Blogit

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Muutitko juuri uuteen asuntoon, ja huomasit, että tässä on DNA Netti taloyhtiösopimuksella. Mikä taloyhtiölaajakaista sitten käytännössä oikein on ja kuinka se toimii?

Taloyhtiölaajakaista on taloyhtiölle erikseen räätälöity ratkaisu, jossa taloyhtiöön mahdollistetaan nopealla kuitutekniikalla operaattorin kiinteä nettiyhteys. Käytännössä operaattorin kiinteä, eli kaapeleiden kautta tuleva nettiyhteys tuodaan siis lähimmästä operaattorin jakokaapista taloyhtiön teknisen tilan talojakamoon, josta yhteys jakautuu kaikkiin taloyhtiön asuntoihin. Näin asiakkaille mahdollistetaan mahdollisimman luotettava ja aina 1000M asti nopea nettiyhteys. Taloyhtiösopimuksessa jokaisessa kodissa on kuitenkin oma netti, jonka vuoksi jokainen asukas voi valita itselleen sopivimman nettinopeuden.
 

Havainnollistava esimerkki taloyhtiölaajakaistasta

Taloyhtiölaajakaista on helppo ottaa käyttöön 

Suoraan lankoja pitkin tuleva kiinteä yhteys takaa netille hyvän toimintavarmuuden ilman suurempia netin nopeuden vaihteluvälejä. Perusnopeus on mahdollista myös päivittää tehokkaampiin lisänopeuksiin, jolloin talouteen voi saada entistä jouhevammin toimivan nettiyhteyden – riittävän nopealla netillä suurenkaan perheen netti ei pätki, vaikka kaikki käyttäisivät tätä yhtä aikaa.

Edullisempien hintojen ja toimintavarmuuden lisäksi taloyhtiölaajakaista on helppo valinta – netin saa käyttöön hetkessä ja tämä tarvitsee ainoastaan reitittimen tai modeemin, jotta netin saa jaettua kaikkiin talouden laitteisiin. Lisäksi taloyhtiösopimuksessa taloyhtiö kytketään samalla myös aina kaapeli-tv-verkkoon, jolloin maksuttomien peruskanavien lisäksi voi hyödyntää monipuolisemmin kaapeli-tv:n palveluita, esimerkiksi erilaisten maksukanavapakettien tai DNA TV Hubi -palvelun muodossa.

Miten saan taloyhtiölaajakaistan toimimaan asunnossani?

Mikäli isännöintifirma tai vuokranantaja ei ole jostain syystä muistanut mainita voimassa olevasta taloyhtiölaajakaistasta, voi asian selvittää kätevästi myös itse. Tämä onnistuu helposti tarkistamalla asia DNA:n nettisivuilta tai soittamalla joko asiakaspalveluun tai asioimalla lähimmässä DNA Kaupassa, ja mikäli taloyhtiösopimus on voimassa, saa nettiyhteyden kytkettyä päälle vain käden käänteessä. Jos haluat jakaa nettiyhteyttä useampaan eri laitteeseen, tarvitset vain modeemin tai reitittimen, jonka voi joko tilata lähimpään noutopisteeseen tai noutaa suoraan lähimmästä DNA Kaupasta.

Näin homma toimii:

  1. Tarkista netistäasiakaspalvelusta tai DNA Kaupasta, onko asunnossasi DNA Netti taloyhtiösopimuksella.
  2. Valitse tarpeitasi vastaava nopeus.
  3. Käy DNA Kaupassa hakemassa modeemi.
  4. Kytke modeemi seinään ja asettele se oikein.

Jos sinulla on jo käytössäsi DNA Netti taloyhtiösopimus, ja kaipaat ohjeita kiinteän verkon modeemiisi käyttöön, pääset katsomaan laajakaistasi liittymätyypin mukaisia ohjeistuksia täältä

Tutustu lisää DNA Netti taloyhtiöille -palveluun.

Avainsanat:

Kohokohtien kuvaamista Muita aiheita Teknologiaa ja tekoälyä Nettiä ja nopeutta

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä