Blogit

Nettivinkit opiskelijalle

Opinnot käynnistyvät ja muutto uuteen kotiin tai toiselle paikkakunnalle on monella opiskelijalla edessä. Muuttoon liittyy aina uusien sopimusten, kuten kotivakuutuksen ja sähkösopimuksen lisäksi sopivan netin hankinta. Millainen nettiliittymä on sopivin? Mitä tulisi ottaa huomioon? Heitä huolesi olan yli, sillä DNA Apuri tarjoaa parhaat vinkit netin käyttöön. Apuri neuvoo, miten hankit opiskelija-asuntoosi sopivan netin ja kannaattaako hotspot-mobiilitukiasemaan turvautua.

Syksyn opinnot tietävät uurastamista tietokoneen, tabletin tai läppärin äärellä sekä pitkiä iltoja tiedonhaun ja Powerpoint-esitysten parissa. Jotta opiskelu olisi sujuvaa, on tärkeää, että käytössäsi on opiskelijan tarpeisiin soveltuva netti. DNA Apurin avulla valitset tarpeisiin soveltuvan netin, joka sopii kuin nenä päähän. Apuri muistuttaa myös pitämään taukoja ja rentoutumaan vaikka lempisarjasi uusimman jakson äärellä.

1. Sijoita WiFi-laite oikein

Edellisessä kodissasi ollut modeemi tai mokkula saattaa toimia myös uudessa kodissasi, mutta parhaan mahdollisen yhteyden takaamiseksi suositeltavaa on hankkia uusi päätelaite. Sijoita se mahdollisimman avaralle paikalle kodissasi, esimerkiksi hyllyn tai kaapin päälle, jotta WiFi-verkko toimii koko kodissasi.

2. Tarkasta onko taloyhtiössäsi tarjolla netti jo valmiiksi

Monissa taloyhtiöissä on tarjolla perusnopeudella varustettu netti jo valmiiksi. Tämä perusnopeus on pieni, mutta sillä pystyy selailemaan nettisivuja, kunhan riittää kärsivällisyyttä ja aikaa hetkelliseen viiveeseen. Elokuvien, sarjojen ja videoiden katseluun nopeus on kuitenkin melko riittämätön, pelaamisesta puhumattakaan. Oletko ottanut selvää, minkä palveluntarjoajan netti taloyhtiössäsi on ja aktivoinut sen? Perusnopeuteen kannattaa hankkia lisänopeus, jotta opiskelu ja viihtyminen ovat taattua.

3. Käytä hotspot-mobiilitukiasemaa vain hätätilanteissa

Nettiä voi jakaa muille käyttämillesi laitteille myös älypuhelimellasi, mutta hotspotin käyttö kuluttaa akkua valtavasti ja vähentää sen käyttöikää. Puhelin lämpenee ja kuormittuu, mikä voi johtaa vikatiloihin. Jos kodistasi löytyy useampi kuin yksi huone, mobiilitukiaseman antama netti ei ylety huoneesta toiseen. Hotspot ei myöskään riitä useamman laitteen käyttöön. Opiskelu on ajoittain hektistä ja stressaavaa, joten helpota opiskelijavuosiasi hankkimalla kunnollinen modeemi suoraan DNA Kaupasta tai verkosta. Kiristääkö kukkaroa? Tsekkaa myös DNA Maksuaika. DNA tarjoaa kuluttoman ja korottoman DNA Maksuajan, jopa kolmeksi vuodeksi, jolloin kulut ovat 0 € ja korot 0 %

Nettiongelmien kanssa ei tarvitse painia yksin, vaan voit aina olla yhteydessä DNA Apuriin. Jos oikean päälaitteen valitseminen tai netin asentaminen aiheuttaa ennenaikaista harmaantumista, tilaa itsellesi kotiin asennusmestari. Kun etsit vastauksia tai kaipaat apua - Anna DNA Apurin auttaa!

Avainsanat:

Tietoturvallisia yhteyksiä Nettiä ja nopeutta

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu