesi omasta sovelluskaupasta: iOs-laitteilla (iPhonet ja iPadit) App Storesta ja Android-laitteilla (mm. Samsung, Huawei, Honor) Google Play -kaupasta.

Somessa muiden lomakuvat näyttävät kirkkailta ja värikkäiltä. Mikseivät minun kuvani näytä samalta?


Tarvitset vain vähän kuvankäsittelyn taikasauvaa – niin muutkin ovat todennäköisesti tehneet. Kokeile näitä suosittuja sovelluksia, joilla teet kuvistasi paremman värisiä:

 • VSCO – Ilmaisversiossa on hyvät ja helpot perustyökalut, joilla pääsee pitkälle. Erilaisilla filttereillä saat tuotua kuviin tunnelmaa ja väriä. Maksullisessa versiossa on kaikki herkut kuvanmuokkaukseen. 
 • Snapseed – Snapseedilla voit käsitellä kuvia hyvinkin tarkasti: vaalenna, tummenna, tarkenna ja korosta kuvan eri kohtia ja häivytä kuvasta haluttuja elementtejä. Ilmainen.
   

Sain hauskan koko perheen yhteisselfien, mutta kuvassa huomio kiinnittyy näppylään otsassani. Mitä tehdä?

 
Ota avuksi nämä kaksi suosittua selfiesovellusta, joilla muokkaat kasvoja jälkikäteen:

 • Facetune – Suosittu potrettien ja selfieiden muokkausohjelma. Poista näppyjä, silota ihoa ja valkaise hampaita. Maksullinen.
 • AirBrush – Sovelluksessa samankaltaisia ominaisuuksia kuin Facetunessa, mutta ilmaiseksi. Kokeile esimerkiksi Magic-käsittelyä, joka tekee kuvaan kasvoille kevyen freesauksen. 
   

Haluaisin lisätä perheen lomakuviin tekstiä ja ehkä myös jonkun kivan taustan tai kehykset. Kuinka se onnistuu?


Tämä appi hoitaa kaikki kolme kärpästä yhdellä iskulla: lisää tekstiä, taustaa ja kehyksiä.

 • Unfold – Luo esimerkiksi perheen lomakuviin leikekirjamaista fiilistä digitaalisesti. Lisää tekstiä, taustaa ja kehyksiä. Sovelluksessa voi muokata samaan tyyliin myös videoita. Tällä sovelluksella saat luotua myös näyttäviä Instagram Stories -pätkiä. Ilmainen. 

Onnistuneen perhepotretin taustalle jäi tuntematon turisti uimahousuissaan. Onko mitään tehtävissä?


Testaa tätä spesiaalikikkaa ei-toivottujen asioiden poistamiseen kuvista:

 • TouchRetouch – Sovelluksen Magic Eraser -toiminnolla voi poistaa kuvasta halutun elementin, jopa ihmisen, puun tai auton. Android ja iOS-laitteille. Maksullinen.

Sain lasten leikeistä hauskoja videoklippejä, jotka haluaisin koostaa yhdeksi pidemmäksi videoksi. Kuinka se onnistuu?


Näppärät sovellukset videoiden editointiin:

 • Splice – Yhdistä helposti leikkaa ja liimaa -tekniikalla videoklippejä yhteen. Vain iOS-käyttäjille. Ilmainen.
 • KineMaster – Ammattimaista videoeditointia puhelimella. Vain Android-käyttäjille. Ilmainen.
 • InShot – Leikkaa ja hidasta videoita, lisää taustalle musiikkia. Hyvä työkalu somevideoihin. Ilmainen.
 • Quik – Klikkaa kameranrullalta haluamasi kuvat ja videot ja valitse videolle valmis teema. Musiikit, filtterit ja tekstifontit tulevat valmiina pakettina teeman mukana – superhelppoa. Tästä voisivat innostua myös perheen isommat lapset ja tehtailla omia minielokuvia!